ARTICLE
2725
e8d8e11d4ee9c46a6c2dcac8819f18b9
Tillbaka (UPD: 2019-10-23 19:32:21)

Rapport från ROSA BLÅ bollen

Det är med stor glädje vi kan konstatera att intresset att delta och ställa upp för en god sak håller i sig. Årets överskott, som skickas till forskningen, blev totalt 45 200 kr. Ett stort tack till alla våra samarbetspartners och GolfUppsala som lånat ut banan åt oss.
Då vädrets makter var med oss såg vi på lördagsmorgonen fram emot en härlig golftävling med många deltagare. Som arrangör hade man varit orolig på grund av de växlande väderförhållanden som varit, men oron hade varit obefogad. Morgonen var underbartskön och härlig när vi hälsade deltagarna välkomna. När deltagarna kom fanns redan Marie från Eckerölinjen på plats framför klubbhuset med eventvagnen för trevliga samtal och utdelning av buss-/båtbiljett till deltagarna. Före start gick allt lugnt och stilla utan problem förutom att två gäster från Vassunda gick åt fel håll när man skulle till start på hål 8. Efter att ha jagat rätt på tävlingsledningen fick man skjuts till start och hann med liten marginal fram i tid.

Tävlingen spelades med kanonstart. Kl. 09:00 slog parklassen ut och 09:08 var det dags för singelklasserna. Totalt var det 103 deltagare som kom till start, därav 36 par, vilket innebar att vi startade på alla hål. När vi under tävlingen träffade spelare runt banan kunde man notera att det genomgående var mycket glädje och trevlig samvaro i bollarna, men väldigt varmt. Därför ett extra stort tack till Johan Ahlén som helt på egen hand ordnat ett eget vattenhål och serverade kallt vatten efter banan med hjälp av en cykelförsedd kyllåda. Johan var mycket uppskattad, och inte bara av de tävlande. Ett svanpar hade också en skön stund i värmen vid ett annat vattenhål. Under dagen fick även banan många positiva omdömen från de tävlande, vilket resulterade i smörgåstårta och pilsner till banpersonalen.Förutom i mixed greensome och singelklasserna tävlades det i närmast hål, på hål nr 5, och närmast linjen, på hål nr 10, med tre priser i varje klass. Dessa deltävlingar var uppskattade och trevliga avbrott och innebar en extra chans om det inte gick så bra i huvudtävlingen. Som kuriosa så var segerresultatet 1 cm från linjen bland damerna i tävlingen närmast linjen och tvåan var 2 cm från linjen, ibland är marginalerna små. Deltävlingarna var även en möjlighet för våra inte så golfkunniga men viktiga funktionärer att lära sig lite om spelet.En nog så viktig del när det gäller golf är att spelet inte tar för lång tid. Tack vare god ordning och alerta deltagare gick tävlingen fort, även om det var några som tyckte att man fick vänta lite. Redan kl. 14:30 efter 51/2 timme vände deltagarna hemåt då tävlingen var klar och alla 28 priser utdelade.Från vänster på bilden: Lars Gejke, Lena & Benny Nyström segrare mixed greensome, Elisabeth Stubbendorff segrare damsingel, Jan Lager segrare herrsingel och Marie Lundin.


Segrade i de olika klasserna gjorde:

Mixed greensome: Lena & Benny Nyström; 69 netto

Dam-singel: Elisabeth Stubbendorff, 74 netto

Herr-singel: Jan Lager, 71 netto

Närmast linjen damer: Eva Lundell, 1 cm från linjen

Närmast linjen herrar: Saber Anwar, 147 cm från linjen

Närmast hål damer: Lena Wikstrand-Nordahl , 168 cm från hål

Närmast hål herrar: Lars-Olov Backman, 108 cm från hå

Ett stort tack till alla, deltagare, partners och funktionärer. Med er hjälp blev det en fantastiskt bra och uppskattad tävling

Lars Gejke

Tävlingsledare

Posten senast uppdaterad 23 okt 2019 kl. 19:32

51