ARTICLE
2696
28dd04bab15ccae6d340c60e6df0bc08
Tillbaka (UPD: 2019-05-22 15:01:40)

OM - Touren slag på Edenhof den 20 Maj 2019

denna måndag morgon. Mulet och liite småblåsigt, men det blev ju betydligt bättre framåt dagen. Bara det att de flesta kunde sitta ute och äta Pasta Carbonara.

Som vanligt så blir prisutdelningen när väl sista bollen är inne. Och idag fick vi verkligen in en del låga scorer! Fyra spelare under banans par och en på par! Riktigt bra spelat.

Det var lite synpunkter, som vanligt, på att vi inte hade lägesförbättring på fairway, men hur ofta spelar vi på en banan där allting är perfekt. Visst finns det platser på fairway där man gärna skulle ha lägesförbättring, men spela bollen som den ligger, det är lika för alla! DET ÄR FAKTISKT EN AV GOLFENS GRUNDREGLER!

Och jag tror ju inte att de som kom in med så låga scorer hade något att klaga på.

A-klassen vann Göte Persson på 70 netto, Tvåa Owe Sandqvist på samma fina resultat, 70. Sedan kom två Leifar, Larsson och Schelin på 73, tillsammans med Jan-Erik Källman på samma siffra. Första resultat på 80 eller däröver kom på 17e plats.

B-klassen vanns av en gammal bekant pristagare, Isa Lindblad på 69 slag netto. Dagens lägsta score! Även tvåan Kristin Grönlund gick under par, landade på 71. Sen kom Ulf Norling in på par 72 som 3a. Sedan fick man gå till 15e plats innan vi kommer in på 80-talet.

Totalt måste vi väl konstatera att det blev många fina scorer och att vädret höll sig och att temperaturen steg ända till 25 grader.

Några pekpinnar och påminnelser:

-          Skriv scoren på nästa tee, stanna inte kvar på eller vid green och skriv!

-          Håll kontakt med framförvarande boll, nu var det bollar som tappat 2 – 2,5 hål på bollen framför. Det skall inte behövas! Kan Ni inte hålla samma tempo som bollen framför, släpp då igenom bakomvarande boll. Allt för snabbare spel!

-          Bengt påminde om bilparkeringen. Ingen parkering vid klubbhuset utan tillstånd!

De två första notiserna är alltså från spelare som kom in till tävlingsledningen och påpekade detta, vi kan bara hålla med.

Nu har vi två veckor med träning och vila (välj själv vilket som passar) innan det är dags för den tredje deltävlingen den 3 Juni på Söderby. Det sammanlagda resultatet kommer på hemsidan inom några dagar.

Vid pennan Anders L

Posten senast uppdaterad 22 maj 2019 kl. 15:01

51