ARTICLE
2705
dc08f7ed2bcaf392d91b42f88a622d5b
TillbakaEn gång var det bara luft, vatten och jord - nu är det green 18! (UPD: 2019-05-28 20:43:54)

En gång var det bara luft, vatten och jord - nu är det green 18!

OM - Touren Poäng den 27 Maj 2019

Spel på banan
Banan var jättefin, men tävlingsledningen förordade ändå lägesförbättring.
På den finklippta delen av banan, dvs. på Fairway och Foregreen, inte i semiruffen!
Sen gäller det att markera bollen innan den lyfts (gäller alltid!) och placeras om (förstås ej närmare hål!)!
Jag har erfarenhet att det fuskas en del med markeringen!
Men vid lägesförbättring får man också rengöra bollen! Det är av den anledningen som lägesförbättring ibland tillämpas t.ex. på proffs-tourerna.
Annars tycker jag man får hålla på golfens grundregel, som Bengt Persson på OM Slag omhuldar; "Spela bollen som den ligger och banan som den är". Passar ju mig väldigt bra, då jag sällan är på fairway. Har ju fått fairway-rabatt av GolfUppsala (nä, det där var på skoj!).

Scorerna
Sen var detta med scorekorten; Du är själv ansvarig för att det går att läsa ditt scorekort! Om ni haft någon kladdpelle till markör för ni lov att på något sätt renskriva kortet. En otydlig 4:a ("det ser ut som en häst") på mitt egna scorekort för någon vecka sedan höll på att medföra en diskning. "-Tänkte inte på det!"….

Dagens tävling
Nog om pekpinnar, nu till tävlingsdagen: Inledningsvis var vädret såväl lite halvklart som svalt, men med ganska svaga vindar.
Temperaturen steg något under början av spelet, men efter drygt halva rundan drog ett regnväder in över banan. Det blev en riktig skur som varade i nästan 2 hål. Sen återkom regnet lite grann under slutet av rundan.
Detta satte förstås P för ansatserna till lite fina scorer, men för vissa betydde det tydligen ingenting. T.ex. slog Christer Höglund till med 39 poäng, som blev dagens vinnarscore. Johnny Andersson försökte matcha med 34 poäng, och kom på en andra plats. Johnny kunde knappt bärga sig innan han fick hämta premien för andra pris. Men nu leder han Order of Merit efter 2 omgångar.
 

-Är det sant, hade jag verkligen 39 poäng?
Christer Söderlind 3:a, vinnaren Christer Höglund och Johnny Andersson 2:a. (Foto Lasse Sunnås).

Sen kom det ett koppel om 11 spelare med 31-29 poäng. Kan det vara det "ymniga" regnet som gjorde greenerna lite mjukare så att bollarna stannade kvar på plattan. Det är vi ju inte vana vid! Men skönt att se en så grön och frodig bana!

Vid tangenterna Anders Lindelöf

Posten senast uppdaterad 28 maj 2019 kl. 20:43

51