ARTICLE
2770
7703876369f78bbd734af285d9b0005c
Tillbaka (UPD: 2020-03-01 09:44:49)

OM touren deltävling 6 den 9/9 2019

Gillar förra årets inledning bättre, men man kan ju inte ha sol jämnt. Det blev en del avhopp, troligen hade några kollat väderleksrapporten i förväg….

Vi blev i alla fall lite över 60 deltagare totalt. Så gott som hela rundan fick vi regnet på oss, inga större mängder, men ändå irriterande mycket. Banan hade fått 7 mm under natten och det märktes, för det var rätt blött på många ställen och några bunkrar hade vattensamlingar.

Och den saftiga, gröna, frodiga, tjocka, blöta ruffen, den var inte att lek med. Det var nästan så att när man hamnade där så var det bara att ta en kort järnklubba, ta i så mycket det gick och så slå till. Gick det bra så kom bollen ut, gick det inte fullt så bra, så var det bara att fortsätta i ruffen.

Bengt nämnde på prisutdelningen att man skall passa på att anmäla sig till avslutnings-scramblem på Söderby fredag den 20/9. Lunch ingår.

Dagens prisutdelning. Fyra spelare gick på par eller bättre. Måste betraktas om mer än godkänt!

I A-klassen segrade Leif Larsson på 70 slag. I segertalet passade han på att göra reklam för avslutningen på Gubbgolfen den 21/9. Som han påstod är en mycket trevlig sammanslutning. Tag kontakt med Leif om du vill vara med. Tvåa på 71 slag kom Lars-Åke Claesson och trea Peter Annell på som gick på par; 72. Sedan var det mycket jämnt, fick leta ända ner till 19:e plats innan resultatet kom till 80-talet.

I B-klassen stod Bo Schotte som överlägsen segrare med dagens bästa score, 68 slag. Hela 6 slag efter, på 74, kom Roland Hult. Trea på 75 blev Ulf Nordling med Staffan Persson på samma resultat. Men i B-klassen gick det snabbare att komma upp till 80, redan på 7:e plats var det dags.

Nu är alltså den här delen av säsongen avslutad. Ni kan gå in på hemsidan och se de sammanlagda slutresultaten där de fyra bästa av sex deltävlingar räknas. Denna prisutdelning kommer att ägs rum i samband med avslutningsscramblen på Söderby. Det blev några omkastningar kan jag säga, som tjuvkikat och räknat på de bästa i varje klass. Bengt räknar och lägger ut så fort han kan.

Lasse Gejke håller på att sätta samman lagen till Ryder Cup, den traditionsenliga säsongsavslutningen där OM Slag möter OM Poäng. Går alltid måndagen efter avslutningsscramblen, i år den 23/9. Blir oftast väldigt spännande, förra året avgjordes det i sista matchen på 17:e hålet!!

Tack för i år och välkomna tillbaka nästa år.

Anders

Posten senast uppdaterad 1 mar 2020 kl. 09:44

51