ARTICLE
2439
ea1a4752908fdad17134c4836daaf3a5
Tillbaka (UPD: 2017-09-12 20:04:01)

OM touren deltävling 6 av 6

Ok, visserligen lite höstlikt och frampå dagen ökade blåsten, men ändå ett utmärkt golfväder. Inte minst om vi tänker tillbaka på årets första deltävling, den på Söderby med hagel i 45 graders vinkel, blåst och 2-4 grader. Höll på att skriva 2-4 grader varmt, men även om det var över noll, så tycker åtminstone jag att man kan skriva 2-4 iskalla grader.

Men det var då det. Nu fick vi uppleva en bana i fint skick, med fina fairway, fet ruff och nyklippta greener. Det visar ju också scorerna. Några bättre än banans par och väldigt många under 80 i bägge klasserna.

Så här blev resultaten. Segrare i A-klassen på fina 69 netto blev Lars-Erik Pettersson. Och som Bengt sade vid prisutdelningen, bara en liten putt efter kom Lennart Andersson på 70. Men inte nog med det, Erik Forsman och Eva Wikman gick också bättre än handicap, bägge hade 71! Sen fick man gå ända ner till 20e plats för att komma på 80. Mycket bra spel i A-klassen alltså!

I B-klassen blev segrarscoren 71 och den stod Roland Hult för. Tvåa blev Bengt Persson som tack vare sina trevliga spelkamrater landade på 72 (det var alltså Lasse G och Anders L som var de trevliga kamraterna). Här fick man vandra ner till 19e plats för att hitta någon på 80 slag. Så även här många fina resultat!

Vi har nu genomfört årets alla deltävlingar och jag tycker det gått fantastiskt bra med många fina resultat. Oftast har vi haft fint spelväder. Både Söderby och Edenhof har bjudit på bra och välskötta banor, vilket i många fall synts på scoren. Med Isas 65a på Edenhof som den bästa av alla. Det är också kul att se så många glada deltagare på varje deltävling, det inspirerar! OK, visst går det lite långsamt ibland och där kanske vi kan bli lite bättre nästa år, trots att vi är ett år äldre, men vi har i alla fall trevligt!

På fredag är det avslutningsscramble med prisutdelning för årets Tour efteråt. Närvaro eller ombud krävs för att hämta ut sitt pris. Bengt har räknat ut totalen i bägge klasserna och det står att läsa på hemsidan endera dagen. Spännande var det ända in i kaklet, framförallt i A-klassen.

Och då kommer vi in på nästa och säsongens sista evenemang, nämligen den prestigefulla matchen mot Poäng-gänget i Ryder Cup form. Måndag den 18/9 på Söderby.

Vi skall ha 15 spelare, egentligen de bästa från totalen som skall representera oss i den matchen. Men vi vet att några av dessa är upptagna på annat håll och inte kan delta, så om någon dag kommer det ut ett förslag till lag. Meddela omgående om du mot förmodan inte kan ställa upp! Det skall spelas Foursome, Bästboll och Singel, allt i matchform med handicap. Kommer att bli ooolidligt spännande. Vi förlorade ju förra året, så revansch krävs i år!!

Anders

Posten senast uppdaterad 12 sep 2017 kl. 20:04


51