ARTICLE
2748
fe166b9f69ce888684060fb08230cb35
Tillbaka

Om touren slag, deltävling 4, den 12/8 på Edenhof


Skönt att komma igång igen och träffa alla trevliga medspelare. Jovisst är dom motståndare också i kampen om de bästa platserna och resultaten, men först och främst medspelare.

Vi som gick ut 9 minuter före alla andra lyckades undvika regnet helt och hållet, undantaget de sista 78 meterna från 18:e green till klubbhuset. Ni andra drabbades i olika hög grad av de ibland riktigt häftiga åskskurarna. Och de som vi alla väntade på, som startade på 8:an och därmed slutade på 7:an, dvs längst bort, fick ytterligare en riktigt häftig störtskur på sig. Men när de väl tagit sig till klubbhuset och den väntande lunchen så blev det prisutdelning. Ett tag trodde vi nästan att de försvunnit, när vi var ut och kikade längs ranchen och på 8:an, utan att se skymten av dom.

Nåväl, äntligen blev det prisutdelning. Som Bengt sade, fantastiskt bra resultat, framförallt i A-klassen. Men totalt 15 st. gick på banans par eller bättre!!

I A-klassen segrade Bengt Åström på kanonresultatet 66 slag. Som han själv sade, så hade chippar och puttar bara gått i, så nu blir han singelhandicappare igen. Stort Grattis! Tvåa också på ett kanonresultat blev Sone Käll på 68 slag. Därefter var det fyra gubbar på 71, Anders Berlin, Mats Vesterlund, Tomas Foxegård och Gunnar Österberg. Ytterligare tre hamnade på par, Owe Sandqvist, Stefan Eriksson och bästa dam, Margareta Annell. Grattis till Alla!

I B-klassen så segrade Lars Gejke som spelade sin andra runda i år, pga sin avslitna hälsena. Nu var han alltså uppenbarligen spelsugen ordentligt och slog till med en 70 runda. Grattis Lasse! Tvåa på samma fina siffra, men något högre hcp blev Lennart Wedin. Två man delade tredjeplatsen på 71, Bo Schotte och Georg Söderman. Övriga gick över par. Grattis till Alla!

Lasses reaktion när han fick förstapriset av Owe lite senare på dagen, han var ju tyvärr tvungen att avvika innan prisutdelningen för ett viktigt möte.

Nu börjar det bli spännande i sammandraget!! Gå in på hemsidan och kolla hur just du ligger till.

A-klassen leds av Sone Käll på 303, Anders Berlin 305, Bengt Åström 305, och Leif Schelin 309. Sju stycken till mellan 310-320.

B-klassen leds överlägset av Bo Schotte på 304. Närmaste man Lars Lundqvist har 311, Isa Lindblad 312, Kerstin Bjurvall 312, Anders Lindblad 313 följt av paret Kristin Grönlund/Georg Söderman på 314 resp 316. Lite fler damer i toppen här alltså.

MEN, det är ju nu det börjar bli spännande. De som har en skräprunda att räkna bort kan ju snabbt blanda sig i toppstriden med en bra score nästa gång den 26/8 på Söderby. Så det är långt ifrån kört ännu, vi räknar med en hel del omkastningar i listorna.

Som ni sett ovan, så glömde vi bort att ta kort på segrarna, skäms på oss. Nu fick det bli ett par karikatyrer istället som symboliserar de två glada vinnarna.

Ses nästa gång den 26 augusti på Söderby!

Anders

Posten senast uppdaterad 29 jan 2020 kl. 12:09

51