ARTICLE
2444
5c9ce9bf824b8367b60d392d609a845c
Tillbaka (UPD: 2017-09-18 18:53:53)

OM-touren Poäng segrade i Ryder Cupmatchen

Detta är en rubrik vi aldrig tröttnar på, denna gång en fin höstdag på Söderby. Lite småkylig med nästintill vindstilla. Och en bana som var alldeles nyekiperad, eftersom den på eftermiddagen skulle härbärgera Svenska Senior golfens tävling (eller om det var för vår skull?).

Redan vid fikat och de goda smörgåsarna i restaurangen före tävlingen, kunde man känna av de spänningar som fanns inför tävlingen. Prestige tror jag det kallas. Hmm. Poäng som är försvarande mästare mot ett taggat lag från Slag. Tror att herrar Leo och Freidenfelt eldade på sina trupper så gott det gick och Gejke/Persson/Lindblad från Slagsidan gjorde sitt för att deras gäng skulle vara på tårna. Samtliga förstnämnda nedan är Poängspelare, sistnämnda följaktligen Slagspelare. Poäng räknas alltså som hemmalag i kraft av arrangörskap och fjolårssegrare.

Nåväl, först ut var Singel 1 med Reine Sjödin mot Claes Hallström. Sjödin hade 8 slag på Hallström. Spännande hela vägen, lika efter 9 och lika efter 18. 0,5-0,5!

Singel 2 med Lennart Olsson mot Kristin Grönlund. Olsson inleder med 6 slag upp på Grönlund, som dagen till ära tagit med sig maken Georg som caddie. Trots detta så blir det 6 upp efter 9 och till slut 8/6 till Olsson. 1.5-0,5!

Singel 3, där spelade Per-Olov Molin mot Roine Davidsson. Molin har hela 9 slag upp på Davidsson, men trots detta så är matchen helt jämn efter 9 hål och när man går av 18e green så är det helt lika. 2-1!

Första foursome matchen mellan Anders Wester/Antonio Gonzales Cabrera mot Isa/Anders Lindblad. 4 slag upp till Wester/Gonzales Cabrera. En jämn match där Poänggänget leder med 1/0 efter 9 hål, ökar på till 2/0, men där paret Lindblad med några sänkta långputtar, jämnar ut matchen till att vara helt lika på 18e. 2,5-1,5!

Foursome 2 innehåller Christer Höglund och Robert Holmgren mot Eva Wikman och Bengt Persson. 3 slag upp till Wikman/Persson. Här var det inte så jämnt utan Slagparet hade 4 upp efter 9an och tog sedan en stabil seger med 5/4. Utjämnat till helt lika 2,5-2,5!

Ooooolllliiiidddllliigggt spännande!

Foursome 3
. Anders Lindelöf och Johnny Andersson mot Lars Gejke och Bertil Nilsson. Här var det lika i hcp, så ingen fick favören av några extra slag. Lindelöf/Andersson inledde starkast och gick upp till 2/0 efter 9, som till slut blev seger med 3/2. Poänggänget går upp i ledningen igen, sammanlagt 3,5-2,5!

Så var det dags för Fyrboll/bästbollarna. Först ut 0940 var Tommy Lindh 0 och Åsa-Britt Freidenfelt 10 mot Ulf Sjölund 2 och Matz Fredlund 4 slag. Här var det storstryk för Sjölund/Fredlund. Ingen pardon alls från Lindh/Freidenfelt, hela 7 upp efter 9 hål och till slut vinst med 7/6! 4,5-2,5!

Nu började lagledarna Bosse Leo och Lennart Freidenfelt vädra morgonluft, två matcher kvar och man kunde alltså inte förlora. Men mot de som redan kommit in och satt och åt höll man färgen, ”det var så jämnt så, allt kan fortfarande hända”. Men det kunde det ju inte.

För i Fyrboll/Bästboll 2 så satte Ingmar Alm 12 och Else Jacobsson 6 kniven i Olle Wester 11 och Karin Sahlström 0 och vred om ordentligt. Visserligen bara 1 upp efter de första 9, men sedan ökade de takten och tog till slut hem denna match med 4/3. Totalt 5,5-2,5!

Den avslutande Fyrboll/Bästbollen 3 innehöll spelarna Ronny Jansson 21 och Monica Arvidsson 23 från Poäng och Anders Lundberg 0 med H-O Selhammer 13. Här var det omvänt, Slagspelarna dominerade, trots att Poäng hade så många fler slag. Det var 5 upp efter 9 som sedan krympte till 3 upp efter 15e, men där de tappert kämpande Poängarna ändå fick ge sig med 3/1 till Lundberg/Selhammer. 5,5-3,5!

Och där slutar årets Ryder cup. Med en mycket god lunch där vi kunde välja på Oxbringa eller Fish&Chips. Det segrande Poänglaget behåller alltså bucklan ytterligare ett år, men om man skall tolka stämningen hos årets förlorare, Slag, så är det revansch som gäller 2018!!

Den förlorande sidan framförde sina gratulationer till de vinnande spelarna från OM Poäng och gav dem en rungande applåd som tack för ett antal goda, trevliga och inte minst, spännande matcher! Tack för i år, välkomna åter nästa år.
 
Till sist en uppmaning till alla OM spelare: Se till att placera er högt på Order of Merit i resp Poäng och Slag så att ni är garanterade en plats i nästa års lag!

Anders

Posten senast uppdaterad 18 sep 2017 kl. 18:53

51