ARTICLE
2548
8030a53824f93fc35a7efdafde5b1752
Tillbaka (UPD: 2018-06-25 13:30:36)

Läs UNT om GolfUppsalas Isabell, som får chansen i British Open!

Isabell Ekström, som tävlar för GolfUppsala, kommer från ett lyckat första år på Campbell University i USA och nu fortsätter framgångarna hemma i Europa.

20-åringen från Uppsala är en av fem uttagna svenska spelare som får chansen i British Open Amateur Championship som spelas 26–30 juni på Hillside Golf Club i England.

Tävlingen är en av de stora internationella amatörtävlingarna.

– Jag har aldrig spelat en så här stor tävling, det är extremt häftigt att vara en av de 144 bästa amatörerna i världen, säger Isabell Ekström som öppnade veckan på Hillside med inspel under söndagen och måndagen.

– Det är linksgolf med många välplanerade hinder, sanddynor och det är inget som man direkt ser så mycket av hemma i Sverige. Det är mycket strategi och det gäller att lägga bollen på rätt ställen.

British Open Amateur Championship inleds under tisdagen med 144 spelare över 36 hål i en slagtävling. De 64 bästa går sedan vidare till huvudtävlingen som avgörs i matchspel där varje match spelas över 18 hål.

Isabell Ekström kommer med självförtroende efter ett bra första år på Campbell University i USA, där hon kombinerar sin golfsatsning med att läsa business administration och management. Isabell blev bland annat utnämnd till "Freshman of the year" (bästa förstaårsstudent i hela hennes Conference), samt uttagen till både "All Conference team" (de fem bästa spelarna oavsett ålder) och "All Freshman Team".

– Jag åkte inte dit med allt för höga förväntningar eftersom jag visste att det skulle bli en ganska stor omställning. Att bara flytta hemifrån och bo själv i USA är ett stort steg. Höstterminen var sisådär golfmässigt, men på våren tog jag ett stort steg och sköt de tre bäst scorerna jag har gjort i hela mitt liv, säger Isabell Ekström, som är van att kombinera golf med studier efter tiden på Celsiusskolan i Uppsala.

– Upplägget med träning och skola är ganska lika det vi hade på Celsius, så det känns som att man har fostrats på ett bra sätt.

Efter British Open Amateur Championship fortsätter golfsommaren på svensk mark för Isabell Ekström, då hon bland annat ska tävla om medaljerna I junior-SM:s matchspel.

Text: UNT Mathias Rutegård
Läs artikeln i UNT här >> 

 

Posten senast uppdaterad 25 jun 2018 kl. 13:30

51