ARTICLE
2688
3787f5ee39a966911c0278b6301074c4
Tillbaka (UPD: 2019-05-19 12:53:43)

OM Touren slag, deltävling 1 den 6 maj 2019

Lars Lundqvist segrare i B-klassen t.v. och Lars Brunn 2:a i A-klassen t.h.
Övriga pristagare var på rymmen.

Känns fantastiskt roligt att säsongen nu har startat på allvar i och med att vi genomfört deltävling 1, av våra totalt 6 stycken, varav de 4 bästa räknas i totalresultatet. Följ ditt och övrigas totalresultat på hemsidan http://www.golfuppsala.se/web/resultat-2/ Deltävlingarna ser Du på min golf.se

Vi brukar ju alltid ha med en rad om vädret och det var väl ömsom vin, ömsom vatten. Ungefär som på sista april (eller Valborg om ni föredrar det) alltså. I lä i solen var det riktigt skönt och precis motsatsen var det ute på fältet i den bitvis, isande vinden. Tror inte att temperaturen orkade upp till tvåsiffrigt på hela dagen. Några droppar regn, framförallt på slutet, men betydligt mindre än vad prognosen sade och framförallt vad som kom senare under eftermiddagen.

Och tävligen då? Jo, det märktes på resultaten att det var lite ringrostigt. Endast en gick under par och totalt bara fem stycken som kom in under 80 slag netto! Svåra förhållanden? Ja lite kanske. Bitvis ojämna fairways, lite lerigt på 6an, men greener i alldeles utmärkt skick. Hårda och snabba.

I A-klassen vann Anders Nordlindh på 77 slag, med Lars Brunn på samma resultat, men något högre hcp. Trea Sone Käll på 78. Därefter var det trångt i resultatlistan på hela 80-talet, plats 4 till 28 höll till där.

I B-klassen hittar vi den enda spelaren som gick under par, Lars Lundqvist 72 netto!! Mycket bra och överlägset bäst idag! Tvåa på 78 kom Kerstin Bjurhall. Åttiotalisterna här var mellan plats 3 till 25. I prislistan hittar vi damer på platserna 2, 4, 5 och 6!

Totalt så var vi över 70 spelare ute på banan i Premiären av OM slag.

Tyvärr tog det ovanligt lång tid innan prisutdelningen och vi kan bara skylla på tekniken. OM sektionen har (hade verkar det som) två datorer. Nu fanns det bara en! Vi fick låna en tävlingsdator, men i bägge måste GIT Tävling uppdateras innan de gick att använda. Som tur var kom Fredrik A till hjälp. Vi tänkte ett tag räkna för hand när det strulade som mest, men det föll ju på att handicapen inte var uppdaterade på scorekorten, det är alltid det sista man gör innan scorerna registreras i datorn.

Det gjorde också att några av pristagarna hann försvinna innan den obligatoriska fotograferingen, men vi fick med två glada herrar i alla fall.

Nu laddar vi för nästa deltävling på Edenhof den 20 maj, banan lär vara i riktigt bra skick redan nu säger de som varit där och spelat!

Men innan dess, se vad Bengt skrev om golfbilarna. Ni måste vara snälla och anmäla ert behov av golfbil till bengt@bgpinvest.se senast den 15/5 (givetvis förutsatt att ni har behörigt intyg). Om vi skall få bilarna att räcka till och samtidigt lyckas para ihop de som åker bil, måste vi ha dessa uppgifter i förväg.

Vid pennan Anders Lindblad

Posten senast uppdaterad 19 maj 2019 kl. 12:53

51