ARTICLE
2600
abf54bc305550e98fac16f6a9c6d852b
Tillbaka (UPD: 2019-02-20 23:32:22)

Om Touren Slag, deltävling 6 den 17/9 på Edenhof

Visserligen inte direkt sommartemperatur, men 16-17 grader är ju inte helt fel i mitten på september. Och regnet som blötte banan i morse var som bortblåst.

Greenerna har hämtat sig hyfsat efter helrenoveringen för fjorton dagar sedan, men fortfarande är det en hel del kala fläckar. Fairways är ju tyvärr inte helt ok, många kala fläckar, så lägesförbättring gäller fortfarande. Tråkigt, men det är lika för alla. Och ruffen, långhårig, blöt och seg. Där var det inte bra att vara, riktigt svårt att få längd på slagen därifrån.

Årets sista deltävling bjöd på ett par mycket bra resultat, ett antal bra resultat och som vanligt många som kan bättre än vad de visade idag. Det fanns stora möjligheter att med en kanonrunda, rubba de två damerna i sammanlagda toppen på A- resp B-klassen, Karin och Isa. Men, om jag räknat rätt i hastigheten, så var det ingen som lyckades. Men den sammanställningen får ni kolla på hemsidan om, Bengt uppdaterar snarast.

I A-klassen idag så lyckades Anders Lundberg med en riktigt fin score, 68 netto. Tvåa på 71 blev Leif Schelin och trea på samma score, Anders Berlin. Ledarinnan Karin Sahlström kom in på fina 73.

I B-klassen så var en av tävlingsledarna dagens vinnare, också han gick under banans par. Bengt Persson scoreade 70 slag. Vi som gick tillsammans med honom tyckte att idag så visade han att han kan spela golf, mycket stabilt spel rakt igenom. Tvåa på par 72 blev Åker Carlberg och trea på 74 Henry Jacobsson. Ledarinnan Isa Lindblad nöjde sig med 83, hennes sämsta runda för i år.

Vi lyfter på hatten för segrarinnorna, ( låter nästan lite som tigrinnor….). Två damer överst på prispallen i år! Kanske dags att införa en damklass?? Nej självklart inte. Skojade bara. Vi skall tävla på lika villkor herrar och damer!

Bredvid oss vid scoreregistreringen satt årets lagledare för Ryder Cup laget, Per Hagman. Han följde noggrant de olika resultaten som kom in för att på så sätt få koll på de spelare som har bäst form just nu. Han vill ju ha bästa möjliga lag till Ryder Cup mot Poänggänget på måndag. Nu kommer hans fingertoppkänsla för laguttagning väl till pass, vi kommer med ett starkt lag. Se upp Poänggänget!!

På fredag är det scramble som gäller, tyckte Bengt sade att vi är 80 deltagare. Spännande lagtävling!

Ni som nu inte blev uttagna till Ryder Cup på måndag är mer än välkomna som publik att heja fram laget. Allt stöd behövs! Poänggänget skall få däng!

Dagens segrare. Bengt Persson och Anders Lundberg
Posten senast uppdaterad 20 feb 2019 kl. 23:32

51