ARTICLE
2395
881f3f7ee82e49cef62119a5eaf7688b
Tillbaka (UPD: 2018-03-19 17:34:28)

ROSA BLÅ Bollen den 10 juli 2017

Som tävlingsledare är det en fröjd att vakna tidigt på tävlingsdagens morgon och se en nästan molnfri himmel. Allting blir så mycket enklare när vädret är bra. Klockan 07:30 var alla funktionärer på plats och deltagarna anlände för några slag på ranchen, några puttar och att hämta scorekortet. Redan dagen före var vi några stycken i klubbhuset och monterade delar av fotoutställningen "Best Friends" som kom direkt från Almedalen, en utställning som handlar om män med prostatacancer och deras nära. Utställningen kommer att finns uppställd i klubbhuset under hela Edenhof-veckan.

Som vanligt var man som arrangör lite orolig då tiden gick och det fanns scorekort som inte hämtats. Men som vanligt var alla på plats, utom en som sjukanmält sig. 09:00 tutade Johan så att 101 st glada och fokuserade golfare kunde göra sina första utslag.

Det var 30 par som spelade Mixed greensome och 41 st som spelade Singel i två klasser. Inom huvud-tävlingarna hade vi även deltävlingarna närmast hål på hål nr 5 och hål nr 11. Under morgonen var siktet inte det bästa, men framåt dagen blev det en del mätande.

Det stod heller inte på förrän man började hojta om birdies på banan, men den gången var det bara nära.

Spelet flöt på bra med många glada och positiva kommentarer, i alla fall om vädret, för spelat gick i många fall inte så bra om lyssnade på vad spelarna själva sa, även om intrycket var ett annat. På banan träffade man som vanligt många äldre, men även några ungdomar fanns med.

Speltempot var mycket bra i det sköna golfvädret och de första spelarna var inne tidigt, redan 10 min i kl. 13, så köket fick snabba på och duka upp dagens Buffé, som smakade utmärkt. De som var klara först hade fördelen av att ha haft två tomma hål framför sig när dagen började, men alla kämpade på bra. I varmt och soligt väder hade vi prisutdelningen utomhus och allt var klart 20 min före kl. 15. Efter sedvanlig fotografering vände glada och nöjda, en del på grund av spelet och andra på grund av vädret, golfspelare hemåt. Som tävlingsledare blir man glad när nästan alla är kvar över prisutdelningen, ett stort tack för det.

På bilden ser vi dagens gladaste, från vänster tävlingsledare Lars Gejke (Prostatacancerföreningen), segrare klass B Lamool Wallén, segrare klass A Håkan Pettersson, segrare mixed greensome Britt-Marie Rebello och Bo Alestad samt från Bröstcancerföreningen Ann-Marie Ulvang.

Slutligen ett stort tack till Jonas och Gabriella Ekström på Söderby Golf som lånat ut banan åt oss så att vi kunde arrangera ROSA BLÅ Bollen även i år. Årets tävling gav ett överskott på ca 20 000:- kr som ograverat skickas till Bröst- och Prostatacancerfonden.

Prostatacancerföreningen Uppsala län och Bröstcancerföreningen Kungsängsliljan
enligt uppdrag

Lars Gejke
Tävlingsledare

Posten senast uppdaterad 19 mar 2018 kl. 17:34

51