GG01-2017 samlade 10 deltagande i det småkyliga men fina golfvädret. Uppehåll självklart.

Alla var förstås glada över att det långa vinteruppehållet var över även om många av oss varit söderut i olika omgångar och tjyvtränat i Spanien, Turkiet, Portugal, Dubai och på andra ställen.

Nu i påskhelgen skulle jag spela på Nora GK i fredags, eftersom vi åkte ned till Örebro ett dans/golfgäng. Det var nämligen Mats Bergmans som spelade på torsdagen (265 dansande) och Streaplers på lördagen (465 dansande och skitkul) så då var tanken att fredagen skulle tillbringas på Nora GK. MEN tyvärr så var vi nödkade att ställa in det eftersom det var svårt att se bollarna i 10 cm nyfallen snö !!  Men vi blev bjudna på oxfile och råstekt potatis och dricka på fredagskvällen i stället hos danskompisar  från Hallsberg, så det ordnade sig bra ändå!!

Tillbaka till dagens rond där det strulade lite med GITtan även idag (har ni hört den förut???) så jag får be Bertil att fixa in resultaten dit senare. 

Idag spelade några spelare hyfsat, Christer N. som varit med mig de flesta utlandsresorna de senaste åren till resp Turkiet och Spanien nu senast, drog ihop stabila 16 poäng idag, efter en som vanligt gedigen uppvärmning på rangen innan ronden. Han är otroligt träningsvillig käre Christer, han brukar oftast försvinna ut på rangen eller puttinggreenen eller så står han i något hörn och övningschippar i timmar. Med sin tekniska utbildning och sitt jobb på KTH så har han säkert avancerade matematiska uträkningar i huvet hela tiden angående svingen och chippen mm och blir väldigt frustrerad när inte verkligheten stämmer med teorin, tror jag alltså!!!!

Alltnog dessa 16 poäng räckte till en 4e plats idag och två man på 17 p kom tvåa och trea, Calle P och Bertil N tog dessa placeringar men denna den första omgången räckte det inte mot undertecknad som drog in hela 18 poäng efter godkänt spel.

Nu har jag ju varit ute i stora vida världen och tränat lite mer än många andra förståss men jag är ändå stolt över denna start på säsongen. Dessutom efter att jag blev reviderad ner från 15,9 till 14,9 i handicap vid nyårsrevisionen. Något som jag står mycket frågande inför eftersom jag registrerat ca 60 tävlingsronder under 2016, vilket borde motsvara mitt handicap, kan man tycka!!??

Nåväl, i de nedre av dagens rondregioner hamnade Tony, Janne och Åke på stabilt tvåsiffrigt resultat medans två man var på enkelsiffriga scorer. Roine var väldigt nervös eftersom han gick i första av tre bollar och inte presterade de poäng han egentligen tyckte att han var värd, men när han på 7an fick kontakt med vår andra boll och fick höra våra resultat lugnade han ner sig betydligt. I denna boll befann sig nämligen Stefan W. som hade en dag som inte var en av hans bättre, men så har han ju heller inte varit ute i världen och tjyvtränat som så många andra. Idag blev det tyvärr endast 7 ynka poäng för honom! Vilket ledde till att grisarna ikväll åkte med honom hem till iofs välbekanta environger där de tidigare trivts storligen så det skall nog inte vara något problem denna vecka heller! Dock får han inte försvara sin titel i nästa vecka för först då åker han, något sent kan vi tycka, utomlands i en vecka!!!? Men bättre sent än aldrig, så när han återkommer är han säkert styrkt i anden och i själen och kommer att prestera på topp.!

Birdies såg vi inga idag, även om Tony hade Eaglechans redan på ettan eftersom han låg på green på två slag, men efter en treputt blev det "bara" par på detta hål för honom. De enda Birdies vi såg är de två tranor som fortfarande efter 1-2 veckor finns bortanför 7ans green och i lugn och ro går där och äter grodor eller vad de gör!! Några fler hördes under starten av ronden runt om i buskarna både här och där.

Det var så få spelare idag så jag ordnar tabellen nedan härstädes med handkraft:

Resultat 2017-04-20. GG01-2017.

  1.  Leif Larsson           18 poäng, hcp 14,9 -slag 18

  2. Calle Pettersson     17 poäng, hcp 12,6 -slag 15

  3. Bertil Nilsson           17 poäng, hcp 20,9 -slag 25

  4. Christer Nyberg       16 poäng, hcp 20,7 -slag 25 

  5. Micke Törnros         14 poäng, hcp    7,7 -slag   9

  6. Tony Åberg              13 poäng, hcp    6,8 -slag   8

  7. Jan Lager                12 poäng, hcp    9,9 -slag 12

  8. Åke Hoverberg       10 poäng, hcp  15,0 -slag 18

  9. Roine Davidsson      9 poäng, hcp  15,5 -slag 19

10. Stefan Wrangell        7 poäng, hcp  17,0 -slag 21


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Jag har börjat prenumerera på DN numera och där kan man hitta många bra historier som jag kommer att dela med mig av härstädes, några av er har säkert likaså denna publikation - men ändå !!! Dessutom har de en massa roliga kortisar som jag kommer att flika in lite här och där! Många av dem är verkligen i min säregna smak !!

Som ett exempel på sådana kommer här en KORTIS: 

-Vann du verkligen VM i tyngdlyftning???  - Nja, jag tog nog i lite där !

Ytterligare en KORTIS signerad framlidne Torsten Ehrenmark: " All glädje utan rotmos är konstlad glädje".

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Även dags för en längre historia från dagens DN:

Damen bakom incheckningsdisken på Arlanda 

i Stockholm borde fått medalj för att hon var både smart och rolig samtidigt!

En fullsatt avgång blev inställd. Representanten för flygbolaget höll på att boka om en lång kö med resande.

Plötsligt gick en ilsken passagerare förbi alla som köade och kom fram till disken. Han slängde biljetten på disken och sa:

”Jag SKA med detta flyget och det SKA vara FÖRSTA KLASS! - - FÖRSTÅTT?”

Damen bakom disken log och svarade vänligt: ”Beklagar, min herre. Jag ska gärna hjälpa dig, men jag måste först hjälpa

dem som står i kön. Om du bara väntar på din tur är jag säker på att vi ska kunna ordna något till dig.”

Passageraren var inte nöjd med svaret. Han frågade högljutt, så att passagerarna bakom honom kunde höra:

”HAR DU NÅGON SOM HELST ANING OM VEM JAG ÄR?”

Utan att sluta le tog damen bakom disken tag i mikrofonen till högtalaranläggningen och sa: ”Mina damer och herrar, kan jag få er uppmärksamhet,” började hon. Hennes röst hördes klart och tydligt i terminalbyggnaden.

-”Vi har en passagerare vid Gate 14 som inte vet vem han är. Om någon kan hjälpa honom med att hitta hans identitet, var vänlig kom till Gate 14. Tack.”

Medan folk bakom i kön vred sig av skratt, stirrade den arge kunden på damen med en genomträngande blick, grimaserade och ropade högt: ”F*CK YOU!”

Utan att blinka log damen och sa: ”Beklagar, men du måste ställa dig i kö för det också!!

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

håller 1e grisskötare

Leif Larsson med om!870
980
1143
1277
1280