Nytt segerrekord eller ?

Idag var det en kanonfin golfkväll. Det var förstås (eller stavas det förståss, personligen gillar jag det med två s) lite kyligt men ingen vind och fint ljus hela kvällen även om jag hela tiden tjatade om att vi borde starta lite tidigare om det är moln. Idag var det moln så därför blev det lite mörkt emellanåt, men när alla var klara var det faktiskt ljusare ute än tidigare.

Oerhört mycket svammel redan så här tidigt i reportaget som ni märker - mer skall det bli!!

Johan, kan du boka in två tider innan 18.00 nästa två GG så vore det bra, tack.


Tävlingen ja, hela 21 gubbar hade hörsakat kallelsen denna dag/kväll - en mycket bra siffra när det inte ännu är 18-20 grader varmt. Stefan Wrangell hade dessutom återbördat de två svinen till fadershuset, även om den lille var lite grisig! dvs smutsig i överkant. Men detta kommer säkert dagens rutinerade grisskötare att åtgärda så att den lille nästa vecka står där ren som en nyponros och glänser!!


(En kortis: Människan befinner sig nu på app-stadiet.)


Grisskötseln ja, i den nedre delen av tävlingen var det många aspiranter till att få upprätta en temporär stia därhemma i garaget eller någon annan stans på tomten. Bla tidigare nämnde Stefan Wrangell på 12 poäng,Lennart Andersson och Lars Söderström på 11 poäng, Kennert Olli på 10 p och så dagensgrisskötare på 8 poäng, Lars Andersson som verkligen inte fick det att stämma denna kväll. Endast 2 poäng efter fyra hål, egentligen fungerade det endast hyfsat på par-treorna där han fick ihop hälften av alla sina poäng. Nåväl snart fungerar det igen Lars, vi vet alla hur det kan kännas ibland när ingenting funkar. Åtminstone jag kände även av det lite under dagen även om jag denna gång klarade mig från grisskötseln.


Resultat GG04-2017. 11 april 2017.

https://www9.golf.se/Competition/GBTour/ResultList.aspx?compid=1109998#/competition/1109998/results


I den andra och högre delen av griskampen var det desto muntrare miner. Denna gång förbättrade Bertil Nilsson sitt resultat från förra veckans grisskötsel med oerhört många poäng, från 7 poäng till dagens 18 poäng som gav honom en hedrande 5 plats. Även Anders Dahlén och Janne Lundqvist gjorde stora resultatförbättringar mot förra veckornas usla scorer. Bägge hamnade på starka 19 poäng. På andra plats stod efter dagens strid Janne Lager på starka 20 poäng. 

DOCK måste jag hylla dagens fantastiska segrare Tony Åberg som enkelt spelade ihop hela 24 poäng, överlägsen seger av honom denna kväll. Jag hade faktiskt äran att se honom spela på nära håll eftersom jag gick i samma 3-boll som honom tillsammans med Anders Dahlén. Tony spelade med en för dagen helt ny lånedriver som fungerade alldeles fantastiskt för honom. (Priset på den ligger iofs på ca 8000 kr, varav 4000 kr bara för skaftet. Tur att han jobbar i golfshoppen så han inte behöver betala den, eller??!!) 

Nåväl, spikraka drivar på 230-250 meter hela tiden, hur svårt kan det då vara att spela. Visserligen är han bara 50 år gammal så han har ju fortfarande kraften kvar i arm och kropp, till skillnad från oss andra 60-70- åringar. 

Men hur svårt är det när man på 3an och 4an tex har 100 meter kvar efter utslaget. Inte så svårt kan man tycka men resten måste ju oxå funka och det gjorde det verkligen för honom idag.


Birdies var det gott om under kvällen, iallafall i min boll. Dock inte av mig men just Tony gjorde idag helafyra stycken på nio hål, det måste vara GG-rekord alla tider. 3an, 4an, 7an och 8an gav honom sammanlagt 15 poäng. Så det var då lätt att få ihop 9 poäng på övriga fem hål !! Bruttoscoren får vi inte heller glömma bort, han slog totalt 35 slag på alla hålen, ett bättre än banans par. Kanonbra Tony!!

Den enda som i övrigt lyckades med en Birdie idag var Janne Lunkan som även han spelade 8e hålet på endast 3 slag. Trots att flaggan där idag satt längst bak på greenen. Grattis även till dig Janne!!


(Kortis: Är stigen hal är det svårt att gå, det kan du slå dig i backen på !!)


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - En historia för oss husägare: 


En man satt på en bar och njöt av en drink efter jobbet då en extremt vacker och sexig ung kvinna kom in. Hon var så anslående att han inte kunde ta sina ögon ifrån henne.

Den unga kvinnan såg hans stirrande  och gick direkt fram till honom. Innan han hann ursäkta sig för att han var så oförskämd, sa den unga kvinnan till honom:

-Jag gör vad som helst, precis vad som helst som du vill att jag skall göra, spelar ingen roll hur sjukt det är, för 1000 kr, på ett villkor!

Helt förbluffad frågade mannen vad det var för villkor.

-Jo, du måste tala om för mig vad jag skall göra , men bara med tre ord !

Mannen övervägde erbjudandet en stund, drog sedan fram plånboken från innerfickan och räknade långsamt upp tio hundrakronorssedlar som han la i den unga kvinnans framsträckta hand. Han tittade henne djupt in i ögonen och sa långsamt och tydligt:

-Måla mitt hus !!

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

något som jag också skulle säga

tror 1e Grisskötare

Leif Larsson

- - - - - - - - - - - - - -870
980
1143
1277
1283