18 maj var det skönt väder för första gången i år

ja det har ju varit hyfsat väder tidigare också men nu var det varmt. Runt 20 grader långt in på kvällen. I början var det lite/rätt så blåsigt iofs men det avtog eftersom och blev lugnt så småningom! Övriga nyheter idag gäller bl a Sveriges seger i kvartsfinalen i Ishockey-VM mot Schweiz med 3-1 och även Sebastian Söderbergs fantastiska första rond i golf nere på Sicilien i Europatouren -10 eller 61 slag bådar gott inför fortsättningen. Anton Karlsson från Uppsala ligger också fint till med -5. Lycka till nu framöver bägge två och svenska hockeylaget.

Tillbaka till vår egen lilla GG-tävling, efter ronden idag visade Classe Hallström mig en t-shirt som jag tryckt upp tidigare med GG-loggan på, (han använde den som nattskjorta.) Döm om min förvåning då den var ifrån så långt tillbaka som år 2006, och denna tröja fixade jag 2-3 år efter att jag "ärvt" GubbGolfen från Göran Magnusson som höll i den tidigare, han var ju vår tidigare ordförande i Edenhof GK vid övergången/sammanslagningen till GolfUppsala. Detta innebär alltså att jag försökt ordna GG i 12-13 år nu, kanske snart dags att lämna över detta till någon yngre förmåga!!


Alltnog, inte dags ännu, som jag känner det idag, men man börjar ju fundera.


I täten denna dag, med 23 deltagare befann sig ett 4-tal spelare på 17 poäng. Ovanför detta befann sig Christer Nyberg 3-a och Kennert Olli 2-a på sina resp handicap, 18 poäng. Dock lyckades undertecknad denna sköna golfkväll dra ihop hela 19 poäng som gav seger för andra gången denna säsong. Grattis till oss!! Skillnaden var nog att jag idag fick ett slag extra eftersom jag höjt mig de senaste gångerna, och detta blir jag nu direkt av med, förståss!! (OBS! med två s )


Några Birdies skall vi också rapportera! Michael Lawn är tillbaka efter vintern och direkt på tvåan fixade han med två fina slag dagens första Birdie. Alf Johannesson ordnade två Birdies. Dels på det svåra 4-e hålet och dels på det likaledes svåra 8-e hålet, bägge dessa med tre fina slag. Nykomlingen i GG, Lars-Ove Wenström, ordnade sin Birdie på det sista hålet. Grattis alla till fina prestationer !!!


Resultat GG05-2017.

https://www9.golf.se/Competition/GBTour/ResultList.aspx?compid=1110006#/competition/1110006/results


I den nedre halvan av listan samlade sig hela 5 man på ynka 12 poäng, av barmhärtighetsskäl räknar jag inte upp dessa. (Kaxigt av mig som vann idag.) Ytterligare 5 man hamnade under denna score. På 11 poäng återvändaren Tommy Lindberg (nu väntar vi bara på Tomas Bergman oxå). Där nedanför på 10 poäng återfanns tre normalt stabila golfspelare, bl a förra veckans segrare Tony Åberg, Calle Pettersson och Anders Dahlén. Dock räckte de inte denna gång ända fram till grissskötseln som togs på endast 9 poäng av förstagångsGGaren i år Michael Lawn. Michael skyllde på att han endast spelat 5 hål totalt detta år, men vem bryr sig! Michael - återbörda nu de små liven i perfekt ordning till nästa vecka så blir vi alla glada och nöjda!! Du kan använda de fina bollarna du fick till att öva hela nästa vecka så detta inte upprepas igen. Men det är nog ingen risk, när Michael kommer igång så ligger han oftast i toppskiktet av GG, så blir det nog även i år!!


Någon liten korthistoria kan vi också skjuta in här:

-Har ni hört om världens elakaste man. Han placerade ett häftstift på den elektriska stolen!!

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Sedan finns det ju riktigt otäcka historier också, bl a denna:

-En gammal tant kom gående med två svarta sopsäckar på släp i var hand.

Det var ett litet hål i den ena säcken och en hundralapp ramlade ur!

Detta observerades av en polis som hejdade gumman och frågade vad som stod på!!!

- Jo tack snälla konstapeln, sa gumman. Hela denna säck är full med hundralappar men tro inte att jag har stulit dem. Jag bor precis intill fotbollsplanen och karlarna brukar kissa i min trädgård när det är match, så då står jag där på lur med en rejäl häcksax och säger:

-100 kronor, annars klipper jag av den!!

-Det var ingen dum idé, skrattar polisen. Är det hundralappar i den andra säcken också??

-Nej, det är ju inte alla som betalar .....

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

inser 1:e Grisskötare

Leif Larsson

- - - - - - - - - - - - - - - - -
870
980
1143
1277
1285