GG08-2017. 8 juni. Idag hade vi tur med vädret .............

nej jag skämtar, det har vi ju alltid !! När klockan slog 18.00 började solen lysa igen efter en ganska sval och molnig dag i övrigt. Jag säger inget mer om detta, men 27 glada (innan start) GubbGolfare samlades till start denna fina torsdag.

Ja vi var 26 man innan Lasse Gustafsson till slut beslöt sig för att deltaga även denna torsdag, han är ju som vanligt sist till start, vad är det egentligen Lasse måste du kolla in travet innan start eller ??? Hoppas att du kommer några gånger till Lasse innan Kalix kallar!!!


Sitter här med lite vin och kollar in det engelska valet på TV medans jag bakar rågbröd, surdegsbröd faktiskt !! Rekommenderas!

Just nu jäser det som bara den och snart är det dags att stoppa in det i ugnen. 250 grader i ca 35-40 minuter. Är det någon av er som har recept ni gillar så maila dom till mig, tack på förhand !! Det andra ni kan maila är historier eller limerickar, också tack !!


Nåja det var ju golftävling även denna torsdag och alla de 27 deltagarna var ju som vanligt spända på hur deras respektive sving skulle funka just denna kväll !! Min gick så där, men det varierade mycket i leden.


I det övre skiktet denna dag hittade vi ingen som spelade över sitt handicap men 5 man var på 17-18 poäng. Tre man på 17 poäng belade platserna 3-5, i ordning var de Stefan Wrangell, Lars Andersson och Matte Johansson. På 18 poäng stannade två man idag Roine Davidsson samt segraren Janne Lundqvist, Grattis Janne till ännu en seger och tack än en gång för all de bollar du skänker till förlorarna.


Resultat GG08-2017. 8 juni.

https://www9.golf.se/Competition/GBTour/ResultList.aspx?compid=1110008#/competition/1110008/results


Birdies var det ont om denna dag, endast 2 st på hela 27 deltagare. Dåligt resultat får man nog säga. Bägge tillkom på det 5e korthålet, där flaggan satt kort och bra idag. Anders Dahlén gjorde det ena och segraren Janne Lundqvist det andra. Garttis till er bägge!!!!


Där nere där grisarna finns var det stor strid om skötseln. Nu kommer dom att tillfälligt hamna i Draglunda en bit uppför 272an mot Harbo. Men innan vi kommer dithän var det några som slogs om att få ta hand om de små gosedjuren. på 12 poäng stannade Uffe Bengtsson idag, helt ohotad var han eftersom tre man hade lägre scorer. 10 poäng samlade Birger Axelsson ihop och på 9 poäng stannade Lars-Åke Claesson, men idag var de chanslösa mot dagens skötare Michael Lawn på endast 6 poäng !!!


Michael är en av våra stabilaste spelare så dagens resultat måste ha varit chockerande för både honom och de andra i hans boll. Vad jag på rak arm kan minnas har han bara en gång tidigare skött om grisarna så detta kommer att bli en chock även för dem, men som jag tidigare sagt så börjar det bli dags, Michael, att sätta upp en stadigvarande stia därhemma i Draglunda om du skall fortsätta på detta sätt. Jag ser fram emot en rapport om detta arbete, tack på förhand Michael.


Dagens historia handlar om att någon kommer:

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

En ung man som flyttat från sitt föräldrahem till en egen lägenhet inne i stan gick till entrén för att sätta sitt namn på brevlådan. När han stod där och ordnade med detta kom en attraktiv ung dam ut ur lägenheten bredvid lådorna iklädd en parant morgonrock. Den unge mannen log åt henne och de startade en konversation. Medans de pratade gled hennes morgonrock upp och det var uppenbart för honom att hon inte hade något under rocken. Han började svettas och hade stora problem med att hålla ögonkontakt och efter några minuter lade hon sin hand på hans arm och sa:

-Låt oss gå till min lägenhet, jag hör någon komma.

Han följde henne in i hennes lägenhet, hon stängde dörren och lutade sig mot den och lät sin morgonrock falla helt till golvet. Så helt naken spann hon in mot honom och frågade:

-Vad skulle du säga är min bästa egenskap??

Nervös och generad sa han efter en stund.

-Det måste vara dina öron!

Förvånad och lite sårad frågade hon:

-Mina öron...??? Titta på dessa bröst, de är stora och 100% naturliga... Jag tränar varje dag och min rumpa är fast. ... Titta på min hud - inga fläckar någonstans, så hur ??? Hur kan du tycka att den bästa delen av min kropp är mina öron?????

Harklande stammade han fram:

-Här utanför, när du sa att du hörde någon komma, det var jag!!!

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Detta får mig osökt att tänka på en av mina favorit-LIMERICKAR, nämligen denna:


There was a young plumber of Leigh

who was plumbing a girl by the sea,

  she said, "Stop your plumbing

  there´s somebody coming! "

Said the plumber, still plumbing, "It´s me."


En av världens bästa limerickar tycker jag och den hänger så bra ihop med historien innan!!!


Limerickar kommer det att bli mer av framöver, har ni några sådana favoriter så maila mig genast!!!!!


tycker 1 Grisskötare

Leif Larsson

- - - - - - - - - - - - - - - - - -
870
980
1143
1277
1292