GG09-2017. Idag regnade det under GubbGolfen ...

..så tror jag nästan aldrig att jag inlett ett reportage om en GG-omgång. Men idag var det faktiskt så under 3-4 hål, därefter blev det vackert som vanligt. Yr.no hade helt fel prognos idag, dom "spådde" fint väder med 24 grader ungefär. Värmen var det iofs inget större fel på men blötigheten var för stor. Så var det med det! Nu går vi vidare med det väsentliga - dvs golfspelet.

24 hugade grisskötaraspiranter ställde idag upp för kamp i 9 hål. Det är ganska bra att det finns 9-hålstävlingar ibland också tycker jag, det är inte så stor anspänning, det går relativt fort och det är framförallt alltid trevligt sällskap. Både före under och efter tävlingen. Nu märker vi också att standarden på spelet har höjts betydligt sedan starten i april, idag är det sällan någon som scorar under 10 poäng, så var det inte tidigare under året. Bra gjort av alla deltagare!!


I den övre halvan idag befann sig 2 man på 17 poäng, Mats Johansson och Michael Lawn. Så ja Michael nu känner vi igen dig igen! Ytterligare tre man var ytterligare något bättre än detta, nämligen på 18 poäng. Dessa var Leif Blomkvist, undertecknad Leif Larsson och dagens segrare Tony Åberg för vilken gång i ordningen vet jag inte, men bra gjort av alla oss tre!


Resultat GG09-2017:

https://www9.golf.se/Competition/GBTour/ResultList.aspx?compid=1110011#/competition/1110011/results


Birdies blev det några få även denna dag. På trean, det svåraste hålet om man inte gör ett bra utslag, men om man väl klarat av utslaget bra så är resten ganska enkelt. Nåja här ordnade Micke Törnros ett väldigt bra utslag och resten ordnade han kanonfint på endast två slag - och då stod ändå flaggan längst bak på green. Dagens segrare Tony gjorde sin Birdie idag på det likaledes svåra sjätte hålet. En jättedrive och ett fint inspel till bak på greenen där flaggan satt idag på den höga platån.

Vårt ankare i seriespelets H70-lag, Janne Lundquist ville inte vara sämre än dessa två så han gjorde sin Birdie med 4 fina slag på sjunde hålet. Även där satt flaggan längst bak idag. Grattis till er alla tre!!


I den mest spännande delen av Gubbgolfen varje torsdag, dvs kampen om svinaskötseln, där fanns det ett fyrtal gubbar som enades om 12 poäng. I tur och ordning var det på 5e plats allas vår käre pro Thomas Sjöberg som deltog för första gången detta år i GG. 4a Marco Palosaari, vår gästbesökare från Hede: Ove Anderson 3a samt allas vår Stefan Wrangell på 2a plats. Dock krävdes det en poäng mindre för skötseln idag och detta ordnade Lars-Åke Claesson med bravur. Så nu blir det endast ett kort besök hemma hos L-Å over helgen och sedan raskt tillbaka till Edenhof-stian. L-Å åker nämligen över till Trumps förlovade land för att umgås med sin nyhittade fästmö samt hennes hästar därstädes. Lycka till med allting därborta Lars-Åke och rid lugnt. Vi syns väl i höst igen!!


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Historier:

En kille slår sig ner bredvid en snygg tjej vid baren. Han börjar pilla på sin klocka.

-Är din dejt försenad ?, frågar tjejen.

-Nej, svarar han, det här är en specialklocka som skickar information. Just nu säger den att du inte har några trosor på dig!!

-Men då hoppas jag verkligen att du inte betalt för mycket för klockan för den fungerar uppenbarligen inte, svarar hon kaxigt.

Killen ler självsäkert, knackar på klockan och säger:

-Den går en timme för fort!!

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Sen en gammal engelsk limerick igen:

There was a young sailor from Brighton

Who remarked to his girl. "You´re a tight one,"

  she replied " ´pon my soul,

  you´re in the wrong hole;

there´s plenty of room in the right one."

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Snart måste det bli dags för Svea Hunds svenska limerickar oxå. Kommer snart på denna sida.


anser

1e Grisskötare

Leif Larsson

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
870
980
1143
1277
1293