GG10-2017. Fint väder igår..... vadå igår!

Jo eftersom jag var lite lat efter tävlingen igår så då orkade jag inte skriva texten förrän idag - fredag. Men det var ändå väldigt fint väder under GG10, även om det blev onödigt kallt när solen gick i moln och det gjorde den en lång stund. 13 tappra gubbar hade samlats för att göra upp denna dagen före midsommarafton det vackra året 2017. Efter sedvanlig uppvärmning på diverse olika effektiva sätt, gick vi ut på banan och började slå bollar. Både olika långt och olika rakt men fram kom vi i alla fall till slut till resp. green

I tätskiktet denna dag hade Kjell Pettersson och Ingo Andersson 17 fina poäng. Micke Törnros gick på sitt par med 18 poäng och undertecknad skramlade ihop ett bättre, nämligen 19 poäng. Dock skulle detta inte räcka långt idag eftersom dagens segrare Marko Palosaari i sista boll kom in på hela 23 vackra poäng efter att ha spelat dessa nio hål på banans handicap 36 slag brutto. Mycket fin prestation av dig Marko, fortsätt så även efter den stora sänkning som du härmed får!!


Resultat GG10-22 juni 2017:

https://www9.golf.se/Competition/GBTour/ResultList.aspx?compid=1110013#/competition/1110013/results 


Några Birdies blev det också under dagen, fast vi inte var så många så blev det ändå hela fyra sådana. Tre av dem kom på vårt standardBirdiehål nr 7. Dessa presterades av Johan Hellgren, Tony Åberg och av dagens segrare Marko Palosaari, den sistnämnde avslutade också ronden med en fin Birdie på det svåra och långa nionde hålet. Grattis till er alla tre!!


Kul också att se att det finns en del gäster på vår bana, idag kunde vi räkna till hela fyra husbilar på chipbanan vid parkeringen. Dessa var tydligen kompisar som skulle fira midsommar med spel på vår vackra bana för när jag åkte hem så satt dom alla i ett stort extratält och åt och drack för fulla muggar. Jag tror att dom var vanliga golfturister alltså, åtminstone hoppas jag det och inte att dom är sådana där kringresande engelska asfaltsläggare som Uppsala brukar drabbas av varje sommar. Nej vi få hoppas på att dom är skötsamma golfturister!!


Så, efter denna utvikelse är det dags att redovisa den nedre poänghalvan där grisskötseln är belöningen för den lägsta scoren.

Tomas Bergman och Birger Axelsson drog ihop 13 poäng och Calle Pettersson med sina nya Pingklubbor slutade på endast 10 p. Dock klarade han sig denna gång eftersom även Tommy Sahlström hade samma score men högre handicap. Så grattis till grisarna Tommy, nu blir säkert Karin glad när du kommer dragandes med dom hem till Eddagatan. Du kan ju rasta dom tvärsöver vägen på polisstationen eller nere vid Fyrisån!


En liten halvfräck historia får vi också plats med:

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Min underbara flickvän och jag hade varit tillsammans i över ett år och vi beslöt oss för att gifta oss. Det var bara en liten grej som störde mig. Det var hennes vackra lillasyster. Hon var bara 22 år, bar tajta shorts och var ofta utan BH. Hon böjde sig ofta fram när hon var nära mig, och jag fick alltid se det mesta av hennes behag. Det måste varit medvetet, för hon gjorde det aldrig i närheten av någon annan. En dag ringde lillasystern och bad mig komma över för att se över bröllopsinbjudningarna. Hon var ensam när jag kom dit, och hon viskade till mig att hon hade känslor för mig som hon inte kunde komma över. Hon sa att hon ville älska med mig bara en gång innan jag gifte mig med hennes syster. Jag var i chock och fick inte ur mig ett ord. Hon tittade på mig och sa:
- Jag går upp till sovrummet och om du vill ha en sista vild svängom, så kom upp och ta mig. Jag var som förstenad när jag såg henne gå uppför trapporna. När hon kom ända upp drog hon av sig trosorna och kastade dem nerför trapporna mot mig. Jag stod där en stund, sen vände jag mig om och gick rakt mot ytterdörren. Jag öppnade dörren och gick mot bilen. 
Men ser man på, hela min blivande familj stod där ute och klappade händerna. Med tårar i ögonen kramade min blivande svärfar mig och sa:
- Vi är verkligen glada över att du har klarat vårt lilla test. Vi kunde inte önska en bättre man till vår dotter. Välkommen till familjen. 
Och sensmoralen i den här historien är: Förvara alltid dina kondomer i bilen...
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Sedan avslutar vi med en limerick igen, inskickad av en av er läsare:
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Det var en ung kille från Götet

som var så enormt bakom flötet

att när tjejen hans sa:

byta ringar vi ska.

Då skifta han däcken, det nötet........

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
vi syns nästa torsdag igen alla hugade grisaspiranter
hoppas 
1e Grisskötare
Leif Larsson
- - - - - - - - - - - - - - - -
PS. Nu är vi uppe i 15 anmälda golfare och andra till Turkietresan i oktober. Fler är välkomna! DS.870
980
1143
1277
1294