GG17-2017. Idag kom Roine Davidsson tillbaka efter

en veckas rundresa i Dalarna med några kompisar, icke Malung dock !! Ja det var egentligen två veckor sedan men där uppe fick han en elak förkylning av något virus som sänkte honom några dagar, bl a förra torsdagen så att han inte kunde vara med på GubbGolfen då. Men nu var han tillbaka med besked - frisk och kry och sugen på golf igen och då segrade han på fina 20 poäng. Knappt före Göran Jansson som vi inte har sett mycket av denna säsong, men som sagt nu är tillbaka, även han på fina 20 poäng men med något sämre handicap. Grattis till er bägge två även om det var Roine som tog hand om ölen idag

Just där nedanför i resultatlistan befann sig hela sex spelare på finfina 19 poäng, som var det mest gångbara resultatet under kvällens övningar. Fantastiskt bra om man tänker efter, men då måste man ju tänka efter: som Martin Ljung sa en gång för länge sén !! Dessa sex var i turordning: Per-Eric Lund, Micke Törnros, Janne Lager, Lasse Andersson, Eilif Persson (från Wattholma, välkommen!) samt Lars Eirefors. Ni är duktiga allihop !!


Ja ja vädret var förstås kanonfint hela aftonen, vad annat var att vänta !?


Vi har en del regelfrågor som vi diskuterade ikväll och som jag vill dela med mig till alla läsare av detta opus, notera att de gäller separat för vår kära bana Edenhof i första hand. Även om det fanns en del att klaga på på banan och då främst på greenerna denna dag. Man har nyss hålpipat banan men inte ännu !! hällt på en massa sand för att dränera och framförallt har man inte ännu vältat greenerna. Så dom är hoppiga och svårlästa för alla spelare, med tydliga hjulspår. Tänk hur mycket bättre allas scorer hade varit om detta varit gjort ??


Regelfrågor var det ja:

  1. Vi har ett gäng hjortar som springer på banan på kvällar, nätter och tidiga mornar. Främst märks detta på att vi har en massa klövspår i bunkrarna. Här är det viktigt att vi spelare vet att om vi hamnar i dessa klövmärken så får vi fri dropp inklusive bollrengöring, dock får vi inte kratta bunkern innan vi droppar. OK. Detta är en lokal regel.
  2. Elstängsel, på Edenhof får du fri dropp om din sving eller stans påverkas av stängslet. Detta gäller på alla hål utom på hål 3 där elstängslet även utgörs av "Out of Bounds"-markeringar. Här får du alltså ingen lättnad utan får spela bollen som den ligger, med de svårigheter som det kan innebära. OK igen. Detta gäller förstås endast om du har "ett slag"! Har du inte det så får du droppa med plikt. (Frågor på just detta kan besvaras av Janne Lundqvist eller av Janne Lager.)

Förresten så tänker vi starta nästa vecka redan kl 17.30 med första boll ! Johan eller Uffe kan ni fixa till bokningen av detta så vore jag tacksam.

Under dagens övningar producerades trenne Birdies. På ettan direkt av Göran Jansson med 4 slag.
Dagens segrare Roine Davidsson gjorde sin på 7an och P-E Lund gjorde sin på sista hålet för kvällen, dvs 9an. Grattis till er alla tre för dessa fina Birdies!!!


Så hamnar vi då oundvikligen i den nedre halvan av tävlingen, där veckans grisskötare skall koras.
Där ståtade undertecknad med en 5e plats från grisen med 15 poäng. 14 p hade L-Å Claesson och på tredje resp andra plats nerifrån på 13 poäng placerade sig Tomas Bergman resp Tommy Lindberg. Men för att sköta de små gulliga svinen denna dag utsåg sig Anders Dahlén självandes genom att gå runt på 12 svaga poäng. Men som belöning får han ju rå om de små liven en hel vecka. Bara de inte skräms av hans pistolbärande kamrater i den hemligaste av poliskårer i Sverige. Men så illa kan det väl inte gå!!
Rapport erfordras nästa vecka samt ev psykologi-intyg om de små juvelernas mentala hälsa, tack !!
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - Historiedags:
-Mamma, vet du hur mycket kaviar det finns i en tub?
-Nej.
-Över fyra meter!!
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Lite militärhistorier:
Officersaspiranten genomgick en psykisk undersökning.
- Låt mig nu fråga er så här, sa läkaren, har ni några som helst besvär med att fatta beslut?
- Både ja och nej.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Gamle faster Elsa kom och hälsade på hos sin brorson som var fallskärmshoppare.
Hon frågade honom:
- Hur är det egentligen att vara fallskärmshoppare?
- Jo, det är rätt trevligt.
- Och hur ofta har du hoppat ur ett flygplan då?
- Ja, jag har ju egentligen aldrig hoppat, men de har knuffat ut mig 340 gånger !
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
- Hur stort är ett hangarfartyg?
- Vad för sorts hangarfartyg?
- Ett stort.
- Hur stort?
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Så över till limerickar igen, efter förra veckans språkövningar har jag fått förslag på att ha med en på spanska också, är det någon som kan en sådan så skicka gärna in den, tack ! Annars finns ju Google-översättning!!!
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - först en svensk
När en man vid namn Efraim Dunder
kom hem och fann frun ligga under
  en eldig monsieur,
  skrek han: "nu ska han dö!!"
hon kved: "Ge honom 20 sekunder".

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - på utländska kan det låta så här: ungefär:
There was a fat man from Rangoon
whose prick was much like a balloon,
  He tried hard to ride her
  and when finally inside her
she thought she was pregnant too soon!
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
anser 1e Grisskötare
Leif Larsson

PS. Kom ihåg starten kl 17.30 nästa torsdag, OK. DS.


870
980
1143
1277
1301