GG19-2017. För omväxlings skull var det fint väder idag ....

... hi hi, vad kul det är att få skriva det. För när vi satt efteråt och snackade innan prisutdelningen så började det att regna rätt så ordentligt, men då var ju alla redan färdigspelade. Apropå det samt att det blir mörkare och mörkare tidigare på kvällarna nu när hösten börjar så kommer vi att starta GG framöver redan kl 17.00. Notera detta i era kalendrar, samtidigt kan ni notera att komma ihåg att skriva upp er på anmälningslistan till den illustra GubbGolf-AVSLUTNINGEN som i år genomförs lördagen den 23 september med start kl 12.00. Glöm inte detta !! Hittills är vi 14 anmälda så än finns det gott om plats att delta.

Ikväll var det dessutom årets bästa deltagarantal på GubbGolfen med hela 28 deltagande golfare. Kanonbra att så många hittar hit på torsdagskvällarna. Vi håller på att trimma in ett antal nya/halvnya spelare i GG. Bl. a. Lennart Aronsson, Lars Frimansson, Kjell Wallgren och Svante Rinaldo.

Dessutom är en av de bästa under dagens spel nykomling, nämligen Jan Asklöf, mer om det senare!!

Hoppeligen kommer dessa att delta frekvent på våra torsdagar och även flera år framöver.


I täten denna kväll befann sig ett fyrtal spelare som spelat bättre än sina resp handicap. Johan Hellgren 19 poäng, Calle Pettersson 20 poäng och Janne Lager 21 poäng. Men dagens segeröl inhystades på hela 24 poäng av ovan nämnde Jan Asklöf. Grattis Janne till din såvitt jag vet första seger i vår kära GubbGolf.


Resultat GG19-24 augusti 2017:  https://www9.golf.se/Competition/GBTour/ResultList.aspx?compid=1257710#/competition/1257710/results


Birdies: det blev en hel massa sådana denna fina golfkväll. Jag räknar till hela 10stycken sådana. Det tror jag faktiskt är ett av våra bästa Birdieresultat någonsin på en GG-rond. Dagens segrare Jan Asklöf inledde med en sådan redan på 1an, och likadant gjorde Tony Åberg, Micke Törnros och Johan Hellgren. Men Micke och Johan lyckades dessutom spela i varsina ytterligare Birdies på 7an, bägge två. Grattis till dessa lyckliga Birdiemakare!! Men vi måste också gratta fyra andra Birdiesar, dels på 3an av Matte Johansson och på 6an av vår käre Pro Tomas Sjöberg. Men för att allting skall stämma måste vi även räkna in Janne Lagers fina prestation med två egna Birdies, dels på 3an och dels på 7an. GRATTIS till er alla!!!


Apropå Janne Lager så har han undersökt en regelfråga som vi diskuterat under tidigare uppvärmningar innan GG. Nu gäller det om man får slå Provisoriska bollar hur som helst??? Detta har han frågat Svenska Golfförbundets främsta regelexpert Christina Rodman. Följande frågade han:

"Hej Christina. 

Janne här från Uppsala. 
En fundering som har blivit mera påtaglig nu under sommaren än som jag har märkt tidigare. 
När blir det övningsspel på banan ???

Vi går i en treboll, det är tävling på hemmaklubben.

Spelare A: startar ronden med att slå ganska dåliga drivar från tee. På hål 4 rinner bollen av fairway, genom semin och en liten bit ut i en ganska snäll ruff. Vi andra 2 är helt säkra på vart bollen är men A säger sig vara osäker på att ha bollen. Som det är, så är det väl spelaren själv som ska avgöra om han/hon ska ta med en provisorisk boll ?? ( eller !!! )
Just i detta fall vill A spela en provisorisk boll med motivation att han inte ser bollen.
Detta har hänt vid ett flertal tillfällen under sommaren både i min boll och i andras som senare har väckt en del diskussioner i klubbhuset. Om detta inte är övning på banan, då borde många fler spelare slå extra bollar från tee så fort man slår över dolda krön t. ex
Finns det ngn text i boken att luta sig mot vid en sådan här situation.
Det blir till slut ett ofog att vissa ska utnyttja detta bara för att få igång t.ex drivern. 

Jag väntar med spänning på att höra (läsa) din kommentar."

Och hennes svar är följande:
"Hej Janne,

Enda avsikten med en provisorisk boll är att vinna tid. Dvs du har rätt att slå en provisorisk boll om du tror att du inte kan hitta den ursprungliga någonstans på banan (utanför ett vattenhinder) eller om du tror att den gått out. Det betyder att om du slår en provisorisk boll när du inte har någon anledning att tro att den har gått out eller inte går att hitta utanför ett vattenhinder så är det inte en provisorisk boll utan en ny boll.

Att säga vad gränsen går är ju en omöjlighet men här är regeltexterna (och decision):


Så här säger definitionen på Provisorisk Boll (se sidan 38 i regelboken):
"En provisorisk boll är en boll som spelas enligt Regel 27-2 för en boll som kan vara förlorad utanför ett vattenhinder eller kan vara out of bounds". Se även samma text i Regel 27-2a på sidan 113 i regelboken. 

Det finns också ett Decision (beslut i regelfrågor) som säger att om det inte finns en rimlig möjlighet att en boll är förlorad utanför ett vattenhinder eller out of bounds får spelaren inte spela en provisorisk boll. Gör han det ändå är det en ny boll han sätter i spel med 1 slags plikt enligt Regel 27-1. Dec. 27-2a/3."

Så slutsatsen är alltså att man skall vara försiktig med provisoriska bollar. Det kan leda till att man får plikt för att ha satt en ny boll i spel !!!

För övrigt vill jag även gratulera Janne Lager till KM-segern för äkta makar i foursome den 20 dennes på Söderby. Grattis även till denna seger Janne (och Gunilla). 

Så är det väl ändå dax för att redovisa bottenstriden/Griskampen i denna GG19.
Även här ett fyrtal man på 14 poäng och sedan två man på 13 poäng, Åke Hoverberg och Tommy Rinaldo. (Ni vet Svantes son.) Men tack och lov för dessa två deltog även den vane grisskötaren Håkan Dawson i dagens omgång och med sina endast 12 poäng fick han även denna vecka hand om de små. Han kan ju för all del fösa iväg dem tvärs över gatan så att även Åke får rå om dem ett slag. Det viktiga är ju att de trivs och har hälsan när de återkommer nästa torsdag för oss alla att tävla om deras gunst ännu en gång!!

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Historier och annat skumt. :
"Ett flygplan hade störtat på en öde ö. Med på flygplanet var ett antal tyskar, några amerikaner och en japan. Tyskarna visade sin vanliga effektivitet och började genast att organisera arbetet på ön, en av tyskarna sa:
-"I can be the minister of Defense!" och började organisera ett bygge av ett försvar.
En annan:
-"I can be the minister of Communication" och började bygga signaleldar.
Efter en tid hade alla fått en ministerpost, utom japanen. En amerikan tyckte synd om honom och föreslog att han kunde få bli Minister of Supplies. Japanen blev jätteglad och rusade raka vägen ut i skogen, och försvann..
Efter ett par dagar blev de övriga oroliga och gav sig ut för att leta efter japanen. När dom går och letar som bäst så hoppar plösligt japanen fram bakom en buske och skriker: -"Supplies, Supplies!"
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Kul tycker en del och andra inte, men Limerickar, det ni:

Ibland blir det längre än man tror, men det är bara att fortsätta skriva:

En vis man från Ecuador
har sagt att en kvinna hon får
  liksom känslo-kravaller
  av den starke som faller
men hon Älskar DEN VEKE som står.    (Gutår.)
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Sen måste vi ju ha en obegriplig på engelska oxå:

There was an old brahma of Delhi
Awoke with a pain in his belly,
  And to cure it, `tis said
  He shit in his bed
And the sheets were uncommonly smelly.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Hur det kan gå när ej haspen är på!!

inser 1e Grisskötare
Leif Larsson
- - - - - - - - - - - - - - - - -870
980
1143
1277
1303