ARTICLE
2585
80e3a347ab83e57b12facc4e16650c69
Tillbaka (UPD: 2019-03-04 12:15:40)

Här kommer lite aktuell info om läget på banan samt övrig klubbinfo

Totalt fick vi endast 10 mm regn mellan 15 april och början av augusti, normal nederbörd under denna period är ca 175 mm.
 
På Söderby är nu alla greener och greenområden riktigt bra, de flesta fairways är riktigt bra men några har en del skador. Alla fairways på Söderby är nu stödsådda och det ser ut att komma riktigt bra nu under hösten, vi kämpar dock fortfarande med fairway på hål 4 som var värst drabbad. Vi kommer under hösten göra en hel del insatser på banan i form av dikning och dräneringsjobb för att minska riskerna i framtiden för liknande vinterskador.
 
Även Edenhof börjar ta bra form efter stora insatser under sommaren, tyvärr gjorde torkan det nästan omöjligt att få riktig fart på växtligheten men så fort regnet kom i början av augusti har fairways och greener satt riktigt bra fart. Fairways är nu i stort sett återställda och bitvis fantastiskt bra.
 
På Edenhof har vi denna vecka inlett ett jättearbete med att djupvertikalskära alla greener med en maskin som heter GRADEN ( se gärna länk till bifogad video). Banan är nu ca 25 år gammal och greenerna innehåller ganska stora mängder ”thatch” som är gammal rotmassa som ligger under gräsytan och hindrar rötterna från att få tillräckligt med syre och näring. Detta jobb kommer att göras på samtliga greener och är en viktig del av satsningen på att säkra kvaliteten för framtiden. Maskinen skär bort gammal rotmassa och återfyller direkt med ny torr sand, totalt kommer vi att ta bort material och återfylla med ca 40 ton sand. Det positiva är att greenen blir spelbar direkt dagen efter men kommer att visuellt vara lite randig under en tid.
Vi går nu in i en intensiv höstsäsong med mycket tävlingar och spel på anläggningarna. KM har precis avslutats, vi gratulerar vinnarna i alla klasser.
 
På Söderby kommer det att spelas en deltävling på den svenska seniortouren(SSG) söndag-måndag 2-3/9, senare i september spelas den svenska JMI finalen med hela svenska junioreliten på Söderby mellan den 14-16/9, då samlas vinnarna i alla de svenska JMI tävlingarna för en Riksfinal där segrarna även erhåller stipendium från Alexander Norén.
 
Vi hoppas på en lång och fin höst nu när banorna som sagt var är tillbaka i fint skick och välkomna in och fynda i våra butiker, där höst REAN pågår för fullt.
 
Se videon:https://youtu.be/90Pn_VqIWWA

Posten senast uppdaterad 4 mar 2019 kl. 12:15

51