ARTICLE
2816
6fe228f989927c7c88594d607b6dbc39
Tillbaka (UPD: 2020-03-20 17:51:51)

GRAND OPENING i shopparna


Säsongen 2020 närmar sig med stormsteg och vi jobbar för fullt med förberedelser för öppningen. Vintern har varit snäll mot banorna även om vädret varit mycket växlande. Som det ser ut nu kommer vi att kunna öppna båda banorna i toppskick!

Vi planerar att öppna klubbhusen och 18-hålsbanorna förhoppningsvis till påsk men   det är som alltid vädret som avgör för banorna, se hemsidan/Facebook för aktuell information. Oavsett vädret har vi GRAND OPENING i shopparna på Söderby & Edenhof den 8 april. Välkomna att fynda erbjudanden och testa och se på årets nyheter. (mer info kommer senare). Kul att se att så många har varit och spelat på 9-hålsbanorna på de fina dagarna under vintersäsongen och nu, tidig vår.

Rangen öppnar vi så snart det bara går att plocka bollar. Som vanligt kommer vi att öppna på sidan emot 9-hålsbanan på Söderby först och endast för betalning med kreditkort. Rangen på Edenhof hoppas vi kunna öppna samtidigt men även där bara med kreditkort i början.

Den nya och tråkiga situationen med Coronavirusets framfart gör att vi som alla andra verksamheter måste göra vårt bästa för att erbjuda medlemmar och gäster en så säker miljö som möjligt. Vi på GolfUppsala, kommer att följa Svenska golfförbundets rekommendationer enligt nedan.

· Golfspel kan ske i nuläget, där banorna är öppna/öppnar precis som vanligt.
· Vi vill uppmana till god hygien.Vi behöver ju inte ens ta ur flaggan när vi puttar längre. Bunkerkrattor kan vi greppa med en handskförsedd hand, med densamma kan vi plocka bollen ur koppen. Bolltvättarna kan vi låta bli helt och hållet.
·Undvik att samla människor i grupper större än 25 personer, enligt de råd som finns från RF.
· Undvik eventuella samlingsplatser på klubben och håll avstånd mellan individer.
· Var tydlig med att den som känner någon form av symptom måste avstå aktiviteten
· Även tävlingsverksamhet kan ske på klubben, enl RF, men vi kommer att och uppmanar alla till att undvika samlingar som till exempel tävlingsstart/information och prisutdelningar.
· Se över hur transporter genomförs och försök åka mer uppdelat.

Golfshopparna/receptioner/customfitting/lektioner
Citybutiken (på Stålgatan 8) är öppen som vanligt året runt och är nu laddad med alla årets stora nyheter. Shopparna på banorna kommer att vara öppna som vanligt från och med den 8 april. Vi uppmanar alla till extra hänsyn och tänka på att hålla avstånd mellan varandra vid eventuell köbildning.

Restaurangerna & kiosken
Restaurangerna/kiosken kommer att vara öppna som vanligt där vi kommer erbjuda nya menyer och rutiner anpassade för dagens läge. Bland annat kommer vi att erbjuda i princip hela menyn även för avhämtning och ordna sittplatser för matgästerna utanför lokalen när vädret tillåter.

Viktigt nu i dessa kristider att Ni fortsätter att stötta restaurangerna på banan så den har möjlighet att överleva. Bidra genom att köpa med Er en påse med fika eller smörgås under rundan eller stanna eller ta med Er lunch från restaurangen, så vi alla kan ha kvar restaurangen på anläggningen.

Vi stärker även våra städrutiner på hela anläggningarna.

Golf måste ändå vara en av de bästa och säkraste aktiviteterna, ur smitto synpunkt, man kan göra i dessa speciella tider. En plats för välbehövligt socialt umgänge, nyttig motion och ett andningshål i viruskrisen.

Vi ses snart på golfbanorna

Jonas & Gabriella Ekström och personalen på GolfUppsala
 

Posten senast uppdaterad 20 mar 2020 kl. 17:51

51