ARTICLE
2886
4950e15feddb83d4884ab448b1ff8890
Tillbaka (UPD: 2020-12-16 21:38:59)

Angående de nya medlemsformerna

Hela beslutet att ändra medlemsformer och bokningssystem är baserat på att skapa en bättre upplevelse och bättre tillgänglighet för våra fullt betalande medlemmar, för bolaget är det ingen skillnad.
Efter att gått igenom all bokningsstatistik kan vi garantera att minst 95 % av medlemmarna får en betydligt bättre tillgänglighet till samma pris som tidigare.
Tack vare förändringarna kan vi fortsätta att hålla ett mycket bra och konkurrenskraftigt pris på medlemskapen, tidigare har man varit tvungen att höja lika mycket för alla. Med detta system kan medlemmen själv välja ett medlemskap som passar spelintensitet och plånbok där man slipper vara med och subventionera för de som spelar väldigt mycket golf.
Endast ca 50 medlemmar spelar/tävlar mer än 75 rundor per år, dessa står dock tillsammans för över 5 000 bokade rundor.
Platinum medlemskapet är framtaget för de som verkligen vill och kan spela mycket golf utan några begränsningar. Tittar man på vad som ingår är det ett oerhört prisvärt medlemskap.
10 % av medlemmarna bokar 37 % av totala antalet tider och ca 48 % av alla attraktiva tider vilket innebär väldigt få tider finns tillgängliga för övriga medlemmar som betalar samma pris för sitt medlemskap. I Golf Sverige har man traditionellt betalat samma årsavgift oberoende om man spelar 5 rundor eller 130 vilket har skapat en mängd problem tex. tillgänglighet, orättvisa, att många slutar eller går till brevlådeklubbar.
Det är inte rimligt i längden att en medlem som spelar 5 runor om året skall betala över 1 000 kr/runda och en annan medlem som spelar 100 rundor skall betala ca 60 kr per runda.
En golfklubb har bara ett fast antal starttider per säsong, på GolfUppsala kostar varje runda ca 220:- - 250:- att producera om man tar hänsyn till alla kostnader för skötsel och drift av bara golfbanan. Med det som bakgrund tittar vi på lämpliga antal rundor för respektive medlemskap.
Då det är första året vi använder detta system är vi självklart lyhörda för synpunkter och tankar runt de nya medlemsformerna.
Sammanfattningsvis vill vi återigen påpeka att hela förändringen är gjord bara för er medlemmar.


Posten senast uppdaterad 16 dec 2020 kl. 21:38

51