Aktiviteter säsong 2016, 2017 och 2018

En mängd roliga och lärorika aktiviteter har arrangerats av damsektionen under åren

Hänt under 2018Damernas hemliga resa gick 2018 till Gävle GK

Redan i bussen gissade många tidigt vart vi var på väg – och det var kanske inte så svårt, eftersom vi for E4:an norrut…
Efter stärkande kaffe och smörgås gick nitton damer ut på den fina och utmanande banan Avan. På några hål överfölls vi av ett kraftigt skyfall – med åskmuller i bakgrunden – och ibland stänkte det lite, men oftast var vädret bra.
Vi åt en god buffé innan priserna delades ut. Vinnande lag (dessa damer kommer att anordna nästa års hemliga resa) bestod av Marie Blomberg, Lena Lundqvist, Annika Lindgren och Eva Andemo; stort GRATTIS till er! Individuell segrare var Marie Blomberg; GRATTIS!
Vi gratulerar dessutom samtliga deltagare till en fin insats och tackar för att alla medverkade till att göra dagen så trevlig.

Evah Ignestam, Else Jacobsson och Magdalena Renfjäll


Tisdagsgolf på Edenhof för GolfUppsalas damer
Den 8 maj började tisdagsgolfen på Edenhof. Vi spelade olika spelformer enligt listan nedan.
Även 2018blev det eclectictävling. De fem bästa resultaten under säsongen när vi spelar poängbogey räknades. 

*Klädsel klänning och hatt! Pris till snyggaste utstyrsel.

     

Damernas upptaktsträff på GolfUppsala 2018 var välbesökt
Se bilder här >>

Stämningen var hög när 65 spelsugna damer träffades på damupptakten ute på Söderby. Köbildningen som blev, när de anländande skulle prickas av, lotter skulle köpas och programmet för damgolf 2018 delas ut, gav möjlighet till att umgås lite extra med alla runt omkring, Till kaffet med smörgås, som GolfUppsala bjöd på, informerade leg. naprapat Tobias Nyman från Aktiverakliniken, dels om vikten av att behandla problem som dyker upp, dels om vad Tobias kan hjälpa till med genom screening, professionell behandling och individuellt anpassat träningsupplägg. Kontakta Tobias om du vill veta mer.

Mental träning kommer att anordnas på Söderby då många av GolfUppsala damer visade stort intresse. Mer information kommer via e-post.

Damgolf spelas på tisdagar på Edenhof med start 18:00 och onsdagar på Söderby med start 17:35. Nytt för i år är att man anmäler sig till Söderbys damgolf via Golf.se.
Nya golfregler fr.o.m. 2019 gör att Söderby inte kommer att ha någon regelkväll i år utan väntar till nästa säsong, men Edenhof kommer att ha sin som vanligt.

Jonas Ekström informerade om att statusen på Golf Uppsala banor trots allt är god vilket innebär att Grand Opening äger rum den 28/4 på båda banorna. Han informerade även om att man under året kommer att bygga ut/om träningsområdena, om appen Golfers och om hur det nya gemensamma, globala handicapsystemet, WHS, kommer att påverka oss (där spelarens handicap baseras på snittet av de åtta bästa av de tjugo senast registrerade handicapronderna). Mer information kommer att skickas ut från GolfUppsala.

Efter en mycket trevlig kväll som varvats med information, mannekänguppvisning och lottdragning avslutades kvällen i shoppen där vi fick möjlighet att shoppa till reducerat pris. 


Upptaktsträff 2018

Onsdagen den 25 april kl. 18.30 hade vi upptakt för alla GolfUppsalas damer, tjejer ute på Söderby. Det blir mannekänguppvisning och lotterier. Information om kommande säsong samt till sist möjlighet att besöka shopen.Som tidigare år arrangerade  vi damernas populära Komigång kurs på Edenhof 2018. Under en intensiv och lärorik dag gick vi igenom Svingen och delar av Närspelet. Fredrik Almskoug, Thomas Sjöberg & Micke Fredriksson kommer att ta väl hand om er under träningspassen.

2017

Regelkväll

Ett femtiotal av GolfUppsalas damer kom för att lyssna på Thomas Erlandssons regelkväll den 5 april på klubbhuset på Söderby. 

 


Upptaktsträff 2017

Den 27 april var det upptakt för alla GolfUppsalas damer/tjejer, ute på Söderby. En trevlig kväll med mannekänguppvisning där GU butikernas damkollektioner visades upp, lotteri och information om kommande säsong. Kvällen avslutade i shopen som kvällen till ära var laddad med specialerbjudanden.


Upptaktstävling

Edenhof den 6 maj.


Träning & Tävling under 2017

Onsdagsgolf på Söderby
Onsdagen den 3 maj startade vi säsongens första onsdagsgolf på Söderbys lilla bana. 
Vi träffades vid ”lilla huset” kl. 17:30 och lottar startordningen. Den som ville vara med och tävla betalar 50 kr per gång men det går bra att delta utom tävlan för den som så önskar.
Onsdagsgolfen på Söderby är öppen för alla GolfUppsala damer och ingen föranmälan behövs.

Övriga onsdagar spelade vi på ”stora banan” 


Damläger 2017

Hölls den 13-14 maj på Söderby


Halvdagsläger på Edenhof för GolfUppsalas damer hölls den 7 maj

En intensiv och lärorik fm/em där Svingen och delar av närspelet gicks igenom. tränare var Fredrik Almskoug, Thomas Sjöberg & Micke Fredriksson 

Nattens Drottning 2017

Hemlig resa

Sala GK - Målet för damernas hemliga resa

Vi var 26 damer som åkte på hemliga resan, och i år hamnade vi på Sala GK. Vi hade en mycket trevlig dag och vädergudarna var på vår sida med endast någon regnskur.
Vinnaren för dagen var Magdalena Renfjäll, på andra plats Marie Blomberg och på tredje plats Else Jacobsson. Närmast hål kom Essi Arwidsson. Lagtävlingen vanns av Else Jacobsson, Magdalena Renfjäll, Ewah Ignestam och Olga.

Årets vinnare av Dame Eden
Grattis Else Jacobsson!


Åkerlännaskålen 2017

Vinnaren av årets Åkerlännaskål, Grattis Essi Arwidsson!


2016

Hemliga resan


 "Hemliga resan" gick av stapeln på Strängnäs GK 2016, en mycket knixig och trevlig bana. 2016 års segrare Else Jacobson, med 34 p. Lagtävling vanns av lag Else J med teamkamraterna Monica Arvidsson, Karin Nordin o Barbro Ritscher. 

Nattens drottning 2016 blev Ing-Britt Lindberg

Vi Gratulerar GolfUppsalas Ing-Britt Lindberg som med 22 p på 9 hål, knep den åtråvärda kronan i 2016 års upplaga av ”Nattensdrottning” som spelades på Söderby! Lärorik regelkväll

Årets verksamhet 2016 startades med en regelkväll på Söderby den 30/3. Över 40 damer kom för att lyssna på Thomas Erlandsson från Upsala GK som är distriktsdomare. Thomas inte bara pratade regler utan på golvet byggde upp modeller för alla tänkbara hinder som vi kan råka ut för på en golfbana.  Genom detta fick vi mycket instruktiva förklaringar till hur reglerna skall tolkas i olika fall och var bollen skall placeras. Vår förståelse och kunskap ökade genom detta på ett mycket påtagligt sätt.


Stor uppslutning på Upptaktskvällen 2016

Till Söderbys & Edenhofs gemensamma upptaktsträff för damer, den 26/4,  kom mer än 70 spelsugna golfare. Förutom fika och lottdragning informerade respektive damsektion om programmet för 2016. Fredrik Hedlund, pro på UppsalaGolf, berättade om vilka kurser som man kan anmäla sig till. Har vi frågor om vad de än må vara så uppmanade Fredrik  till att vi tar tillfället i akt att ställa frågor eller boka tid när vi ser någon av prona. Golf Uppsalas VD, Jonas Ekström, berättade att banorna är jättebra i år, allt är igång med träningar och tävlingar, man arbetar med att höja finishen på båda banorna, skall bygga toaletter på Edenhof så snart markägaren ger tillstånd. Avståndspinnarna är borttagna på Söderby, dock finns ”plattorna” på fairway kvar. Jonas avslutade med att hälsa alla damer välkomna till shopen för gemensam shopping till reducerat pris efter mannekänguppvisningen. 870
1120
1164