Aktiviteter säsong 2016 & 2017

En mängd roliga och lärorika aktiviteter arrangerades under 2016 & 2017

2017

Regelkväll

Ett femtiotal av GolfUppsalas damer kom för att lyssna på Thomas Erlandssons regelkväll den 5 april på klubbhuset på Söderby. 

 


Upptaktsträff 2017

Den 27 april var det upptakt för alla GolfUppsalas damer/tjejer, ute på Söderby. En trevlig kväll med mannekänguppvisning där GU butikernas damkollektioner visades upp, lotteri och information om kommande säsong. Kvällen avslutade i shopen som kvällen till ära var laddad med specialerbjudanden.


Upptaktstävling

Edenhof den 6 maj.


Träning & Tävling under 2017

Onsdagsgolf på Söderby
Onsdagen den 3 maj startade vi säsongens första onsdagsgolf på Söderbys lilla bana. 
Vi träffades vid ”lilla huset” kl. 17:30 och lottar startordningen. Den som ville vara med och tävla betalar 50 kr per gång men det går bra att delta utom tävlan för den som så önskar.
Onsdagsgolfen på Söderby är öppen för alla GolfUppsala damer och ingen föranmälan behövs.

Övriga onsdagar spelade vi på ”stora banan” 


Damläger 2017

Hölls den 13-14 maj på Söderby


Halvdagsläger på Edenhof för GolfUppsalas damer hölls den 7 maj

En intensiv och lärorik fm/em där Svingen och delar av närspelet gicks igenom. tränare var Fredrik Almskoug, Thomas Sjöberg & Micke Fredriksson 

Nattens Drottning 2017

Hemlig resa

Sala GK - Målet för damernas hemliga resa

Vi var 26 damer som åkte på hemliga resan, och i år hamnade vi på Sala GK. Vi hade en mycket trevlig dag och vädergudarna var på vår sida med endast någon regnskur.
Vinnaren för dagen var Magdalena Renfjäll, på andra plats Marie Blomberg och på tredje plats Else Jacobsson. Närmast hål kom Essi Arwidsson. Lagtävlingen vanns av Else Jacobsson, Magdalena Renfjäll, Ewah Ignestam och Olga.

Årets vinnare av Dame Eden
Grattis Else Jacobsson!


Åkerlännaskålen 2017

Vinnaren av årets Åkerlännaskål, Grattis Essi Arwidsson!


2016

Hemliga resan


 "Hemliga resan" gick av stapeln på Strängnäs GK 2016, en mycket knixig och trevlig bana. 2016 års segrare Else Jacobson, med 34 p. Lagtävling vanns av lag Else J med teamkamraterna Monica Arvidsson, Karin Nordin o Barbro Ritscher. 

Nattens drottning 2016 blev Ing-Britt Lindberg

Vi Gratulerar GolfUppsalas Ing-Britt Lindberg som med 22 p på 9 hål, knep den åtråvärda kronan i 2016 års upplaga av ”Nattensdrottning” som spelades på Söderby! Lärorik regelkväll

Årets verksamhet 2016 startades med en regelkväll på Söderby den 30/3. Över 40 damer kom för att lyssna på Thomas Erlandsson från Upsala GK som är distriktsdomare. Thomas inte bara pratade regler utan på golvet byggde upp modeller för alla tänkbara hinder som vi kan råka ut för på en golfbana.  Genom detta fick vi mycket instruktiva förklaringar till hur reglerna skall tolkas i olika fall och var bollen skall placeras. Vår förståelse och kunskap ökade genom detta på ett mycket påtagligt sätt.


Stor uppslutning på Upptaktskvällen 2016

Till Söderbys & Edenhofs gemensamma upptaktsträff för damer, den 26/4,  kom mer än 70 spelsugna golfare. Förutom fika och lottdragning informerade respektive damsektion om programmet för 2016. Fredrik Hedlund, pro på UppsalaGolf, berättade om vilka kurser som man kan anmäla sig till. Har vi frågor om vad de än må vara så uppmanade Fredrik  till att vi tar tillfället i akt att ställa frågor eller boka tid när vi ser någon av prona. Golf Uppsalas VD, Jonas Ekström, berättade att banorna är jättebra i år, allt är igång med träningar och tävlingar, man arbetar med att höja finishen på båda banorna, skall bygga toaletter på Edenhof så snart markägaren ger tillstånd. Avståndspinnarna är borttagna på Söderby, dock finns ”plattorna” på fairway kvar. Jonas avslutade med att hälsa alla damer välkomna till shopen för gemensam shopping till reducerat pris efter mannekänguppvisningen. 870
1120
1164