Året 2021

Säsongen 2021

Säsongen 2021 kom, på grund av den rådande pandemin, inte igång förrän i början av juni. OM Slag startade den 7 juni och hann med 5 omgångar, OM Poäng startade den 14 juni och avlutade tävlingarna den 13 september efter 4 omgångar. Slag och Poäng växlade som vanlig spelplatsen mellan Söderby och Edenhof.

9-rundan inleddes den 2 juni och genomförde 6 tävlingsomgångar, alla på Söderbys lilla bana.

W-touren på Edenhof startade också den 2 juni och pågick på onsdagarna ända fram till den 13 oktober. Totalt genomfördes 19 tävlingar med nästan 500 anmälda deltagare under säsongen. I genomsnitt deltog 26 spelare per tävling. Ibland var det 36-38 spelar anmälda! Populär tävling!

När nu säsongen ändå har lidit mot sitt slut har den avslutats med den sedvanliga Avslutningsscramblen, öppen för alla OM-deltagare, och den prestigefyllda Ryder Cup-drabbningen mellan OM Poäng och OM Slag. Till den senare har de respektive tourernas lagledare tagit ut lagen utifrån säsongens bästa placeringar i sammandragen.


OM golfens Avslutningsscramble den 17 september 2021 på Edenhof

Fredagen den 17 september träffades 74 av OM golfens spelare för säsongsavslutning och en lottad 4-manna-scramble. Varsin fiktiv spelare, bröderna Göte respektive Trelle Borg, fick fylla upp två 3-bollar till kompletta 4-bollar.

Givetvis avslutades allt med en stor prisutdelning för dagens tävling och hela säsongen i både OM Poäng och OM Slag.

Det började lite kyligt, med en svag, men kall nordanvind. Frampå dagen så åkte åtminstone ett lager tröjor av och solen tittade fram och värmde oss något. Men om jag skall spela golf en höstdag mitt i september så är jag mer än nöjd med dagens väder. OK, det kom lite regn, men inte värre än att man bara fällde upp paraplyet ett tag.


Bild 1: En del väntan blev det förstås! Här på hål nr 9. Bild 2: En del regn också, på hål nr 8!

Datorn hade lottat lagen i scramblen så att alla lag fick så lika spelhandicap som möjligt, det varierade mellan 9,5 och 12,8. Allt för att skapa lika förutsättningar för alla lag. Och jämnt blev det! Mellan de tre första lagen, som alltså hamnade på prisplats, skiljde det bara 1,2 slag.

På tredje plats med 62,4 netto, kom Anders Lindelöf, Per-Gunnar Karlsson, Rolf Hedlund och Staffan Persson. De förärades varsin en vinflaska.


Bild 3: Treorna: Per-Gunnar Karlsson, Staffan Persson, Anders Lindelöf och Rolf Hedlund.

På andra plats med 62,0 kom lag Jan-Åker Carlsson, Kerstin Bjurhall, Ove Lundberg och Ulf Wahlquist. Samma där, de fick varsin en vinflaska, men liite finare sort.


Bild 4: Tvåorna: Jan-Åke Karlsson, Ulf Wahlquist, Kerstin Bjurhall och Ove Lundberg.

Vinnare med 61,2 blev Tomas Larsson, Peter Lindström, Doris Trotzig och Anders Lindblad. Här kom de finare vinarna fram och alla fick givetvis varsin till fredagsmyset.


Bild 5: Vinnarna: Peter Lindström, Tomas Larsson, Doris Trotzig och Anders Lindblad.

Tittar man i resultatlistan så måste man ge datorn rätt i lottningen. Det skiljde 8,2 slag mellan laget på 19:e plats och vinnarna. Alltså 0,43 slag i snitt i skillnad. Det behövs såväl tur, skicklighet som bra lagkamrater för att ta sig hela vägen upp i toppen.

Efter rundan serverades en som vanligt god buffé av Familjens Deli. Therese och Peter dukade fram isterband med stuvad potatis, senapskräm, lax, stor salladsbuffé och hemlagat bröd. Lika gott som vanligt. Vi får verkligen hoppas att de kan bli kvar till nästa säsong, det är halva nöjet att efter en golfrunda erbjudas så god mat!


Bild 6: Deltagarna smörjer kråset, de som kom in tidigt hann t.o.m. få isterband! Peter Lindström (segraren i OM Poäng) tittar hitåt.


Bild 7: Här ser vi A-klassvinnaren i OM Slag, Sone Käll i blått. Lennart Freidenfelt visar hur scoreberäkningarna går till. Johnny Andersson verkar mindre intresserad och kikar i sin telefon istället.


Bild 8: 'Hmmm.., finns det nån fisk här, nej jag menar isterband?' Anders Lindelöf tittar djupt i grytorna.

Stor prisutdelning för säsongens OM Poäng och OM Slag. Vi börjar med Bosse Leo som presenterade de bästa i Poänggänget. Alla belönades med presentkort från Uppsala Handelsförening av varierande värde.

7:e plats Robert Holmgren 97 poäng, 6:a Ann-Charlott Adolfsson 98, 5:a Olle Wester 98, 4:a Lars Adolfsson 98, 3:a Lennart Olsson 101, 2:a Ronald Gaines 107 och segraren Peter Lindström på 108 poäng. Man spelade 4 tävlingar och de 3 bästa räknades. Peter fick förutom presentkorten en inteckning i vandringspriset och en egen liten pokal som minne av bedriften. Grattis till alla pristagare!!

I OM Slag så skötte tävlingsledar-rookien Lars Brunn prisutdelningen. Här har vi två klasser och 8 priser i vardera klassen. Vi börjar med de bästa, det vill säga A-klassen.

På 7:e plats hittar vi Elisabeth Stubbendorf och Marianne Sembrant bägge på 299 slag. 6:a Ing-Britt Lindberg 298, 4:a Kjell Jansson och Henry Jacobsson 294, 3:a Fred Eriksson 285, 2:a Leif Larsson 284 och segraren på bara 281 slag är Sone Käll. Sone får också en inteckning i A-klassens vandringspris samt en egen minnespokal.

I B-klassen ser resultatlistan i toppen ut så här. 8:a är Staffan Persson med 297 slag, 7:a Göte Johansson 296, 6:a Torbjörn Alm 295, 5:a Brita Sjöberg 293, delade 3-or är Ingmar Alm och Bo Schotte på 291, 2:a Anders Lindblad 290 och som sammanlagd segrare blev Tommy Gustavsson på 283 slag. Samma här, Tommy får också en inteckning i B-klassens vandringspris och en egen minnespokal.


Bild 9: Totalvinnarna: Sone Käll i A-klassen OM Slag och Peter Lindström OM Poäng. Vinnaren i OM Slag:s B-klass Tommy Gustavsson hade visst hunnit åka hem.

Samtliga pristagare i A– och B-klassen fick presentkort från Uppsala Handelsförening. Ju bättre placering, desto fler 100-kronors-checkar.

Sist, men inte minst viktigt, utdelades pris för bästa sammanlagda scratchscore under säsongen till 'Borrmaskinen' Fred Eriksson. Priset är helsponsrat av GolfUppsala AB.

Resultatet från Scramblen finns här: Klicka här!

Nu är säsongen över, utom för de som skall spela Ryder Cup, den prestigefyllda tävlingen mellan OM Poäng och OM Slag. OM Poäng vann senast, så Slag har revansch att utkräva. Allt avgörs på Söderby måndagen den 20 september. Läs mer på hemsidan om hur det gick där.

Alla deltagare framför sitt varma tack till tävlingsledarna som kämpat med alla tävlingarna under året. Som Göte Johansson sade när han fick sitt pris, tänk på att de lägger ner ett oerhört jobb, före, under och efter varje tävling. I slag har Bengt Persson och Lars Gejke lämnat över efter många år vid rodret, till Lars Brunn och Bengt Åström, som med viss assistans av Bengt genomfört sin rookiesäsong med den äran.

Väl mött nästa år, håll utkik på hemsidan när det börjar bli dags att anmäla sig!

Tack för i år.

Anders Lindblad

Ryder Cup Poäng mot Slag måndag den 20 september 2021 på GolfUppsala Söderby


Så var det dags för den stora avslutningen av OM golfens tävlingar.

Slaget på Söderby Ängar, Poängarna mot Slagarna. 30 kombattanter, utrustade till tänderna med skarpladdade och nyputsade vapen, ställde upp till batalj. I fredens tecken inleddes dagen med att inmundiga kaffe och smörgås, före avmarsch mot slagfältet där generalerna på sina vita hästar (i detta fall vita eldrivna golfbilar) samlade styrkorna för att med ett tyst stridsrop och hemliga signaler ge de bästa förutsättningar att besegra fienden.


Samling vid starten.

Poängarnas generaler med den tystlåtne taktikern Lennart Freidenfelt och den högröstade Bo Leo såg till att deras soldater (ja det kändes nästan som att de var i ett stridande förband) skulle krossa motståndarna.

De något mer försynta Slaggeneralerna, Lars Brunn och Bengt Åström, i likaledes vita springare, hade lagt upp taktiken och de avsåg att anfalla på bred front i motståndarnas centrala del, där de ansågs som mest sårbara.


Lagledarna för OM S; Bengt Åström och Lars Brunn.

Nåväl, detta var bara förfäktning, klockan 09:00 inleddes det stora fältslaget över Söderbys gröna, lätt kylslagna och idag lite vindpinade ängar.

I första singelbollen spelade P-Lars Adolfsson mot S-Sone Käll där Sone fick lämna två slag till Lars. Här var det tydligen spel mot ett mål hela matchen. Efter första 9 så ledde Lars med 4 hål och matchen var slut tidigt, vinst med 6/5. När man ser på resultatet måste man komma ihåg att Lars gjorde fantastiska 44 poäng och Sone lite mer normalbra 34 poäng. En stark öppning för Poäng alltså! 1-0!


I väntan på slutresultatet; Sone Käll, Bo Schotte, Rolf Lindberg & Lars Adolfsson.

Andra singeln gick mellan P-Rolf Lindberg och S-Bo Schotte. Här fick Rolf lämna ifrån sig 5 slag till Bo. Med hjälp av detta så tog Bo en stor ledning efter 9 hål, 5 upp, men sedan tog luften slut, för när matchen var över så hade Rolf vänt och vann med 1/0! 2-0 till Poäng.

Tredje singeln spelades mellan P-Lennart Olsson och S-Leif Larsson. Lennart startade med hela 10 slag upp mot Leif. Detta, plus bra spel från Leif gjorde matchen oavgjord i halvtid och till slut kunde Leif rycka ifrån och vinna med 4/3. Ställningen nu 2-1 till Poäng.


I förgrunden: Match 3 med Lennart Olsson och Leif Larsson.

Första Foursome matchen spelades mellan P-Johnny Andersson och P-Roland Edvinsson mot S-Kjell Jansson och S-Tommy Gustavsson. Poängarna fick 3 slag på Slagarna. Här ledde P efter 9 hål med 2 upp, för att till slut förlora med 3/2 efter en riktigt stark spurt av Slagarna. Lika i matchen; 2-2!


Kjell Jansson, Tommy Gustavsson, Johnny Andersson och Roland Edvinsson.

Dags för Foursome nummer två. P-Håkan Johansson och P-Peter Lindström mot S-Ing-Britt Lindberg och S-Anders Lindblad. Slagarna fick lämna ifrån sig 7 slag innan start. Men, men vad hjälpte det, Ing-Britt och Anders var 2 upp efter 9 hål, där vi kunde ta en välbehövlig paus och lite taktiksnack med våra generaler som lämpligt nog dök upp vid kiosken. Där kom även de galanta damerna Åsa-Britt Freidenfelt och Isa Lindblad med sin godiskorg som vi kunde förse oss från med lite välsmakande choklad och karameller. Eftersom jag råkade vara en del av Slag-laget så vet jag lite mer detaljerat om den här matchen. Poängarna lyckades slå i vattnet flera gånger och det gav ju oss Slagare ett litet övertag direkt. Själv hade jag efter de tre första hålen slagit två fairway-slag, en drive och två puttar…..!


Knivigt läge för Peter Lindström (P), tur att den inte låg i bunkern!

Ut på de sista 9 hålen, var vi 4 upp ett tag, men Poängarna kämpade sig ner till 3 när det var tre hål kvar, det vill säga ”Dormy”. De vann 16:e, det vill säga fortfarande Dormy med två hål kvar. Bunkerbesök av bägge lagen på 17:e, men vi lyckades peta i vår putt först, så vi vann med 3/1. Plötsligt så var alltså Slag i ledningen med 3-2!


- 'Är de inte klara än?' Ing-Britt Lindberg (S), Håkan Johansson och Peter Lindström (P).

Foursome nummer tre, P-Robert Holmgren och P-Antonio Gonzales Cabrera mot S-Lars-Åke Claesson och S-Torbjörn Alm. Ett slag upp för Slag, det vill säga väldigt jämnt innan första utslaget. Efter 9 hål så var P 2 hål upp och trots en kämpainsats så kom Slagarna närmare och närmare, men det räckte inte riktigt ända fram, utan P vann med 1/0. Återigen lika i matchen; 3-3!


Antonio Gonzales, Lars-Åke Claesson och Torbjörn Alm och Robert Holmgren.

Dags för den första Fyrbollen, så kallad Bästboll. P-Ronald Gaines och P-Ann-Charlott Adolfsson mot S-Fred Eriksson och S-Marianne Sembrant. På papperet den mest ojämna matchen av alla. Ronald 16 slag och Ann-Charlotts 29 slag mot Freds 0 slag och Mariannes 5 slag. Här var det kämpatag från Fred och Marianne och efter de första nio hålen så ledde Poängarna bara med 1 hål, men med stabilt spel så lyckades de bärga segern med 3/2 till slut. Det innebar att Poäng var tillbaka i ledningen med 4-3 totalt. Med bara två bollar kvar så höll alltså spänningen i sig mot slutet.

Lunch i väntan på slutresultatet. Ann-Charlott Adolfsson, Marianne Sembrant, Ronald Gaines och Fred Eriksson. Fred hugger in!

Fyrboll nummer två bestod av P-Kjell Sporrong och P-Gunilla Lundberg som spelade mot S-Elisabeth Stubbendorf och S-Staffan Persson. Här hade Kjell 3 slag och Gunilla 13 slag mot 0 för både Elisabeth och Staffan. Oerhört jämn match, lika vid kiosken och till slut en knapp, men ändå seger för Slagarna med 1/0. En boll kvar och det är helt lika i totalmatchen: 4-4! Det var ”Olidligt spännande”!

Dags att kolla till den sista och helt avgörande Fyrbollen. För Poäng spelade P-Tommy Lindh och P-Inger Juremalm mot Slags S-Henry Jakobsson och vår nestor och ordförande S-Göte Johansson. Tommy hade 0 slag, Inger 13 slag, Henry 6 slag och Göte 15 slag vid första tee. Här satte Poängarna högsta fart redan från början, man ville absolut inte att Slagarna skulle ens en gång vädra morgonluft, så redan efter de nio inledande hålen stod det 5 upp för Poängarna och snart därefter tog matchen slut och Poäng vann med 5/4 och räddade därmed hem slutsegern till Poänggänget med 5-4!!

Vi måste också ge en eloge till den eller de som lyckats rekrytera två galanta damer som åkte runt och bjöd alla stridande på choklad och karameller under hela matchen!


Godisflickorna (förlåt, de galanta damerna var det visst!); Åsa-Britt Freidenfelt och Isa Lindblad med lagledarna för OM P; Lennart Freidenfelt och Bosse Leo.

Freden på Söderby, denna måndag den 20 september 2021, avslutades med en riktig medeltida måltid, Raggmunk med fläsk och lingon.


- 'Så här gick det till slut!' Tävlingsledaren Lennart Freidenfelt

Vi slagna Slagare vill framföra vårt djupt kända Grattis till hela det glada Poänggänget som stolta poserade framför bucklan även i år!


Vinnande lag: Ronald Gaines, Rolf Lindberg, Lars Adolfsson, Roland Edvinsson, Ann-Charlott Adolfsson, Tommy Lindh, Johnny Andersson, Lennart Olsson, Inger Juremalm, Antonio Gonzalez, Peter Lindström, Håkan Johansson (delvis skymnd), Robert Holmgren, Kjell Sporrong & Gunilla Lundberg.

Generalerna Lars Brunn och Bengt Åström gratulerar sina motsvarigheter Lennart Freidenfelt och Bo Leo och ser fram emot en revansch 2022!

Vid gåspennan

Anders Lindblad

Namngivningen på bilderna står Anders Lindelöf för. Vid felaktigheter kontakta gärna mig; 070-264 07 54 eller anders.lindelof@sweco.se


Vi ses nästa vår!

OM touren Slag, deltävling 5 (6) den 6 september på Edenhof

Sista omgången, spänningen är oliiidliiig. Efter dagens tävling kan vi räkna ihop säsongens vinnare, de bästa 4 resultaten av de fem spelade tävlingarna slås ihop. I A-klassen ledde Leif Larsson på 287 före Sone Käll 293 och Fred Eriksson 295 slag efter de fyra första omgångarna. Motsvarande i B-klassen hade Göte Johansson som etta på 296, Bo Schotte på 297, Staffan Persson, 297 och Tommy Gustavsson också 297. Jämnt så det förslår alltså.

Men det var dåtid, nu går vi över till dagens tävling. Ny dressade och nysprutade greener som var daggvåta de första 5–6 hålen. Sen kom den värmande solen fram och torkade upp och då rullade det betydligt snabbare. Tyvärr var bunkrarna inte iordninggjorda, de verkade lida av regnet i förra veckan. Däremot var fairways i fin kondition, ja det finns fortfarande delar som inte är helt perfekta, men i stort var det lättspelat. Dock inte i den saftiga ruffen, där krävdes rejält med klubba för att komma ur.

Ser vi till alla resultat idag, så är det som Lasse Brunn sade vid prisutdelningen, många bra scorer, några till och med utmärkta eller fantastiska, välj själv. Låga var de i alla fall!

Om vi börjar i A-klassen så landade Henry Jakobsson på -6, det vill säga 66 slag netto. Tvåa på lägre spelhandicap kom Fred Eriksson på 67 och samma fina score hade även Sone Käll. Tycker vi fortsätter nämna de som gick under par, 4:a Elisabeth Stubbendorf på 69, Kjell Jansson också 69, Anders Nordlindh 70, Leif Schelin 70 och Isa Lindblad 70. Sedan har vi två på 71, Marianne Sembrant och Thomas Wolf. Stort GRATTIS till er alla.

Vi hoppar vidare till B-klassen. Segrare på fantastiska 65 nettoslag blev Brita Sjöberg!! Tvåa Bo Schotte 69 med lite lägre handicap än Tommy Gustavsson och Roland Hult som också hade 69. Ingmar Alm femma på 70, namnen Torbjörn Alm på 71 tillsammans med Lars Plym Forsell på samma score. Övriga på par eller högre.

På vinnarbilderna syns hur glada alla pristagarna är för att få en vinare på en måndag!

Och vi kan inte klaga på vädret. I stort sett vindstilla och delvis strålande sol. Det är så det skall vara när man tillhör OM sektionen och är golfare!!

Vi har en avslutnings scramble fredag den 17 september på Edenhof. Hur anmälan skall gå till kommer vi att samordna med OM Poäng. Återkommer i ärendet, men tävlingen är till för alla som spelat OM slag eller poäng under året. Håll utkik i mailen och/eller hemsidan så att ni inte missar att anmäla er. Efter tävlingen bjuder OM sektionen på lunch och vi som under säsongen ätit hos Familjens Deli, vet hur gott det brukar vara, så passa på!

Säsongen avslutas med den traditionsfyllda Ryder Cup-matchen mellan OM Slag och Poäng. Måndag den 20 september på Söderby. Lagledarna i respektive Slag/Poäng tar ut lagen. Det är match i Foursome, Fyrboll (”Bästboll”) och Singel. Brukar bli oerhört spännande och inte minst prestigefyllt. Mer information kommer.

Hur den sammanlagda ställningen i A- respektive B-klassen blev kan studeras längre ner på denna sida! Det finns även en Order of Merit på MinGolf; Klicka här!


Pristagarna den 6 september: Brita Sjöberg, Henry Jakobsson, Bo Schotte och Fred Eriksson.

Tävlingsledningen genom Anders Lindblad


OM tourenslag, deltävling 4 (5) den 23 augusti på Söderby

Först som sist så vill vi passa på att hylla vår ordförande, Göte Johansson, som dagentill ära fyller 80 år. Vi hade tänkt att hurra och kanske tom sjunga en litenstump, men han hade tydligen hört någon viska om det, så han försvann som en avlöning efter att lämnat in sitt scorekort. Man har ju hört att duktiga spelare går runt på färre slag än sin ålder och Göte var idag inget undantag, han landade på 78 slag!! Så Göte du får tänka dig ett fyrfaldigt leve och även föreställa dig hur vackert det hade låtit om vi lyckats sjunga ”Ja må han leva”. GRATTIS PÅ DIG!

Efter förraveckans regnande så måste man konstatera att sommaren var tillbaka idag.
Liiite kall nordan emellanåt och första molnen uppenbarade sig inte förrän vid11-tiden, före dess en fantastisk blå himmel. Visserligen bara 8 grader i morse, men det tog sig ganska snabbt till över 20.

Banan var i fint skick både fairways och ruffen var lättspelade. Även bunkrarna verkar ha fått lite mera sand än tidigare vilket gjorde dom lite lättare att komma ur, för de som var där och hälsade på. Greenerna stenhårda och nyligen vertikalskurna, snabba som vanligt. Inte lätt att putta……

Trots de fina yttre förhållandena var det bara 4 spelare totalt som gick under par. Likaså kunde vi som matade in scorerna se att 18:e är ett svårt hål, ett antal10-or noterades på scorekorten.

Vi börjarmed A-klassen. Där hade Bengt Person en kanondag. Om man undantar hål 3 och 18så skötte han sig fantastisk bra med stabilt spel och utmärkt puttning. Men det är klart, i så celebert sällskap som tävlingsledningen, så är det lättspelat. Bengt kom alltså in på fina 68 nettoslag! Tvåa, ett slag sämre 69 kom Tomas Wolf. Anders Dahlén hade 70 och Marithe Lindelöf 73, alla andra något sämre.

I B-klassen lyckades Staffan Persson bäst, kom i mål på -1, dvs 72 slag. Den enda i klassen som gick under par. Torbjörn Alm ensam tvåa på 74 slag.

Nu minavänner, medspelare och motståndare, återstår endast en tävling, om 14 dagar på Edenhof den 6 september. Snart kan ni gå in på hemsidan och kolla hur ni ligger till totalt inför den tävlingen. Kom ihåg att det är de 4 bästa resultaten av de 5 spelade tävlingarna som räknas. Så jag tror att det är ganska många som kan aspirera på segern i respektive klass. Bara att kämpa på!

Därefter avslutar vi säsongen med en Scramble på Edenhof fredagen den 17 september och sedan den prestigefyllda Ryder Cup-tävlingen, Slag mot Poäng, måndagen den 20september på Söderby.

Hem och träna, ta en lektion eller två, besök rangen och ladda med kolhydrater inför den 6 september! Då kanske det är du som står där som vinnare med en vinare i handen. Se bara hur glada dagens vinnare med vinare är:


Pristagarna vid OM Slag 23 augusti: Tomas Wolf, Staffan Persson, Bengt Persson och Torbjörn Alm.

Anders Lindblad

Resultatlistorna är tyvärr ännu inte klara för publicering på denna sida, men länkarna till MinGolf är:

Resultaten från 23 augusti; Klicka här!

Order of Merit; Klicka här!

OM-tourenslag, deltävling 3 (4) den 9 augusti på Edenhof

Vad skönt det är att vara tillbaka på touren! Hela sommaren har gått utan en endatävling. Men nu är vi igång igen. Brukar ju alltid nämna vädret och det var helt OK, även om några av oss drabbades av en regnskur. Vi var på 13:e när den sköljde över oss i 5 minuter. Men det verkade som att de som var borta på7-an/8-an kom tydligen lindrigare undan, bara några droppar.

Som de flesta noterade så hade alla fått ett eller flera slag för mycket i spelhandicap, men efter att Bengt Persson kontaktat expertis på området, så löste sig det hela och alla fick rätt handicap vid scoreinmatningen!

Vi som hade beställt mat kunde njuta av en fantastisk Bouillabaisse eller hemlagade köttbullar med lingon. Allt som vanligt lika gott. Tack till Peter krögare medfamilj!!

Som Bengt sade när han började prisutdelningen, det blev inte fullt så många låga scorer som vi väntade idag heller. Några överträffade sig själv och kom in på rejält låg score, men totalt sett så låg de flesta mellan 72 – 80.

Vinnare i A-klassen blev till sin egen överraskning, Leif Larsson. Han hade ett antal skitslag som han sade, men uppenbarligen desto fler bra slag, för han landade på 65 netto. Tvåa kom den evige pristagaren Sone Käll på 69. Trea Lars Brunn på 70. Även fyran Henry Jacobsson gick under par, 71 slag.

B-klassen såg en segrare som kom in på fantastiskt fina 64 slag. Tommy Gustafsson. Tvåa, på för ett mig kanonresultat på 68 slag, kom undertecknad - det vill säga Anders Lindblad. Och trea kom Leif Blomqvist på 71 slag.

Nu laddar vi om inför nästa tävling på Söderby den 23 augusti.

Du som vill se Leader-boarden efter tre tävlingar gå längst ner på denna websida. Det finns även en 'Order of Merit' - lista under Tävlingsinformationen för den senaste tävlingen (2021-08-09) på Golf.se. Man kommer även dit genom att Klicka här!

Nästa tävling den 23 augusti på Söderby!

Anders Lindblad


Vinnarna i OM Slag 3 - 2021-08-09: Tommy Gustafsson i B-klassen och Leif Larsson i A-klassen.


OM-touren Slag, deltävling 2 (3) den 21 juni på Söderby

Ååhhh, vicket vackert väder! Tänk er Peps Perssons breda skånska. Och så rätt han har om dagens fantastiska sommarväder. Och när vi gnäller på värmen, tänk dig tillbaka på en grå och regnig novemberdag med 4 plusgrader och lite snålblåst. Då föredrar i alla fall jag, dagens sommarvärme.

Nog snackatom vädret. Trots, eller möjligen på grund av, just detta (välj själv) så blev det inte fullt så många låga scorer som tävlingsledningen trodde. Visst, det var flera som lyckades spela på eller under par, men merparten låg nog 5-10slag över sitt handicap. Men alla kämpade på och endast en spelare behövde bryta. Så uppenbarligen hade alla försett sig med vatten och diverse drycker och även lyckats dricka tillräckligt.

Trots det stora åskovädret i natt, som vattenfyllde vissa bunkrar, så var banan i ett fantastiskt fint skick. Fairways nästan helt perfekta, greenerna som vanligt snabba och välskötta, ruffen tjock och tuff. Det märktes direkt efter förstabesöket, där vill man inte ligga! Och visst var det en fröjd att komma ut på en alldeles nyklippt bana, det är då man ser att en golfbana är ett vackert inslag i naturen.

Nu till resultaten. Två spelare gick under par i A-klassen. Vann gjorde Fred Eriksson på 71 slag och tvåa kom Ing-Britt Lindberg på 72 slag.

I B-klassen var det lika jämnt, Tommy Gustavsson segrade på 70 slag, före allas vår nestor och ordförande Göte Johansson som kom in på 71 slag.


Pristagarna OM Slag 2 - 2021-06-21: Ing-Britt Lindberg, Fred Eriksson, Tommy Gustavsson och Göte Johansson.

I bägge klasserna fick man gå ända ner till 19:e plats för att hitta spelare på 80 slag eller däröver.

Vi gratulerar alla glada pristagare, förhoppningen är att detta syns på bilden.

Ett par påpekanden:

 

  • 1. Först en stor eloge till alla som skriver sina scorekort med tydliga siffror! Om ni skulle råka skriva fel, stryk över och skriv det rätta på raden under.
  • 2. Några har tydligen glömt att man numera, precis som alltid tidigare (före Pandemireglerna), skall kratta bunkern efter ett besök där.

 

Och en hälsning från tävlingsledningen – om ni av någon anledning inte kan komma, hör av er! Det är inte OK att bara utebli, det ställer till problem för de som lägger ner mycket tid att förbereda allt inför och efter varje tävling. Idag var det 3 personer som uteblev!!!

Några tyckte att det var jobbigt att starta långt bort och tyvärr blir några hål långt bort på Söderby. Men allt lottas och det är inte meningen att någon skall för fördelas. Dock skall 80 personer fördelas ut över 18 hål och då måste tyvärr några hamnalångt bort.

Härligt att se så många svettiga och varma anleten efter dagens tävling och som Lasse sade vi prisutdelningen, mycket bra kämpat!

Vi önskar er alla en skön midsommar och en härlig Coronafri sommar, nu kan vi även åka till Åland igen!

Anders Lindblad


865
870
1123
1397