GolfUppsala Performance Center

Välkommen till GolfUppsala Performance Center. Här hittar du hela vårt utbud av lektioner och kurser och mycket mer som hjälper dig utveckla ditt golfspel. I menyn ovan går du enkelt in och bokar önskad kurs/lektion. Hjärtligt välkommen!

Du kan enkelt se och sortera i utbudet av kurser lektioner etc och vi lägger kontinuerligt ut nya kurser och lektioner så att du har mycket att välja på för att utveckla ditt spel. Nedan kan du läsa mer om 2023 års utbud av lektion & kursverksamhet mm.

Nyheter
En av årets många nyheter är att vi kommer ha flera temakurser och säsongsträningsgrupper än tidigare. Vi har även separat bokningsdel för customfitting vilket varit efterfrågat. Under framför allt vintern kanske du inte hittar en tid som passar. Då kan du alltid kontakta tränarteamet direkt. Vi har också utvecklat våra grönakort kurser där vi har ett väldigt stort utbud, och vi lägger ut nya kurser och lektioner hela tiden.
Lektioner
Vill du slå längre, rakare, förbättra bollträffen eller utveckla ditt närspel? Hos oss hjälper vi dig att ta din golf till högre nivåer.
Tidsramen ger oss möjlighet att analysera din rörelse, och rörelseförmåga, öva in förändringar och självklart svara på frågor. Till vår hjälp och vid behov använder vi oss av både Catalyst videoanalys & Flightscope / Trackman där någon alltid ingår i alla 50 minuters lektioner. Du väljer helt själv vad du vill träna på närspel, sving eller något mer specifikt. För att få till ett snabbare och bättre resultat är det bra med kontinuerlig uppföljning. Då kan det vara värt att ta ett lektionspaket som blir mycket prisvärt. År 2022 är det dags. Gör detta till ditt bästa golfår någonsin. Hjärtligt välkommen! Här hittar du lektionsutbudet, hittar du ingen tid som passar kan du alltid kontakta Tränarteamet.
Lektionspriser 2023
25 min lektion 1 person Sving & närspel  495:-
50 min lektion 1 person Sving & närspel  845:-
50 min lektion  2 personer Sving & närspel  945:-
 
Lektionspaket kan du köpa i receptionen med fördelaktiga rabatter
Lektionspaket Small 3x25 min Sving & närspel  1150:- (1485)
Lektionspaket S/M  5x25 min Sving & närspel  1950:- (2475)
Lektionspaket Medium 3x50 min Sving & närspel  1995:- (2535)
Lektionspaket Large  5x50 min Sving & närspel 3345:- (4225)
Lektionspaket XL   8x50 min Plus 2h spellektion  6495:- (8450)
Lektionspaket 
Våra lektionspaket riktar sig till dig som verkligen vill bli bättre. Med återkommande uppföljning kan vi säkerställa att du är på rätt väg och tidigt ändra ifall du hamnat snett. Vi startar alltid med en inledande analys av din svingteknik och fysiska förmåga. Informationen från svinganalysen och den fysiska screeningen sätter grunden till hur vi tillsammans med formar en helt individanpassad utvecklingsplan för dig. Med hjälp av all vår tekniska utrustning, såsom Foresight, Trackman, Flightscope, Gears och Catalyst så kommer vi hela tiden kunna följa din utveckling. Hjärtligt välkommen!
Temakurser
Årets Temakurs program som ingår i vår stora breddsatsning kommer att vara betydligt större än tidigare år med både vinter och sommarträning. Den stora fördelen med våra populära Temakurser är att du erhåller kvalitativ träning med pro för en väldigt liten peng (150:-/pers) för 55 minuters träning om man har klubbkortet och (300:- utan). I inomhushallen ca 80:- tillägg beroende på simulatorerna. Normalt är man max 8 pers på en Temakurs för att alla deltagare skall få bästa tänkbara träning. Varje Temakurs har olika teman som närspel, swing, mw mm, där vi aktivt arbetar med att utveckla tekniken och förståelse för hur slagen skall utföras och hur du skall träna för att bäst dina mål. Här hittar du Temakurserna

Säsongstränings grupper
I slutet av april så startar flera av våra populära säsongträningsgrupper. Har du gått och väntat på hur du kan då din fulla golf potential? Då är Säsongträningsgrupper något för dig. Dessa grupper tränar med Pro under hela säsongen mellan 5-10 ggr beroende på vilken grupp du anmäler dig till. Under träningarna så slipar vi på de viktiga grunderna och tekniken i swingen, närspelet och puttningen. Vi kommer bl.a videogranska och tillsammans med dig ta fram rätt verktyg för hur du på ett enkelt sätt kan ta dig till nästa nivå inom golfens alla slag.
Under säsongen kommer vi att hjälpa dig med bl.a ett personligt träningsprogram så att du enkelt vet vad/hur du bäst skall träna för att nå närmare dina mål. 
Pris mellan 1395-2095:- med klubbkort. (Utan klubbkort ca 800:- tillägg) Priserna är inklusive all träning, bollar och även filmning i Studion mm. Här är länken till några av dessa grupper.
Klubbkortet 2023
Klubbkortet är GolfUppsalas stora breddsatsning för alla medlemmar som ger dig vansinnigt billiga rangebollar och fantastiskt prisvärd träning med Tränarteamet privat och i grupp och mycket mer. Alla typer av kort är personliga och säljs i receptionerna på City, Söderby och Edenhof. Alla kort är kalenderårsbaserade och personliga och gäller på rangen endast under GolfUppsalas normala golfsäsong. Våra mest vanliga kort är Classic och Vip som nästan hälften av alla våra medlemmar köper. Här kan du läsa mer om vilket kort som passar dig bäst.
Customfitting
Är du sugen på nya klubbor är customfitting det bästa valet. Då får du möjligheten att prova flera typer av klubbor med olika skaft och egenskaper. Till vår hjälp så har vi avancerad utrustning som tillsammans med vår expertis hjälper dig ta rätt beslut bland alla klubbor. Du betalar heller inget extra för klubborna. Idag sker därför nästan all klubbförsäljning genom customfitting så att du får klubbor helt anpassade för dig. 
På Söderby har vi idag två studios, Callaway Studion och Taylormade Performance Lab. I våra studios använder vi oss av den absolut senaste tekniken, Flightscope (bollradar) och SvingCatalyst (Videoanalys) i Callaway studion och Trackman och Gears (3:d system) i TaylorMade studion. Allt för att hjälpa dig som medlem med både sving och klubbor. Mer info och hur du bokar tid finns under länkarna ovan.
Gröntkort kurser
Vi erbjuder dig som vill börja spela golf en av landets bästa gröntkort kurser. Kurserna vi erbjuder är anpassade för alla, oavsett ålder och grundkunskap. Kurserna är alltid på vardagskvällar och helger så att man oftast hittar någon kurs som passar. Skulle man inte kunna någon gång kan man alltid vara med i någon annan grupp utan extra kostnad. Tillsammans med det nya förenklade sättet att ta 'grönt kort' erbjuder GolfUppsala mängder av extrautbildning efter din grundkurs med såväl teknik som teori. Allt för att du skall kunna njuta ännu mer av golfen och utvecklas lite snabbare. Här kan du läsa mer om Gröntkort kurserna. Här kan du boka kursen. Hjärtligt välkommen!
Juniorträning
Som en av de största anläggningarna i Sverige så har vi även en mycket stor juniorverksamhet. Vi riktar oss till alla juniorer oavsett ålder och ambitionsnivå. Hos oss hittar du flera grupper för olika åldrar och hcp nivå, hela vägen från liten knatte till fullfjädrad tourspelare. Vår filosofi är att golf skall vara roligt, att man får känna gemenskap och samtidigt ges möjlighet att utveckla sitt eget spel i en fantastisk miljö. På GolfUppsala har vi en av Sveriges bästa träningsanläggningar där vi dessutom har en stor inomhus hall för golf och gym som används flitigt under vintern för de grupper som vill lite extra. Hoppas att det låter intressant. Här hittar du mer info om juniorgrupperna och hur du anmäler dig. Hjärtligt välkommen!
Företagsgrupper
Många företag erbjuder idag friskvårdaktiviteter som personalen kan göra tillsammans. Hos oss har vi idag ett 20 tal företag som har veckovis träning med eller som vi gör enskilda personaldagar med. Båda koncepten har varit väldigt uppskattade där man kör vidare från år till år. 
Om man väljer att erbjuda veckovis träning så rekommenderar vi 8 träningstillfällen a´1h. Normalt är man max 8 pers för att alla deltagare skall få bästa tänkbara träning. Varje träning har olika teman som närspel, swing, mw mm, där vi aktivt arbetar med att utveckla tekniken och förståelse för hur slagen skall utföras och hur du skall träna för att bäst dina mål. Kostnad enligt ö.k och antal deltagare. Man kan även erbjuda en ren gröntkort utbildning endast för anställda inom samma tidsram.
Väljer du att ha en personaleftermiddag på GolfUppsala så kan alla vara med (även de som inte spelar). Antingen börjar man med en lunch eller så startar vi med att ha ett rangepass i ca 1h med någon från tränarteamet och går igenom alla grunder och tränar på dessa. Vi går samtidigt runt och hjälper alla deltagarna med just deras sving. Efter passet kan hela styrkan spela på niohålsbanan (tex scramble) och sedan avsluta med prisutdelning och sen lunch/middag. Ring gärna så berättar vi mer. Hjärtligt välkommen!
Tränarteamet

Tränarteamet består av Fredrik Almskoug (mitten), Thomas Sjöberg (höger) kommer att sluta 2023, Fredrik Hedlund (vänster). Alla tre är självklart PGA utbildade och har mycket stor erfarenhet både som spelare och tränare. Under 2022 utökade vi tränarteamet med Fredrik Lindgren och Isabell Ekström som båda har en gedigen utbildning inom golfen.
Hjärtligt välkommen till en ny säsong önskar Tränarteamet!

865
952