ARTICLE
2708
5bf2676d30839106d3d02c00193fc032
Tillbaka (UPD: 2019-06-04 12:23:14)

OM Touren slag, deltävling 3, den 3 juni 2019

SMHI hade varnat för regnskurar och eventuellt även åskskurar. Men vi hade tur, en skur på de som startade längst bort och även på de som tappat lite på framförvarande, men i det stora hela var det blåsten som störde mest.

På hemsidan kan du snart följa hur du ligger till efter de tre första deltävlingarna. Men kom ihåg, du får räkna bort dina två sämsta rundor i de sex deltävlingarna. Så även om du nu råkar ligga lite efter i sammanställning, så är det långt ifrån kört. Några höstrundor på låga 70-talet gör att du kommer att göra ett jätteskutt i tabellen. Som du ser är det redan många som har högst varierande resultat per tävling.

OK, dagens tävling vanns av självaste tävlingsledaren själv, Bengt Persson på 75 slag netto. Stort grattis. Men det är klart, med de trevliga spelkamrater han har så är det kanske inte så konstigt. Nej, allvarligt, så hade han en ganska medioker första 9a, men en desto bättre sista 9a där han spelade riktigt bra golf. Tvåa i A-klassen kom Anders Berlin på 77 slag. Från nionde plats och neråt så var första siffran en 8a eller 9a. Vår andra stackars (ja idag var det stackars) spelkamrat i första bollen, Owe Sandqvist, hade det däremot tungt idag, han toppade resultatlistan nedifrån. Vi undrade hur han kunnat få sitt namn, ”Sandqvist”, han som idag inte kom ur sandbunkrarna. Tror det var 4 slag i varje bunker. Och när han försökte slå över vattnet, så sade det ofta plopp istället. Men vi vet att han kan bättre!!!

B-klassen vanns av dagens överraskning, åtminstone enligt vad han berättade om frugans förtroende för hans golfspel ”du vinner ju aldrig något”….  Sektionens ordförande, Göte Johansson vann på 75 netto, samma som tvåan, men bättre sista 9. Där hittar vi Bo Schotte, även han som sagt på 75. Men i B-klassen började 80 talet redan på fjärde plats. Lite ovanligt faktiskt!

Vi fick en fråga efter tävlingen. ”Vad gäller när det är lägesförbättring på hela spelfältet? Gäller det även på green??” Bengt var inte säker, så han bad att få kolla och återkomma. Nu har han gjort det och så här är det: Lägesförbättring gäller på hela spelfältet, UTOM på tee, på green och i pliktområden! Så nu vet vi det.

Lasse bad också att alla lämnar in scorekorten INNAN ni packar in bagen i bilen, eller börjar äta mat. Det hjälper oss att få scoreinmatningen klar snabbare. Och därmed prisutdelningen. Och ALLA kommer hem snabbare.

En påminnelse till. Rosa & Blå bollen är en tävling lördag den 15e juni på Edenhof, till förmån för Bröstcancer- och Prostatacancerföreningen. Två singelklasser, en dam och en herr, samt en mixed klass. Plus lite roliga inslag under dagen. Gå in och anmäld dig via www.Mingolf.se

För övrigt önskar vi alla en trevlig sommar med lagom mycket regn och sol, allt efter eget önskemål, så ses vi fulltränade igen och redo för de sista tre tävlingarna, måndag den 12 augusti på Edenhof

Text och bild av Anders Lindblad

Posten senast uppdaterad 4 jun 2019 kl. 12:23

51