Nybörjarkursernas utforming

Välkommen att ta ditt "gröna kort" på GolfUppsala. Här nedan får du all information du behöver om våra nybörjarkurser. Kurserna består av en teknikdel och en teoridel.

I teknikdelen är ni normalt max 8 personer (mindre på kurser som går inomhus).

Teknikdelen sköts av en utbildad Pro/instruktör med mångårig erfarenhet. Oftast är denna del utsträckt över 2 veckor så att möjlighet finns att träna på egen hand mellan kurstillfällena. 

Ibland har vi "intensivare kurser" Våra Pron har mångårig erfarenhet av "grönt kort utbildningar" och kommer att ta hand om era svingar, chippar, pitchar och puttar på pedagogiskt och lättfattligt sätt. De är också vana att ta hand om golfare i alla åldrar. Är man under 8 år rekommenderar vi att man deltar i golfskoj grupperna för att året efter gå gröntkortkurs.

Spelet i fokus
På vår utbildning ligger givetvis spelet Golf i fokus. Ingen har lärt sig spela
golf i en konferenslokal! En viss del av Teorin har vi utomhus men den stora teorigenomgången har vi inomhus med tydliga bildspel så att det är lätt att förstå. När du går kurs hos oss vill vi att du skall börja spela på banan redan under tiden som du går kursen. Då kommer det bli mycket lättare att förstå spelet. Blivande golfare ska ut på banan så snabbt som möjligt och inte fastna på rangen.

Utbildningens gång
Teknikdelen av utbildningen består av 8 timmar fördelat över 4-5 träffar.
På dessa träffar går vi igenom Långa slag, pitchar, chippar, bunkerslag och
puttning. En del av teorin tas upp under dessa tillfällen.

Teoridelen av kurserna består av en utomhusdel där vi går igenom det vanligaste reglerna. Den stora teorigenomgången har vi inomhus med tydliga bildspel så att det är lätt att förstå både regler och golfvett.

Efter kursen
Vi hjälper dig i vidare efter kursen genom:
  • våra faddrar som ställer upp för att du ska ha spelkamrater och som lotsar dig in i klubbverksamheten. Vid spelet på banan kan de hjälpa dig med bla regler och golfvettsfrågor. 
  • våra temakurser. Varje år ger vi mängder med temakurser för golfare på alla nivåer. En del av dessa kurser är gratis för dig första året. Annars kostar de bara 100:-/tillfälle.
  • egen träning. Missa inte Klubbkortet - vår stora träningssatsning
  • privatlektioner med våra Pros


Övrig information

Tider för teknik- och teoritillfällena framgår av resp. kurs.

Vanliga frågor:
Behöver jag ha med mig klubbor? 
Nej du får låna klubbor under hela kursen. I kursen har vi också en utrustningsgenomgång. Kan till och med vara bättre att inte ha köpt klubbor innan kursstart då vi har möjlighet att hjälpa dig att skaffa klubbor som är anpassade till just dig.

Får jag automatiskt "grönt kort" efter att ha genomgått kursen?
Nej kursen ger dig förutsättningarna för att klara kraven för grönt kort. Du ska själv klara av att gå 9 hål på banan på 5 slag i genomsnitt (herrar) och 6 slag i genomsnitt (damer och knattar). På par 3 hålen spelar du från röd tee och på par 4:a hålen från 150 meters pinnen. Det innebär att du faktiskt kan klara ditt "gröna kort" innan du är färdig med kursen!

Vad händer om jag missar ett kurstillfälle?
Ingen fara alls. Prata bara med din tränare så löser ni det på ett bra sätt. Finns många sätt att ta igen det du missat. Gäller det ett teori/speltillfälle så finns det alternativa sådan. (se resp. kurs)
 870
952
1028
1029