ARTICLE
2709
e85ee17cc9fcf052dfee040f69b6758d
Tillbaka (UPD: 2019-10-23 19:34:41)

Helgens tävlingar

Junislaget/Edenhof 

Efter kanonväder, kanonspel och kanonsena anmälningar så blev Junislaget till slut en succé!

I onsdags så var det endast två anmälda och vi skickade då ut ett mail och berättade hur enkelt och kul det är att tävla i en vanlig slaggolftävling. Vi fick totalt in 75 anmälningar men kunde tyvärr bara ta emot 66 startande. Otroligt kul att så många vill vara med tycker vi!

Junislaget är den första deltävlingen som ingår i en liten tour med tre deltävlingar, du väljer själv om du endast vill delta i en, två eller samtliga tävlingar. Om du deltar i fler tävlingar så räknas dina två bästa nettoresultat samman och du deltar automatiskt i touren. Efter årets slut så delas det ut pris till 1:an och 2:an i båda klasserna.

De flesta hade en bra dag på banan och många spelade bra. Bäst gick det för Anna-Karin Gårdenberg som hade smått otroliga 64 slag netto! En näst intill lika bra prestation stod andrapristagaren Fredrik Lindgren för som gick två under banans par brutto och fick därmed ett netto på 70 med shcp 0. Även Filippa König, Marianne Sembrandt samt Fred Eriksson hamnade på prispallen. Grattis!

I B-klassen var det jämnare, men Georg Söderman var det som sänkte den avgörande putten och kammade hem segern på 75 slag netto. Elisabeth Stubbendorff, Alf Blomfeldt samt Henrik Wallenborg kom alla ett slag efter och delande därigenom på andraplatsen. Grattis till er alla!

Det var även några prickskyttar och långslående som fick pris. Grattis, Fredrik Olsson, Elisabeth Stubbendorff, Jan Johansson och Daniel Nordholm! 

Sist men inte minst, tävlingen ”Föra scorekortet tydligast”.. Den här tävlingen gjorde sig tyvärr extra påmind idag då vi tyvärr var tvungna att diskvalificera en spelare då markören hade fört fel store på spelaren och sedan hade man glömt jämföra scoren efter ronden. Alltid trist när det händer, men undertecknad kan bekräfta att ett sånt misstag gör man bara en gång.
Hur som helst, den som förde scorekortet tydligast var Anders Dahlén som med glädje förde vinnaren Anna-Karins scorekort. 

Tack alla, nu ser vi fram emot Svenska Flaggans Tävling!
Johan Ahlén, TävlingsledareStort Grattis önskar vi också Jan Karlsson och Mats Norén för vinsten i Race to Espana som spelades på Söderby.


Posten senast uppdaterad 23 okt 2019 kl. 19:34

51