OM-tourernas avslutningsscramble


Untitled DocumentUntitled DocumentUntitled Document

OM golfens Avslutningsscramble den 17 september 2021 på Edenhof

Fredagen den 17 september träffades 74 av OM golfens spelare för säsongsavslutning och en lottad 4-manna-scramble. Varsin fiktiv spelare, bröderna Göte respektive Trelle Borg, fick fylla upp två 3-bollar till kompletta 4-bollar.

Givetvis avslutades allt med en stor prisutdelning för dagens tävling och hela säsongen i både OM Poäng och OM Slag.

Det började lite kyligt, med en svag, men kall nordanvind. Frampå dagen så åkte åtminstone ett lager tröjor av och solen tittade fram och värmde oss något. Men om jag skall spela golf en höstdag mitt i september så är jag mer än nöjd med dagens väder. OK, det kom lite regn, men inte värre än att man bara fällde upp paraplyet ett tag.


Bild 1: En del väntan blev det förstås! Här på hål nr 9. Bild 2: En del regn också, på hål nr 8!

Datorn hade lottat lagen i scramblen så att alla lag fick så lika spelhandicap som möjligt, det varierade mellan 9,5 och 12,8. Allt för att skapa lika förutsättningar för alla lag. Och jämnt blev det! Mellan de tre första lagen, som alltså hamnade på prisplats, skiljde det bara 1,2 slag.

På tredje plats med 62,4 netto, kom Anders Lindelöf, Per-Gunnar Karlsson, Rolf Hedlund och Staffan Persson. De förärades varsin en vinflaska.


Bild 3: Treorna: Per-Gunnar Karlsson, Staffan Persson, Anders Lindelöf och Rolf Hedlund.

På andra plats med 62,0 kom lag Jan-Åker Carlsson, Kerstin Bjurhall, Ove Lundberg och Ulf Wahlquist. Samma där, de fick varsin en vinflaska, men liite finare sort.


Bild 4: Tvåorna: Jan-Åke Karlsson, Ulf Wahlquist, Kerstin Bjurhall och Ove Lundberg.

Vinnare med 61,2 blev Tomas Larsson, Peter Lindström, Doris Trotzig och Anders Lindblad. Här kom de finare vinarna fram och alla fick givetvis varsin till fredagsmyset.


Bild 5: Vinnarna: Peter Lindström, Tomas Larsson, Doris Trotzig och Anders Lindblad.

Tittar man i resultatlistan så måste man ge datorn rätt i lottningen. Det skiljde 8,2 slag mellan laget på 19:e plats och vinnarna. Alltså 0,43 slag i snitt i skillnad. Det behövs såväl tur, skicklighet som bra lagkamrater för att ta sig hela vägen upp i toppen.

Efter rundan serverades en som vanligt god buffé av Familjens Deli. Therese och Peter dukade fram isterband med stuvad potatis, senapskräm, lax, stor salladsbuffé och hemlagat bröd. Lika gott som vanligt. Vi får verkligen hoppas att de kan bli kvar till nästa säsong, det är halva nöjet att efter en golfrunda erbjudas så god mat!


Bild 6: Deltagarna smörjer kråset, de som kom in tidigt hann t.o.m. få isterband! Peter Lindström (segraren i OM Poäng) tittar hitåt.


Bild 7: Här ser vi A-klassvinnaren i OM Slag, Sone Käll i blått. Lennart Freidenfelt visar hur scoreberäkningarna går till. Johnny Andersson verkar mindre intresserad och kikar i sin telefon istället.


Bild 8: 'Hmmm.., finns det nån fisk här, nej jag menar isterband?' Anders Lindelöf tittar djupt i grytorna.

Stor prisutdelning för säsongens OM Poäng och OM Slag. Vi börjar med Bosse Leo som presenterade de bästa i Poänggänget. Alla belönades med presentkort från Uppsala Handelsförening av varierande värde.

7:e plats Robert Holmgren 97 poäng, 6:a Ann-Charlott Adolfsson 98, 5:a Olle Wester 98, 4:a Lars Adolfsson 98, 3:a Lennart Olsson 101, 2:a Ronald Gaines 107 och segraren Peter Lindström på 108 poäng. Man spelade 4 tävlingar och de 3 bästa räknades. Peter fick förutom presentkorten en inteckning i vandringspriset och en egen liten pokal som minne av bedriften. Grattis till alla pristagare!!

I OM Slag så skötte tävlingsledar-rookien Lars Brunn prisutdelningen. Här har vi två klasser och 8 priser i vardera klassen. Vi börjar med de bästa, det vill säga A-klassen.

På 7:e plats hittar vi Elisabeth Stubbendorf och Marianne Sembrant bägge på 299 slag. 6:a Ing-Britt Lindberg 298, 4:a Kjell Jansson och Henry Jacobsson 294, 3:a Fred Eriksson 285, 2:a Leif Larsson 284 och segraren på bara 281 slag är Sone Käll. Sone får också en inteckning i A-klassens vandringspris samt en egen minnespokal.

I B-klassen ser resultatlistan i toppen ut så här. 8:a är Staffan Persson med 297 slag, 7:a Göte Johansson 296, 6:a Torbjörn Alm 295, 5:a Brita Sjöberg 293, delade 3-or är Ingmar Alm och Bo Schotte på 291, 2:a Anders Lindblad 290 och som sammanlagd segrare blev Tommy Gustavsson på 283 slag. Samma här, Tommy får också en inteckning i B-klassens vandringspris och en egen minnespokal.


Bild 9: Totalvinnarna: Sone Käll i A-klassen OM Slag och Peter Lindström OM Poäng. Vinnaren i OM Slag:s B-klass Tommy Gustavsson hade visst hunnit åka hem.

Samtliga pristagare i A– och B-klassen fick presentkort från Uppsala Handelsförening. Ju bättre placering, desto fler 100-kronors-checkar.

Sist, men inte minst viktigt, utdelades pris för bästa sammanlagda scratchscore under säsongen till 'Borrmaskinen' Fred Eriksson. Priset är helsponsrat av GolfUppsala AB.

Resultatet från Scramblen finns här: Klicka här!

Nu är säsongen över, utom för de som skall spela Ryder Cup, den prestigefyllda tävlingen mellan OM Poäng och OM Slag. OM Poäng vann senast, så Slag har revansch att utkräva. Allt avgörs på Söderby måndagen den 20 september. Läs mer på hemsidan om hur det gick där.

Alla deltagare framför sitt varma tack till tävlingsledarna som kämpat med alla tävlingarna under året. Som Göte Johansson sade när han fick sitt pris, tänk på att de lägger ner ett oerhört jobb, före, under och efter varje tävling. I slag har Bengt Persson och Lars Gejke lämnat över efter många år vid rodret, till Lars Brunn och Bengt Åström, som med viss assistans av Bengt genomfört sin rookiesäsong med den äran.

Väl mött nästa år, håll utkik på hemsidan när det börjar bli dags att anmäla sig!

Tack för i år.

Anders Lindblad865
870
1123
1163