OM-touren Slag, 2022

Tävlingen är öppen för GolfUppsalas medlemmar Damer 55+ och Herrar 60+.
Den spelas i 2 klasser, A och B.
Deltagarantalet är begränsat till maximalt 96 deltagare.

Vi spelar växelvis på 2 banor, Söderby och Edenhof, totalt 6 deltävlingar med ”Kanonstart” kl 09.00.

Vad gäller för 2022?
  • Vi spelar 3 tävlingar på våren och 3 på hösten.
  • Vi spelar slaggolf i två klasser, A och B.
  • Herrar spelar från Guld Tee, herrar 75+ från blått och damer samt herrar 80+ från Grön Tee på båda banorna.
  • Sammanlagda antalet nettoslag på de 4 bästa deltävlingarna räknas.
  • Vi har öppet för anmälningar mellan 7/3 och 15/4. Välj då Anmälan i menyn till vänster!
  • Man kan endast anmäla sig till en OM-tour (antingen slag eller poäng).
  • Golfbil endast med läkarintyg.

För Anmälan (öppnar först 7/3), Tävlingsregler, Resultat, Frånvaroanmälan, se dessa menyer!

Spelprogram:

DatumBanaTävlingsledare
16 majSöderby
Bengt Åström, Lars Brunn
30 maj
Edenhof
Bengt Åström, Lars Brunn
13 juni
SöderbyBengt Åström, Lars Brunn
15 aug
EdenhofBengt Åström, Lars Brunn
29 aug
EdenhofBengt Åström, Lars Brunn
12 sepSöderbyBengt Åström, Lars Brunn
21 sepSöderbyAvslutnings-scramble


Vi spelar tillsammans med OM-touren Poäng en avslutningsscramble på Söderby onsdagen den 21september. Därefter följer gemensam lunch med prisutdelning.

Mer information om tävlingarna och aktiviteter kommer så småningom.

Tävlingsledning:

Bengt Åström 070-556 26 51
Lars Brunn 072-201 10 21

Reportage från tävlingstillfällena

OM Touren Slag, omgång 6, den 12 september 2022 på Söderby

Sista deltävlingen, hur skall resultaten fördelas idag och totalt. Det blir lite som i valet igår och som alla partiföreträdare sade vid varenda intervju. ” Vi har gjort en fantastisk valrörelse” – översatt till golfspråk ” jag har spelat jättebra”. ”Men ingenting är klart förrän alla röster är räknade” – golfspråk ”detta är ju bara dagens runda”. ”Det är först på onsdag när alla poströster, utomlands röstande och förtidsröster, som allt är klart”. På golfspråk blir det ” Först när man får ta bort sina två sämsta ronder och lägger ihop de 4 bästa, det är då vi kan se vem/vilka som är årets vinnare”.

Så via Order of Merit kan du se hur slutresultatet för årets OM Tour blev. Det brukar bli större omkastningar här än det blir i det svenska valet.

Nå vi släpper politiken för en stund och koncentrerar oss på dagens tävling. Söderby har snabba greener och det ställer till det lite för oss ibland. Annars får vi ju mycket rull (tackar) på fairway. Tittar vi på vädret så tog Bengt Persson av sig tröjan redan på 3:an, det var kanske därför han spelade så avslappnat och bra. En jätteskön runda i perfekt höstväder, det var väl närmare 20 grader och ingen vind. Verkligen njutbart!

Stämningsbild: Det var vädermässigt en underbar golfdag! Funktionärsbollen vid 1:a green.

Vi som spelar från blått hade fått några svåra tee-placeringar på två av korthålen. Å andra sidan så tjänade vi över 100 meter på 14:e då vi var framme på grönt. På 5:an så stod Tee 54-. skyltarna till och med bakom 60 skyltarna, visserligen bara ett par dm, men ändå….!

Som Bengt Åström sade vid prisutdelningen, många jättefina scorer. I A-klassen gick 6 personer under par och hela 19 st. kom in under 80 nettoslag . Mycket bra spelat. Segrare i A-Klass blev Fred Eriksson på 68 slag och han fick förstapriset tack vare lägre Hcp än Ing-Britt Lindberg, som också hade fina 68 netto. Trea på 70 slag kom Anders Nordlindh, men han var tyvärr inte kvar på prisutdelningen och är därför inte heller på segrarbilden.

Pristagarna i A-klassen: Fred Eriksson 1:a och Ing-Britt Lindberg 2:a.

När vi kommer till B-klassen så hittar vi en biträdande och före detta tävlingsledare som den som står överst på prispallen, Bengt Persson på 64 nettoslag. Som han själv sade, plötsligt händer det! Inte långt efter och på fina 65 kom Marie Blomberg. Och på tredjeprisplatsen hittar vi allas vår nestor, Göte Johansson, på 69 slag. Totalt 7 spelare under par och21 st. under 80 nettoslag.

Pristagarna i B-klassen: Bengt Persson 1:a, Marie Blomberg 2:a och Göte Johansson 3:a.

Imponerande scorer över lag!. Onekligen kul att årets sista deltävling gynnas av så fina förhållanden och som grädde på moset fick vi raggmunk med stekt fläsk och lingon till lunch. Jättegott!.

Nu återstår två tävlingar. Först ut är Ryder Cup på måndag den 19:e. De 8 bästa i A-klassen och de 7 bästa i B-klassen är de som automatisk är kvalificerade för den prestigefulla matchen mot OM Poäng. Ni kommer att få information av Lasse Brunn/Bengt Åström och om du mot förmodan inte kan delta, vill de veta detta omgående, så att de kan gå vidare och ta nästa i rangordning. Anmälan senast på onsdag den 15:e!

Onsdag den 21/9 är det Avslutningsscramble. Den avslutas med lunch och prisutdelning för årets tävlingar, inklusive vandringspris till ettorna i respektive klass. Den som vill var med och spela, anmäler sig omgående till Lasse Brunn/Bengt Åström via epost. Först till kvarn gäller om det skulle bli fullt.

Vet du med dig att du har pris att hämta, men inte kan delta den 21:a, meddela Lasse/Bengt detta i förväg, annars missar du ditt pris.

Gå nu in och kolla på Order of Merit hur du kom i slutprislistan, den finns längst ner under resultat i dagens tävling på Mingolf.se. Anders Lindelöf har kollat att den stämmer, men datorn gör ju alltid rätt, så vi hoppas att så är fallet även här. Den ligger nu även på vår hemsida.

Till er som inte deltar i någon av ovanstående aktiviteter, tack för i år! Vi syns i början på nästa år för säsongsupptakten 2023.

Vid pennan: Anders Lindblad


OM Touren Slag, omgång 5, den 29 augusti 2022 på Edenhof

Oj vad det regnade. Igår alltså. Idag hade man lovat uppehåll och sånär som på några enstaka droppar så höll löftet. Inte så varmt till att börja med, 14-15 grader och en ganska så kraftig och byig vind som blåste från nordväst och även lite andra riktningar. Kändes som att man hade motvind på flera hål, även om de spelades åt olika håll. Banan är ju fortfarande i ett fantastiskt skick och hade inte fairways varit så blöta så…..


Bild 1. Bron över ån på 8:an

Bunkrarna som var mer eller mindre vattenfyllda, orsakade en del diskussioner innan rundan. Men regeln säger att om bollen hamnat i vattnet i en bunker så skall man droppa i bunkern, bara det finns en sandplätt att droppa på och att man inte behöver stå i vatten för att slå slaget. Tyvärr så var det ju inte mycket sand att droppa på, några decimeter ibland, men det var inget att be för, bara att slå sig ur.


Bild 2. 'Vatten'-bunker på 1:an. Bild 3. Högra Fairwaybunkern på hål 6.

Att man får droppa sig fri från tillfälligt vatten är inget ovanligt, det svåra kan vara att hitta en torr plats att droppa på. Det räcker inte med att den platsen är mindre blöt, den måste vara torr. Annars får man spela bollen som den ligger.


Bild 4. Mellan 3:ans green och 4:ans tee.

Och så kom diskussionen upp om när ett vattenhinder är större, det vill säga översvämmat. Samma där, det som är utanför rödmarkeringen är att betrakta som tillfälligt vatten.

Bild 5. Ankdammen på 15:e hålet.

Så med alla problem i beaktande, får man nog säga att vi lyckades hyfsat. Inte så att vi spelade sänkningsrundor som förra gången, det var liksom ingen rull på fairway, som åtminstone jag behöver om jag skall få någon längd i slagen.

Som framgår av bilderna så var det små sjöar i stället för bunkrar på många håll. Och i bäcken, som nu var en å, flöt vattnet med bra fart under broarna. Någon hade ju lagt ut en bild på svanarna som simmade i en bunker på Facebook, riktigt fin bild, tyvärr ville inte svanarna återupprepa detta idag, så det fick bli svanlösa bilder, i stället för Svansjön. Dock kom ankdammen på 15 med på bild, se Bild 5.

Nog snackat, här kommer resultaten!

A-klassen blev lite av en familjefejd där Fred Eriksson avgick med segern på 73 slag. Tvåa på samma resultat men något högre Hcp kom Anders Berlin. Och tredjeplatsen belades av Marianne Sembrant på 74, så Fred och Marianne får väl fira tillsammans ikväll. Inte så pjåkigt med två pallplatser! Samma 74 som Marianne, hade även Sone Käll och Lars-Åke Claesson. 15 spelare gick under 80 slag, bra gjort!


Pristagarna i A-klassen: Marianne Sembrant 3:a, Fred Eriksson 1:a och Anders Berlin 2:a.

I B-klassen hittar vi dagens enda resultat på par 72 och det spelades av Mats Eriksson, det vill säga dagens bästa score! På andra plats hittar vi Kerstin Bjurhall på 75 och först i raden av alla på 77 och då lägst Hcp, kom Leif Blomqvist. Ytterligare 4 spelare hade 77, Marie Blomberg, Tommy Gustavsson, Georg Söderman och Claes Hagman. I B-klassen var det 13 st. under 80.


Pristagarna i B-klassen: Kerstin Bjurhall 2:a, Mats Eriksson 1:a och Leif Blomqvist 3:a.

Nu får ni gå in på hemsidan och kolla hur ni ligger till inför finalen på Söderby om 14 dagar. Order of Merit uppdateras inom några dagar. För närvarande är det något fel på Order of Merit på GIT, men en rätt (?) lista finns under Resultat-knappen här på GolfUppsalas Web-sida. Felsökning pågår (Reds anm.). Kom ihåg att man får räkna bort de två sämsta ronderna, så det kan och brukar bli stora omkastningar innan den slutliga prislistan är klar.

Därefter återstår bara avslutnings-scramblen och Ryder Cup, Poäng mot Slag. Den senare mycket viktig och prestigefylld tävling, där vi från Slag haft lite svårt att hävda oss ibland. Men det är historia, i år skall det ske!

Oavsett vad vi tycker, så börjar ju säsongen lida mot sitt slut. Men inte än, vi hinner många rundor till innan det vita täcket kommer.

Vi ses om fjorton dagar på Söderby!


OM Touren Slag, omgång 4, den 15 augusti 2022 på Edenhof

Härligt att vara tillbaka. Abstinensen har fått behandlas med spel på andra banor och i andra former, men OM touren Slag är ju det som gäller. Och när vi kommer till banan möts vi av samma väder som varit de senaste veckorna, strålande sol, vindstilla och 25-30 grader varmt. Sällan sett så många av damerna i ärmlösa tröjor. Att det sedan kom några uppfriskande vindbyar, mulnade på lite och till och med några regndroppar, gjorde absolut ingenting.

I slutet på förra veckan, med finalspel på söndagen, hade en LETAS tävling avgjorts på banan (LETAS är en undertour till damernas europatour). Ulf och Johan hade med hjälp av många frivilliga och framför allt banpersonalen, lyckats genomföra tävlingen på ett sätt som gav enormt mycket beröm och goodwill till Edenhof.

Vi upptäckte ju det när vi själva fick spela en bana som var uppsatt för proffsen. Först och främst är den ju i ett ypperligt skick, fairways bättre än någonsin, semiruff och ruff precis så svåra som de skall vara, utan att vara omöjliga. Och så greenerna! Wow! Snabba och ärliga. Bollen går dit man slår den och om man lyckats läsa onduleringarna rätt, så rullar den snällt mot hålet.

Just att banan var uppsatt för en proffstävling blev vi alla varse om när vi såg flaggplaceringarna. Många vita långt ut i hörnen gjorde att det blev många långputtar. Man vågade ju inte gå för flaggan, för då riskerade man att rinna av, det var bara ett par ynka meter kvar av green där flaggorna stod. Så nu kan vi alla skryta med att vi spelat en proffsbana.

Under rundan så diskuterade vi hur detta skulle påverka scoren. Det fina vädret, banans fantastiska skick med mycket rull på fairway, kunde det ge en mängd låga scorer. Eller skulle de svåra flaggplaceringarna innebära många puttar och därmed lite högre score??

Det blev nog en kombination. Endast några få, närmare bestämt sju spelare, gick under banans par. Längre ner i prislistorna ser man att 16 spelare i A-klassen och 21 i B-klassen gick under 80. Har nog en känsla av att det brukar vara flera. En personlig reflektion blir då att det vi tjänade på fina fairways och mycket rull, det förlorade vi på de snabba greenerna med vita svåra flaggplaceringar.

Mycket snack blev det, nu till det väsentliga, resultaten.

I A-klassen var det Hcp som avgjorde och då Karin Sahlström hade lite lägre än Henry Jakobsson så vann hon, bägge på 68 netto. Och med det sista kortet som kom in för score registrering knep Weine Lidheim tredjeplatsen på 70. Alla tre fick presentkort i pris.


Pristagarna i A-klassen: Henry Jakobsson 2:a, Karin Sahlström 1:a och Weine Lidheim 3:a.


I B-klassen var Hans-Olov Selhammar ensam i topp. 70 netto. Tvåa och trea Barbro Ritscher och Ingemar Alm bägge på 71, där Barbro med hjälp av lägre Hcp såg till att knipa andraplatsen.


Pristagarna i B-klassen: Barbro Ritscher 2:a, Hans-Olov Selhammar 1:a och Ingemar Alm 3:a.

Nästa tävling skulle egentligen gå på Söderby, men vi kan ju vara glada över att vi får spela på fina Edenhof i stället, Återigen måste vi berömma dess fantastiskt fina skick! Så den 29 augusti är vi tillbaka här igen. Slag touren kommer i stället att avslutas på Söderby den 12 september.

Kul att se att så många var kvar på prisutdelningen, det känns bra att vinnarna får den hyllning och de applåder de förtjänar. Också en eloge till hur ni skriver scorekorten, denna gång var det ytterst få tveksamheter. Blir en siffra kladdig eller fel, stryk och skriv en tydlig bredvid/under. Det är oftast en 5:a eller en 6:a som kan vara svårtydda.

Vid pennan

Anders LindbladAnders trodde att svanarna 'putsade sig och ville visa sig från sin bästa sida närde såg ledarbollen......', men jag tror att de ville visa att det är mycket kvar av säsongen. De lämnar nog inte Edenhof förrän vi gör det kring den 23 oktober! Men passa på att spela, nu när banan är så fin! //Anders Lindelöf

OM Touren Slag, omgång 3, den 13 juni 2022 på Söderby

Nu börjar det likna något, sol och lite sommarvärme. Lite onödigt mycket vind ibland men vad gör väl det en dag som denna. Och det märktes ju på spelet som Bengt Åström påpekade vid prisutdelningen, fantastiskt många låga scorer. Lägesförbättring med en klubblängd både på fairways och greener behövdes åtminstone delvis. De flesta greener är ju tyvärr i bedrövligt skick, trots alla ansträngningar från banpersonalen. Lite gräs här och där och fläckvis inget alls, samtidigt som några greener var gröna och fina. Tur man inte är greenkeeper, måste vara jättejobbigt att försöka få ordning på allt som vintern ställt till med ….!

Att det är ojämn kvalitet på greener och fairways verkade ändå inte bekomma de flesta spelare särskilt mycket, däremot fick vi en del klagomål på bunkrarnas kvalitet. De brukar ju alltid vara välkrattade och lika överallt. Nu verkade de torra och oarbetade tyvärr. Så man gör bäst att hålla sig borta från dom. Att det sedan är en massa fotspår i många bunkrar måste väl bero på de som spelat före OM-touren, för inte lämnar vi väl en bunker utan att kratta efter oss?

Ris och Ros. Om vi börjar med Rosorna så går de till alla som fyller i sitt scorekort snyggt och prydligt, och i detta fall så skulle jag ge de rosorna till alla damer, för det är faktiskt de som är bäst på välskrivning som det hette på den tiden. Vi karlar är betydligt sämre på att skriva. Jag ljuger inte om det var åtminstone 15 scorekort som vi fick dubbelkolla siffrorna på. Främst är det 5;or och 6:or som skrivs otydligt, de kan bli väldigt lika om man slarvar lite.

Ändå är ju 56 en väldigt välkänd sifferkombination, tänk bara på att Björn Borg, Ingemar Stenmark föddes 1956. OS i Cortina och Melbourne med Stockholm som värd för Ryttartävlingarna. S/S Andrea Doria kolliderar med M/S Stockholm, den första Volvo Amazonen presenteras och IKEA lanserar monterbara möbler i platta paket. Det var då det!

Nu till det viktiga, tävlingen.

Vinnare i A-klassen, Anders Dahlén kom i mål på finfina 66 slag. Inte brydde han sig om svårigheterna på fairways och greener, han bara spelade på. Tvåa kom Marianne Sembrant som alltid tycks hålla sig högt upp i prislistan, 5 under blev 68 slag. Och som den oblyge spelare han är, så kom herr tävlingsledare själv, Lasse Brunn på tredje plats med 69 slag. Även Bo Schotte hade 69, men lite högre Hcp. Totalt 12 spelar på par eller bättre och hela 28 var under 80 slag. Nästan så man börjar tro att sommarvädret plockar fram golfformen hos alla.

Går vi till B-klassen så vanns den av Marie Blomberg på 69, tätt följd av Lennart Wedin på 70 och Christer Nyberg på tredje plats med 72 tack vare lägre Hcp än Torbjörn Alm och Roland Hult som också hade 72. Sammanlagt 19 spelare under 80 slag, mycket bra.

Som sagt, otroligt bra resultat med många som spelade i närheten av sitt Hcp!

VMA, viktigt meddelande till allmänheten. Nästa tävling den 15 augusti spelas på Edenhof! Notera detta i era almanackor.

Från vanligtvis välunderrättat håll meddelas att alla kommer att få en fin sommar, med en blandning av sol och värme, regn, golfspel, god mat och umgänge med goda vänner, allt i lagom proportioner efter eget gottfinnande.

Håll koll på hemsidan och i mailboxen efter nyheter.

Som alla ser så kunde inte alla pristagare vara med på bilden, det skulle varit sex spelare med.


Bild 1. Pristagarna den 13 juni 2022: Marie Blomberg 1:a i B-klassen, Lasse Brunn 3:a i A-klassen, Marianne Sembrant 2:a i A-klassen, Anders Dahlén 1:a i A-klassen och Lennart Wedin 2:a i B-klassen. Christer Nyberg 3:a i B-klassen hade tyvärr redan åkt hem.

Vid pennan:

Anders Lindblad

OM touren Slag, omgång 2, den 30 maj 2022 på Edenhof

Vilket strul det blev. Man kan nästan misstänka att vi blivit hackade av den ryska säkerhetstjänsten eller någon annan organisation som kunde tänkas ha intresse i att sabotera vår andra deltävling. Det började med att vi inte fick med alla uppgifter på scorekorten. Sedan vid scoreinmatningen visade det sig att (ryssarna?) lagt in fel slope på Sone. Han hade fått slope från guld och spelade grön, skiljde 7 slag. Och innan vi hittade felet tog det en stund. Och som inte detta var nog så var vi tvungna att radera hela tävlingen i GIT och lägga in den på nytt, eftersom flera uppgifter om banan och tee blivit fel. Till slut blev det i alla fall prisutdelning.

Som också den blev fel! Suck….!

Det var B-klassen som drabbades, men Lasse Brunn har nu pratat med alla inblandade och rett ut begreppen om vem som kom på vilken plats. Den hårt prövade Peter Annell får dock behålla den utdelade prischecken, medan Anders Snihs får sin i efterhand.

Vi lär oss av detta att lägga ner ännu mer jobb på att försöka undvika liknande fel. Ibland känns det bara så övermäktigt, men vi kämpar på säger Lasse Brunn och Bengt Åström, med hjälp av Bengt Persson, Anders Lindelöf och som nu av Ulf Pettersson. Ni som var snabba med att ta ut resultatlistor bör kanske gå in igen, för de första var som sagt felaktiga, men de som ligger ute nu är helt korrekta.

Till spelet!

Vi har väl haft bättre väder, men definitivt sämre också. Beröm till alla som fyllt i scorekorten tydligt, det blir faktiskt bättre och bättre till glädje för oss som matar in scorerna!

Kollar vi på A-klassen så var det tre spelare som kom in under par. Sone Käll lyckas med en bruttoscore på 78 slag, sex slag över banans par!! Helt fantastiskt resultat!!

Sone hade alltså 63 netto, hela 7 slag före de andra två pristagarna Marianne Sembrant och Lasse Brunn, bägge 70 netto. Spelhcp (SHCP) avgjorde. Stort grattis till er alla, men framförallt till Sone!

Totalt var det 18 spelare av 43 som gick under 80 nettoslag. Kommer att bli tufft på Order of Merit……!


Bild 1. Pristagarna i A-klassen, fr.v. Marianne Sembrant (2:a), Sone Käll (1:a) och Lars Brunn (3:a).

Om jag kommer ihåg rätt så spelade segraren i B-klassen, Georg Söderman i samma boll som segraren i A-klassen. De måste ju verkligen ha inspirerat varandra till stordåd. Dock lyckades inte Jojje riktigt lika bra, men en slutsiffra på 69 nettoslag skäms verkligen inte för sig, mycket bra spelat! Tvåan Barbro Ritscher hade 73 slag och samma resultat landade trean Anders Snihs på. Jämnt så det förslår, bägge hade samma SHCP, så det fick bli sista 9 som avgjorde vem som kom tvåa!

I B-klassen var det 15 spelare under 80 nettoslag.


Bild 2. Pristagarna i B-klassen, fr.v. Georg Söderman (1:a) och Barbro Ritscher (2:a). P.g.a ovan beskrivet strul med GIT-system blev fel person utsedd som 3:a, därför saknas Anders Snihs på bilden.

Order of Merit uppdateras så fort som möjligt och där kan ni gå in och hålla koll på era möjligheter att avancera upp i topp. Resultaten finns även på vår web-sida. Har man inte lyckats så bra i de två första tävlingarna, finns det ju fyra till att scora på, man får ju räkna bort de två sämsta resultaten i den slutliga sammanställningen. Så ge inte upp, finns mycket mer att kämpa om! Gå in på hemsidan för att följa de senaste nyheterna och uppdateringarna.

Innan vi gör som fotbollsallsvenskan och tar sommaruppehåll, så spelar vi nästa tävling måndag den 13 juni på Söderby. Välkomna åter då!

Vid pennorna:

Anders Lindblad/Anders Lindelöf.


OM touren Slag, omgång 1 den 16 maj 2022 på Söderby

Vårvindar friska och 8 plusgrader mötte oss i måndags morse på Söderby. Där man hittar lä, så värmer solen jätteskönt, men det var ju tyvärr inte lä överallt. Såg inte många som spelade i shorts, det var mera långbyxor och en eller två tröjor som gällde.

Men vad gör väl det – vi är ju i gång och kan spela golf igen. Träffa alla gamla och några nya spelare som uppnått rätt ålder för att få komma med i gänget på OM Touren Slag.

Tyvärr så spelade vi på två provisoriska greener, hål 1 och hål 5. Ettan var väl okej, det var bara lite svårt att se hur nära bunkern den var, samt att det var ju inte speciellt lättputtat. och Även om hålet var större, så var det svårträffat.

Femman var det sämre med. Det blev en del regeldiskussioner och tolkningar. Fick man spela från plasten? Var skulle man droppa? På höger sida var det blött och på vänster låg ju bunkern. Men som jag uppfattade det så har det löst sig utan några större problem. Tycker nog att man kunde gjort en droppruta på lämpligt ställe med information om detta, men när Lasse/Bengt kontaktade klubben i förväg, så sades det ingenting om detta…..

I övrigt så var ju vissa fairways riktigt bra, likaså några greener. Men det kommer nog tyvärr att ta lång tid innan banan är spelbar till full greenfee. Banpersonalen gör vad de kan, vädret behövs dock som medhjälpare. Sol, värme och regn i lagom och lämpliga proportioner är deras önskemål.

Till tävlingen:

Somliga lät sig inte alls påverkas av de yttre förhållandena, utan verkade trivas som fiskar i vattnet på denna första deltävling som vi alla längtat efter i cirka 7 månader.

Alla sex pristagare lyckades gå under banans par. Bäst lyckades Bo Schotte i A-klassen som smet runt på 67 slag netto. Tvåa Lars – Erik Pettersson fick ihop 70 slag och trean Elisabeth Stubbendorf slutade på 72 slag. Totalt gick 21 spelare under 80 slag, mycket bra under de förhållande som gällde.


Bild 1. Pristagarna i A-klassen, fr.v. Elisabeth Stubbendorf (3:a), Bo Schotte (1:a) och Erik Pettersson (2:a).


Hoppar vi vidare till B-klassen så var det riktigt jämnt i toppen, både ettan och tvåan hade 70 slag, men Tommy Gustavsson avgick med segern tack vare ett lite lägre handicap än Marie Ekberg – Richter. Trean Anna Hedin slutade på 72 slag. Totalt i B-klassen var det 13 spelare som höll sig under 80 slag.Bild 2. Pristagarna i B-klassen, fr.v. Anna Hedin (3:a), Tommy Gustavsson (1:a) och Marie Ekberg – Richter (2:a).

En eloge, som Bengt sade vid prisutdelningen, till Weine Lidheim som i sin bil samlade upp scorekort från många spelare på väg in och därigenom fick vi i tävlingsledningen snabbare tillgång till dem för registrering.

Ytterligare en eloge till alla som föredömligt skrivit sina scorekort, tydligt och bra. Råkar man skriva fel, stryk och skriv rätt på raden under. Då blir det mer lättläst och det går snabbare att registrera. Likaså är vi tacksamma om ni summerar efter varje 9 hål, då kan vi lättare kolla om vi eller ni gjort något fel.

Nytt för i år är också att vi har 3 priser i varje klass;, 300:-, 200:- och 100:- presentkort på Uppsala Handelsförening. Dessutom lottar vi ut 2 vinflaskor i varje klass till de som är kvar vid prisutdelningen och applåderar vinnarna.

Nästa gång vi ses är måndag den 30 maj på Edenhof. Vi som inte fick ihop så bra score lovar att ge er andra ett tuffare motstånd då.

Tack för denna gång!
Lars Brunn, Bengt Åström, Bengt Persson, Anders Lindblad


865
870
1123
1128