Bokningsregler

  • Man kan endast boka en tid per dag, finns det plats kan man boka en ny tid efter att man spelat färdigt sin runda.
  • Greenfeegäster som vill boka en extra runda i förväg kan göra det med 50% rabatt på ordinarie greenfee. Finns det plats kan man kostnadsfritt boka en ny tid efter man spelat färdigt sin runda. 

Regler för avbokning och 'No Show' på GolfUppsala

Visst är det tråkigt om man inte får en speltid för att alla tider redan är bokade! Ännu tråkigare är det om banan sedan står tom för de som bokat inte dyker upp eller bokar av alldeles för sent för att någon annan skall hinna få tiden.

Under 2017 räknade vi med att cirka 22 % (över 9 000 ) av alla bokade starttider försvann på detta sätt vilket är en katastrof för både andra spelare och anläggning. För så är det tyvärr! ofta är banan fullbokad och vi har tackat nej till bokningar men står i slutändan med en tom starttid när den/de som bokat inte kommer till start eller bokar av i sista sekunden.

Därför bestämde vi under 2018, precis som tandläkaren, doktorn, bilbesiktning m.fl, att ta ut en avgift för de som inte kommer. OBS!!!!! Detta gäller både gäster och medlemmar.

Avbokningsreglerna är följande: Avbokning måste göras senast 24 timmar innan spel annars debiteras/faktureras en ”no show/avbokningsavgift på 200 kr per person. OBS! för att slippa avgiften måste alla checka in i receptionen före start. Ni som går ut innan receptionen öppnar på morgonen måste komma in efter rundan för att registrera Er! Detta gäller på alla helgdagar under de tider som receptionen är öppen. Med andra ord är det inte heller tillåtet att boka en 4-boll och bara 2-3 personer dyker upp, då debiteras 200:-/person för de som inte dyker upp. Om man åker buss kan man ju inte heller kräva att sätena bredvid ska vara tomma. Syftet med detta är inte att få in pengar, utan att få folk medvetna om situationen. I botten finns det nog förståelse för att vi måste ta till de här åtgärderna för att öka antalet bokningsbara tider.

Vi respekterar självfallet att sjukdom och andra oförutsedda händelser kan inträffa och tar hänsyn till detta inför en eventuell debitering av ”No show-avgift”. Självklart kommer vi även ta hänsyn till om vädret inte gör det lämpligt att spela golf, tex vid kraftigt regn eller åska. Kontakta oss därför ALLTID om du inte kan utnyttja din bokade starttid, även om det är mindre än 24 timmar i förväg. Detta gäller både gäster och medlemmar. Ring GolfUppsalas växel. Tel: 018-100 200

Introduktionskort

Alla spelare med av Svenska Golfförbundets godkända/rekommenderade introduktionskort är välkomna och kan spela fritt 1 gång per år på helgfria vardagar. Vill man utnyttja sitt introduktionskort på en helg kan man göra det mot erläggande av halv greenfeeavgift.


X-TIMES


Bäste medlem och gäst!

På grund av stora problem med olovligt spel och bitvis även sabotage av banorna MÅSTE alla starttider bokas, även på morgnar och kvällar och även om man bara spelar några hål.

Det är absolut förbjudet att gå ut och spela utan att först boka en starttid, detta gäller både medlemmar och gäster. 

För medlemmar (med medlemskap på 18-hålsbanorna)räknas dessa tider som så kallade 
X-times vilket innebär att det INTE påverkar era antal rundor i SWEETSPOT systemet. 

Tider för X-TIMES
1/4 - 15/5 från 18.00
15/5 - 15/8 från 19.00
16/8 - 22/10 från 18.00

Tiderna måste bokas så vi kan kontrollera vilka som är ute på banan samt för att banpersonalen skall kunna planera sina arbeten på banan. Eventuella obehöriga som ertappas på banan kommer att debiteras dubbel greenfee och omedelbart avvisas

  Fritt spel för juniorer inom Uppland


Efter överenskommelse mellan huvudparten av Upplandsklubbarna kan utvalda juniorer spela fritt på deltagande klubbar inom Uppland. Varje klubb sätter sina egna regler för utnyttjande av denna förmån. Se UGFs hemsida för mer information.

Huvudavsikten är att elit satsande juniorer skall få möjligheten att spela på andra banor än hemmaklubben. Varje enskild klubb skickar en lista till Upplands Golfförbund på de fullt betalande juniorer som därefter erhåller ett Cardskipperkort som skall visas upp vid incheckning för ett utnyttja denna möjlighet. Saknas kortet betalar junioren enligt gällande pris.

På GolfUppsala kan detta kort användas på helgfri måndag till torsdag före kl. 15.00, gäller från 1/5 2024
865
866
1310