Reportage från OM Slags och OM Poängs deltävlingar under 2024 på Söderby och Edenhof


OM Slag 3 på Söderby måndag den 10 juni 2024


Visst har vi och golfbanorna längtat efter regn, men beställningen var inte lagt för att utföras just under vår golftävling idag. Sol, vind och vatten av Ted Gärdestad passar ju bra in idag och för de flesta även Siw Malmkvists ”Regnet det bara öser ner”. Den skuren på slutet var ju inte att leka med, blötte ner oss rejält. Men i det stora hela, det kunde varit värre….


Hotande skyar - regn på gång!

En stor eloge till alla deltagare, scoreinmatningen fungerade näst intill perfekt. Den enda osäkerheten som många frågade om var ”har min score kommit in?”. Och det hade den! Jättekul att vi nu börjar närma oss perfektion. Prisutdelningen kommer att gå snabbare för varje gång!

När vi var ungefär mitt på banan frågade Bengt Åström mig, ”hur många tror du kommer att gå under par idag?”. ”Ja i det här vädret blir det inte många, jag gissar på 2”. Ack så rätt jag fick, endast två spelare kom in under par idag, en i varje klass.

Men här var det lite sol! Men det är nåt på gång borta i horisonten!

Vi börjar med A-klassen och där segrade Karri Kananen på 71. Bra spelat och stort grattis! Tvåa på par 73 kom Ove Eriksson och trea på samma siffra. Bo Schotte.


Pristagarna i A-Klassen: Ove Eriksson 2:a, segraren Karri Kananen och 3:an Bo Schotte.

I B-klassen så var det Åke Swahn som också gjorde 71. Lika stort Grattis till dig! Tvåa på 74 kom Henry Jakobsson och trea på 75 slag kom dagens bästa dam, Anna Quennerstedt.


Pristagarna i B-Klassen: 
Henry Jakobsson 2:a, segraren Åke Swahn och Marie Blomqvist - som hämtade ut 3:ans  Anna Quennerstedts pris.

21 A-klassare och 11 B-klassare höll sig under 80 slag. Måste betecknas som bra under rådande omständigheter.
Men vi har en allvarlig vädjan. Om du an någon outgrundlig anledning inte kan komma – HÖR AV DIG! SMS eller e-post eller telefon.

Idag var det tyvärr flera som bara uteblev. Det innebär ju att det blir ojämnt i bollarna, nu var det två som fick gå utan spelkamrater och då blir det ju mycket väntan. De som hade hört av sig, även så sent som samma morgon, kan ju Bengt och Lasse hantera och försöka göra om lite i bollarna, men hör man inte av sig, så blir det svårt. De lägger ner mycket jobb på att lotta tävlingarna, sköta anmälningar och önskemål, köpa in priser och vinare. Men snälla, gör inte deras jobb ännu svårare.

Det finns länkar och information på hemsidan. Där står också vad som händer om man uteblir.

Nog om detta. Nu ser vi fram emot en underbar sommar med fint väder och mycket golf.

Tycker det var roligt att se de som kom in och var helt genomblöta, trots det hade humöret på topp. Det tyder på att vi trivs tillsammans med att spela golf. Kul!

Order of Merit för båda klasserna är nu uppdaterade, och går att se på såväl Min Golf som på GolfUppsalas websida under mappen ”Resultat” under 'OM-touren Slag'.

Vi syns på Edenhof igen måndag den 5 augusti!

Bengt, Lasse, Bengt och skribenten Anders


OM Poäng deltävling 2 den 3 juni 2024 på Edenhof


Sommaren fortsatte med vårens ”kanon”-väder. Läge för OM-Poäng deltävling 2! Denna dag med halvklart väder, lite svalt på morgonen, men det blev allt varmare vart det led. Lite ojämnt också från skyarna. Vissa (bland annat min boll) fick ett störtregn under ett hål, medan många på andra delar av banan aldrig märkte av något regn. Mycket lokalt alltså! Vinden varierade också, och kändes väl särskilt tung på de långa motvindshålen.
 
Denna dag ställde 45 golfare upp och presterade fin golf på en bana som började få fina greener. På spelfältet var  lägesförbättringen borttagen, vilket gjorde det lite mentalt tufft när det var mer lera än gräs under bollen. Men var bara att ta klubban i vacker hand och visa att man är en fullfjädrad golfare! Snart har vi en bana i toppenskick!

Väl inne vid klubbhuset blev det väl någon glass, macka, eller kanske till och med liten bit mat – i väntan på prisutdelningen. Så småningom blev det prisutdelning av dagens tre medaljörer samt sedvanlig utlottning av dryckespriser genom dragning av de övrigas scorekort.

Nu till resultaten!

Vinnaren blev Per Rydåker med mycket goda 41 poäng, skuggade av tvåan Lars-Göran Sundman och trean Johnny Andersson, båda på 40 poäng. Tufft i toppen, det var hela 12 som hade 36 poäng eller mer!


Samlad Per Rydåker, dagens etta!


Mycket nöjd tvåa, Lars-Göran Sundman!Johnny Andersson ödmjuk som alltid, bugar djupt inför tävlingsledningen!


Jo, Johnny var ju rätt nöjd med 3:e-platsen!

Tävlingsledarna Bosse och Tommy, med Lennart och Lasse som assistenter, tackar väder och bana för de goda förhållandena, och alla deltagare för en väl genomförd tävling.
 
Vi ses igen den 17 juni, men då på Söderby!

Vid pennan

Anders ”Löfvet” Lindelöf


OM Slag deltävling 2 den 27 maj 2024 på Edenhof


Det börjar kanske bli tjatigt, men visst är det underbart med ett så härligt solsken. Javisst blir det varmt utav bara hmm, men tänk vad vi hela hösten/vintern och våren längtat efter just detta. Så, som Bengt Åström sade, klaga inte, det är ju precis detta väder vi önskar oss.

Alltså hade vi en ny underbar solig dag på Edenhof. De första 6–7 hålen var det helt vindstilla, men sedan kom lite pustar som därefter övergick till kraftigare vindbyar. Trodde faktiskt att vi skulle drabbas av lite åska, men det slapp vi!

Tyvärr var det idag många som hade problem med uppkopplingen på telefon till scoreregistreringen och framför allt efteråt, när man skulle komma åt signeringen. Det verkar som att nätet på Edenhof är sämre än på Söderby. Den guide som Bengt Å skickade ut tillsammans med startlistan gjorde att många fler har lärt sig scoreregistreringen och rent allmänt kändes det som att många var betydligt säkrare nu än tidigare. Men så när uppkopplingen strular så blir man osäker.


Verkar som medspelarna var mer intresserade av scoreinmatningen än av själva puttningen!

Vi fick alltså läsa alla kort som inte lyckats med registrering/signering, det var därför det tog lite ovanligt lång tid innan prisutdelningen, Men den som väntar på något gott väntar …..

Vi trodde faktiskt att det skulle bli rekordmånga låga scorer idag, men så blev det inte.

I A-klassen så blev det bara segraren Thomas Ebbersten som landade under par med 68 netto. Grattis! Tvåan Stigge Bardén hade 72, samma som Bengt Åström och Lars Blomqvist, men Hcp avgör placeringen. Sen kom det 3 spelare på 73, 4 på 74 och 6 på 75. Så det var ganska så jämnt bakom prispallen. Totalt 29 scorert under 80 slag netto.


Thomas Ebbersten glad vinnare i A-klassen! Uppbackad av en ännu gladare tävlingsledning! 

I B-klassen så överraskade undertecknad med vinst på 69 slag! Grattis till mig. Tvåa på samma resultat Åke Swahn och trea på 70 slag kom Henry Jacobsson. Men jag måste ju nämna hustru Isa som blev 4:a på 71 slag, vilket innebär att Tunagatans representanter kom 1a, 2a och 4a. Bra gata att bo på tydligen!


Dagens lyckligast var säkert vår eminente författare och rapportör av alla OM Slags reportage - Anders Lindblad; segrare i B-klassen! (tror nog Löfvet, som redigerar, står för bildtexterna, och lägger in materialet på websidan)

Totalt gick hela 31 spelare under 80 slag!

Nu tar vi paus i fjorton dagar innan vi ses på Söderby den 10 juni. Men det finns ju många andra tävlingar att spela innan dess. Eller bara lite sällskapsspel. Passa på att besöka några andra banor i vårt distrikt. Det finns många fina pärlor att spela.

Vid pennan/datorn
Anders 'Bladet' Lindblad och Anders 'Löfvet' Lindelöf 


OM Poäng deltävling 1 på Edenhof den 20 maj 2024


Äntligen dags för OM-Poängarna! Vädret under perioden före tävlingsdagen hade varit fantastisk med sol och sommarvärme i över en vecka. Denna morgon bjöd dock på en bister ”kyla”, maximalt +10 C med en isande nordlig vind. Som på Island! Men vartefter dagen gick blev det allt varmare, soligare och skönare. 

50 entusiastiska golfare kastade sig ut banan och presterade fin golf på en bana som bjöd på ojämna och därmed svårputtade greener. På spelfältet var det dock en klubblängds lägesförbättring som underlättade en hel del. Fortfarande var emellertid de flesta teerna ojämna och luggiga.

Som tidigare användes Golfbox-appen för den digitala scoreinmatningen, kompletterat med manuell resultatförning på vanliga scorekort. Genom den digitala scoringen underlättades och påskyndades framtagande av resultatlistan.

Ronden avslutades i varmt och skönt väder med isterband och stuvad potatis till lunch, eller kanske glass, på klubbhusets uteservering. Så småningom vidtog prisutdelning av dagens tre medaljörer samt utlottning av dryckespriser genom dragning av de övrigas scorekort.

Nu till resultaten! 
Vinnaren i särklass blev dubbla stormästare Peter Lindström på utmärkta 44 poäng, följt av även utmärkta poäng av Suzanne Johansson (41 p) och Monica Hammarberg (39 p). Nämnas kan att det i övriga fältet var 5 spelare med över 36 poäng och hela 31 tävlande med 30 poäng och mer. Mer än hälften av alla deltagare! Var det månne lättspelat?

 
Dagens nöjda pristagare: Peter Lindström (1:a), Suzanne Johansson (2:a) och Monica Hammarberg (3:a).Bister tävlingsledning!


Bosse Leo, nog snabbare än sin skugga, vid prisutdelningen.
 
Efter prisutdelningen informerade Lars Gejke om Cancerforskningens tävling Provarii-kampen på Grönlund den 9 juni.


Lasse Gejke informerade om Pravarii-kampen (på Grönlund).

Nu har säsongen med våra OM-tävlingar äntligen kommit i gång. Härligt att få svinga utomhus igen!

Tävlingsledarna Bosse och Tommy, med Lennart och Lasse som assistenter, tackar alla för en väl genomförd tävling. 

Vi ses igen på Edenhof den 3 juni (obs, ej på Söderby, omkastat spelschema)!

Vid pennan
Anders 'Löfvet' Lindelöf


OM Slag deltävling 1 på Söderby den 13 maj 2024


Oj oj oj, vad skall man säga. På söndagen den 4 maj var det 4 plusgrader, nordanvind och viss vit och/eller blöt nederbörd. Allt var ogästvänligt, golfspel fanns inte på kartan. Gräset var brunt, inga löv på träden. Allt ett stort USCH.
Men idag den 13 maj mottags vi av en grönskande omgivning och en bana i ett mycket fint skick. Strålande sol, 16 grader redan klockan 0800. Vindstilla.

Inte ens en morgontröja behövdes, det blev kortärmat direkt. Så skönt!

Det rådde en viss ringrostighet när det kom till Livescoring i Golfbox-appen. Så många frågor till de som kunde hjälpa till, men innan vi gick ut till hålen var de flesta frågetecknen uträtade.

Och så här efteråt kan vi konstatera att själva scoreregistreringen fungerade nästan klockrent, det som strulade för många var själva signeringen efteråt. Både spelare och markör måste vara färdiga, sen kan bägge signera. Men vi gör nog så även framöver, vi för ett scorekort vid sidan om. Då kan vi lättare och framför allt snabbare, kolla och justera eventuella fel.

Men ni är duktiga som verkligen försöker och vi hoppas att vi alla kan hjälpas åt, så att alla lyckas. Då kan prisutdelningen i princip ske så fort alla registrerat klart och signerat. Idag så tog det tyvärr lite längre tid än vi hoppats på.

Nå, kom till saken. Hur gick det i tävlingen då??

Jo i A-klassen så vann självaste tävlingsledare Lasse Brunn (han bars ju praktiskt taget fram av sina spelkamrater) på -2, dvs 71 slag netto. Tvåa kom alltid lika farliga Fred Eriksson på 72 och lika bra spelade även Ove Eriksson, men han har lite högre Hcp. Måste också nämna nästa tävlingsledare, Bengt Åström som smög sig in på fjärde plats på 75 slag. Samma hade även Peter Annell.

17 spelare gick under 80 slag!

I B-klassen så fick Else Jacobsson till det fantastiskt bra och kom in på -4, 69 slag!! Dagens överlägset bästa scoreescore, grattis! Därefter hittar vi tre stycken på 76, -först med lägst Hcp var Hans Ek, därefter Ewa Andemo och,  men utanför prispallen, Roland Hult. Men som sagt alla på 76. 

Här var det 15 spelare under 80 slag.

Men vi har lite skämskudde - vi glömde ta kort på segrarna!!! En stor ursäkt från tävlingsledarna framförs härmed. Ni är inte bortglömda, men ofotograferade!

Visst var det skönt att säsongen och våra OM-tävlingar kommit i gång. Kul att träffa alla igen!

Tävlingsledarna Bengt och Lasse, med Bengt och Anders som assistenter, tackar alla för en väl genomförd tävling. Vi ses på Edenhof den 27 maj!

Vid pennan
Anders Lindblad


OM Avslutnings-Scramble på Edenhof 20 september 2023

En härlig blandning av Poängspelare, Nio-Rundare9-hålare och Slagare samlades för att avsluta säsongen med en lottad scramble. 4 utslag per man var budet, 2 fria. Tufft alltså. Tävlingsledarna hade satt ihop bollarna så att alla hade ganska lika handicap, från 9 till 16,6, varav de allra flesta runt 10-11.

Det gäller att vara taktisk så att inte man bara tar de längsta drivarna i början, de måste fördelas ganska jämnt och helst skall man ju ha de 2 fria kvar till de sista 2 hålen. Och av resultaten att döma så har de flesta lyckats riktigt bra med det.

Det är ju höst och man kanske hade förväntat sig samma väder som igår, 19 mm regn. Men icke så, det blev ett absolut strålande och varmt höstväder. En mestadels molnfri himmel och en, faktiskt, behövande svalkande vind. När vi klev in i bilen efteråt så var det 25 grader!

Björkarna börjar så sakteliga att gå över i lite höstgula färger och några andra träd är redan rejält orangea. Höstfärger bakom 7:ans green.

Det hade bland annat Anders Lindelöf tänkt på och passande nog klätt sig i en orange tröja, modemedveten som han är. Snyggt!Anders Lindelöf, klädd i höstens färger, med Henry Jakobsson och Karin Sahlström. 

Det var inte bara scramblen som avhandlades idag, det var även prisutdelning för årets 9-hålsrundan, årets OM Poängspelare och även de bästa i årets OM Slag. Plus att den spelaren med bästa scratchscoren skulle honoreras. I väntan på prisutdelningen, ser lite nervöst ut! på sina håll

Om vi då börjar bakifrån så var det Marianne Sembrant som förärades ett klubbkort för 2024 från GolfUppsala.
Marianne Sembrant vinnare av A-klassen OM slag & OM Scratch.

De tre bästa på 9-hålsRundan var Kerstin Gaines som vann, Anders Molin?? på andra plats och Johnny Andersson höll sig framme och kom 3:a.Kerstin Gaines vinnare av 9-rundan. Tävlingsledarna P-O Lindh och Ronny Jansson flanker glatt Kerstin!

I årets Poängspel vann Jan Lindberg före Lars Gejke och på tredje plats hittar vi Lennart Pettersson.Jan Lindberg stolt vinnare av OM Poäng!

Årets bästa OM SLAG-spelare blev i A-klassen Marianne Sembrant, tvåa Leif Blomqvist och på tredje plats lyckades Karin Sahlström lätt klämma sig in före alla män.

Vinnarbild för A-klassen i OM Slag; se foto ovan!

B-klassen vanns av Barbro Ritscher. Tvåa Ingmar Alm ?? och trea kom Brita Sjöberg??Barbro Ritscher blev en suverän vinnare av B-klassen OM Slag. Hon hann bara spela 4 tävlingar, vann ändå!

Det blev verkligen damernas år, 5 damer mot 7 herrar i prislistan. Trots mansdominansen (> 70 %) i deltagarlistorna. Jättekul!
Stort grattis till alla som kämpat hela året och höll ända in i mål. Även om man inte lyckas på en eller två rundor, så får man ju räkna bort de två sämsta resultaten. Så det finns alla anledningar att spela så många tävlingar som möjligt nästa år.

Dags för resultaten i årets avslutnings scramblen. På fantastiskt fina 57,0 slag netto kom laget med Marithe Lindelöf i spetsen, tillsammans med Jan-Åke Karlsson, Lars-Olof Urfjäll och Torbjörn Hildorsson gjorde de 7 birdies, 2 bogeys och resten par.Under ledning av Marithe lyckades hon med Lars-Olof, Torbjörn och Jan-Åke utföra stordåd!

Lite, lite sämre, 57,3 hade laget med Marianne Sembrant i spetsen. Hon ackompanjerades av Else Jacobsson, Jan Lindberg och Jan-Erik Källman.
Bara marginellt efter kom 2:orna Marianne, Else, Jan och Jan-Erik! 

På tredje plats kom laget med Anders Berlin, Christer Nyberg, Marie Blomberg och Stefan Selberg. De samlade ihop 58,9 slag.Glada 3:e-platsare var Stefan, Marie, Anders och Christer!

Därefter var det i princip tiondelar mellan placeringarna, så en eloge till tävlingsledarna som lyckats så bra med sammansättningen av bollarna.
Och så äntligen, prisutdelningen överstökad! (eller... står det inte lite vin kvar där?)

Efter spelet så trakterades vi med fläskfilé, potatisgratäng eller kulpotatis, Bea (bearnaisesås) och rödvinssås. Flera uttryckte sin förvåning att detta var gratis, eller i alla fall ingick i den startavgift man betalade i början på året. Men så var det! Väldigt uppskattat!.

I vår boll så var det ju två Anders. Lindelöf och Lindblad. Så Anders L duger ju inte. Anders Lf respektive Anders Ld kan ju funka. Men Anders Lindelöf döpte oss till Löfvet och Bladet. Och då bestämdes ju ganska snabbt i bollen att Löfvet är det som börjar vissna först och darrar ibland (nog ganska ofta!). Man pratar ju inte om vissna blad, det är vissna löv, eller hur? Så stämningen var god hos framför allt både Blad, men även och Löfv höll ångan uppe (tack Karin och Henry)!

Nu är det uppehåll till nästa år, förutom de som håller i gång med inomhusspel i vinter. Håll utkik i mailboxen och på hemsidan för närmare detaljer.

Tack för i år från OM sektionen!

Vid pennan: Anders Ld, Bladet (+ lite Löfvet)
Vid webben Anders Lf, Löfvet


- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -


OM Touren slag vann Ryder Cup-tävlingen mot OM Poäng den 18 september 2023 på Söderby


Ryder Cup OM Poäng mot OM Slag på Söderby den 18 september 2023

Vad möts man av denna ljuvliga morgon, jo FROST. Alldeles vitt på alla gräsytor. Vi samlas strax före kl. 08:00 för kaffe och macka samt lite information om dagens spel. Och det första vi får höra är att starten blir uppskjuten. Först till kl. 10:00 och lite senare det glada beskedet att vi kan börja gå ut kl. 09:30 för då har solen börjat göra sitt jobb, det vill säga sprida värme.Samling inför starten på Söderbys hål 1.

Redan från början kunde man ana en viss SLAGsida, för SLAGskämparna var betydligt mer laddade än sina motståndare från Poänggänget. Bosse Leo och Lennart Freidenfeldt försökte muntra upp sina kämpar med glada tillrop, ja det är ju ingen som missar Bosse Leos tillrop, de hörs ju halvvägs till Enköping. FörSLAGen från Bengt Åström och Lasse Brunn var mera lågmälda i sin coachning och framtoning. Det lär väl visa sig vilka lagledare som lyckas bäst.

Första boll ut, Singel 1. Thomas Dannfors från P och Sone Käll representerande S (ja inte sossarna utan Poäng och Slag givetvis). Thomas satte sitt utslag förbi bunkrarna mitt i fairway. Sone lyckades inte riktigt lika bra utan hamnade i första högerbunkern. Men sedan blev det tvärtom, Thomas i den djupa greenbunkern och Sone satte upp sitt tredje slag på green. Sedan så käkade Thomas sakta men säkert upp Sone. 5 upp efter 9 hål och matchen tog slut redan med 5 hål kvar. Vinst med 6/5 för lag P!.

Singel 2. Lennart Pettersson P (den gamle femkamparen) mot Bo Schotte. Bo satte drivern ut till höger och efter lite letande så hittade han bollen. Lennart landade sin drive i bunkern men med tillräcklig fart för att studsa ut. Detta var så långt vi kunde följa denna boll. Ganska jämnt i halvlek, 1 upp för Lennart som därefter höll i hela vägen in i mål och vann med 3/1.

Totalt 2-0 till P.

Singel 3. Lars Geijke P mot Mats Eriksson S. Två förhållandevis bra utslag och sedan vandrade de vidare. Efter de första 9 hålen ledde Mats med 2 hål, men Lasse G gav sig inte, så matchen fortsatte ända in på 18:e green. Vinst för P-Lasse med 1/0.

Totalt efter singlarna 3-0 till P.

Foursome 1. Dags för dagens första damer att beträda scenen. Marianne Sembrant och Karin Sahlström mötte Robert Holmgren och Lars Adolfsson. De sistnämnda hade 1 slag till godo på the Ladies. Det var jämnt spel som växlade fram och tillbaka och efter de första 9 hålen var det helt lika. Men sen vände det. Och skulle det visa sig, det var vändningen för hela Ryder Cup. Marianne och Karin vann med 3/2.

Totalt 3-1 till P.

Foursome 2. Hack i häl på sambon kom då Fred Eriksson i par med Thomas Ebbersten, som mötte Roland Edvinsson/Jan Lindberg som hade hela 23 slag på Fred/Thomas. Men vad hjälpte det mot två rävar som SLAGskämparna. De förvandlade herrarna Roland/Jan till rena SLAGpåsarna. Redan efter de första 9 hålen så ledde de med 6 hål, för att strax därefter fullborda krossen som till slut hamnade på 8/6. Ny seger för S.

Totalt 3-2 till P.

Foursome 3. Per Rydåker och Peter Brokmar mötte Henry Jakobsson och Anders Lindblad (dvs. undertecknad). P har 12 slag på S. Efter två hyfsade drivar, så låg P i bakre bunkern på 4 slag och vi kort green i uppförsbacken på 3.Per slår upp ett bra bunkerslag och vad gör då Henry? Jo han sänker chipen för birdie!! Vilken start. Andra hålet. P i vattnet på andraslaget och S sätter upp tvåan på green. Hålet enkelt till S. På tredje hålet var Henry på väg att göra om bravaden från ettan, att chippa direkt i hål. Men bollen tog i flaggan och lade sig till rätta två dm vid sidan om. S satte två bollar i vattnet på 6:an och gav bort hålet. På 8:an var det P som gjorde samma sak, vinst för S. I halvlek 1 upp till S. Sedan jämnade det ut sig ännu mer och efter 15:e så hade P tagit ledningen med 1 hål. 16:e gick till S. 17:e samma sak, men här var det jämnt, ett enda slag räddade oss och vår hålvinst. Som Peter sade på väg upp till 18:e tee, ”Nu kan ni inte förlora i alla fall”. Så rätt han hade. Bägge lagen tog sig fram till inspel på 3 slag. P låg till vänster och vi kort om bunkern i mitten. Vårt inspel upp till 1,5 meter från pinnen, Pers tyvärr tvärs över green. Så med hjälp av två puttar säkrade vi segern med 2/0.Inspel mot 18:e green.

Totalt efter Foursome: lika 3-3.

Dags för första Fyrbollen. Kjell Rasmundson/Lars-Olof Urfjäll mot Claes Hagman/Barbro Ritscher. En mycket jämn match som faktiskt böljade fram och tillbaka mellan lagen. Efter de första 9 ledde S med 1/0, men på andra halvan så hade Kjell och Lars-Olof fyllt på med energi och P vann det hela med 2/0.

Totalt 4-3 till P. Här måste vi nämna att Bosse Leo började så smått jubla i restaurangen. Han kände segervittring tror jag. Men förSLAGsvis bör man vänta med att ropa hej innan man är över bäcken.

Fyrboll nummer 2. De på förhand segertippade Torbjörn Hildorsson i par med Monica Hammarberg fick tufft motstånd av Brita Sjöberg och Ewa Andemo. Efter de första 9 hålen var det jämnt, S i ledningen med 1 hål. Men sedan spurtade de SLAGsäkra damerna från S ifrån och tog hem en övertygande seger med 3/2.

Totalt 4-4 inför sista bollen. Bosse L var liite tystare nu, men berättade för hela församlingen att det var spännande. Vilket ju var helt rätt.

Fyrboll 3, dagens sista boll. Tror att spelarna här gick ut ganska lugnt, men fick lite information under vägen hur det gick i de övriga bollarna, och därefter började känna av pressen och ansvaret inför sina lagkamrater. Bollen bestod av Reine Sjödin och Inger Juremalm från P och Anders Berlin i par med Hans-Olov Selhammer. Lite upp och ner under vägen till 9:an, men där ledde S med 3 hål. Nerverna gjorde sig tillkänna, men de som bäst lyckades hålla ordning på klubborna var till slut grabbarna från SLAG. Vinst med 2/0!

Totalt efter alla kommit i mål, 4-5, det vill säga vinst för SLAGskämparna.

Nu kom jag på varifrån somliga fick sin energikick. Vi hade ju två galanta damer som åkte runt i golfbil och bjöd på godis. Karameller och choklad hade en strålande åtgång. Allt väl inSLAGet!

Efter golfspelet bjöd OM-sektionerna på lunch, fläskkarré med rostad potatis och äppelsås.

Bosse Leo överlämnade pokalen, som P har flest inteckningar i, till Bengt Åström som glatt strålande tackade sina spelare för en fantastisk insats och att vi efter 5 år lyckades besegra Poänggänget.Bosse Leo lämnar motvilligt över Ryder Cup-pokalen till Bengt Åström.

Vi måste samtidigt berömma Söderbys bana. Jättefina fairways och fantastiska greener, det är sådana här fina banor vi vill spela. Och vädret, vilken underbar höstdag det blev. Lite kyligt i början, sen kom solen och värmde skönt. Vinden var stundtals stark, men blåste i SLAGens riktning till slut!Äntligen har vi fått pokalen! Bengt känner sig jättenöjd!

Tack för en återigen spännande tävling och arrangörerna Bosse Leo, Tommy Lindh och Lennart Freidenfelt. Nu slipper ni nästa års arrangörskap.

Anders Lindblad


Vinnarbilden från Ryder Cup-drabbningen den 18 september 2023 på SöderbyVinnarbild av OM Slag-laget 2023;
Stående från vänster: Henry Jakobsson, Bo Schotte, Brita Sjöberg, Claes Hagman, Barbro Ritscher, Karin Sahlström, Anders Lindblad, Marianne Sembrant, Fred Eriksson, i mitten den lycklige lagledaren Bengt Åström med pokalen, Sone Käll, Anders Berlin, Hans-Olov Selhammer, Mats Eriksson, Ewa Andemo.
Knästående: Thomas Ebbersten.

- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- --- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -
OM Poängs egen beskrivning av Ryder Cup-drabbningen mot OM Slag:

Så var OM-sektionens eget traditionella Ryder Cup avgjort, där OM-Poäng och OM-Slag tävlar mot varandra i olika tävlingsformer.
I år spelades tävlingen på Söderbys 18-håls bana, som var i utmärkt skick, förutom att höstens första frost täckte greenerna på morgonen och försenade starten på tävlingen med en halvtimme. Resten av dagen bjöd dock på härligt golfväder.

Det blev en spännande tävling där OM-Slag till slut kunde vinna med en delseger mer än OM-Poäng. 

Det var ju kanske på tiden att OM-slag fick en anteckning i vandringspriset, eftersom det var fem år sedan dom vann.

Nu blir det de som får arrangera nästa års tävling på Edenhof.
Vi i lagledning för OM-Poäng gratulerar dem naturligtvis till deras seger.

Men vi vill samtidigt tacka alla deltagarna i OM-Poäng-laget. Dels för att ni ställde upp, när ni blev tillfrågade och dels för att ni sedan kämpade så intensivt ute på banan.
Det finns absolut en hel del vinnarskallar i det gänget! Hjärtligt tack för ert engagemang!

Lagledningen för OM-Poäng

____________________________________________________________________________________________________________

OM Touren Slag del 6, på Edenhof den 11 september 2023

SMHI:s väderprognos berättade om strålande sol och upp mot 25 graders värme. Vad fick vi? Jo världens dimma som höll i sig en bra bit in på förmiddagen, de första utslagen var jättesvåra att se. Dagg i gräset ger blöta skor även om man håller sig på fairway. Och ovanpå detta – dessa förbannade mygg. Överallt sätter de sig och biter (sticker kanske det heter). Jag dödade en som satt i örat! Och då hade jag ändå smort myggolja på alla fläckar som var bara, plus axlarna på tröjan. Men likt förbannat blir jag biten. Det är ju inte alla honor som tycker jag är attraktiv, men jag är tydligen storfavorit hos mygghonorna!Stämningsbild från den dimmiga morgonen.

Slutgnällt, sista deltävlingen för säsongen på OM slag. Banan lider ju fortfarande av allt regn som kom för några veckor sedan och i och med att det är nyklippt och fint så fastnar det ju gräs på bollen överallt. Tack för lägesförbättringen!

Trodde nog inte det skulle bli så många låga scorer som det blev, man går och vinner på 65 respektive 67 nettoslag. Fantastiskt bra gjort!

I A-klassen segrade Leif Blomqvist för andra veckan i rad, nu på 65 nettoslag. Han måste verkligen ha träffat storformen. Tvåa, också han en trogen prisplatsbesökare, Bo Schotte på 67 och på tredje plats kom Göte Persson med 70 slag och bättre Hcp än Marithe och Isa som båda också hade 70 slag.Nöjda pristagare i A-klassen: Bo Schotte 2:a, Leif Blomqvist 1:a och Göte Persson 3:a.

33 spelare av 40 startande gick under 80 slag! Jag är imponerad.

B-klassen hade Mats Eriksson som segrare på 67 nettoslag, med ett slags lägre spelhandikap än tvåan Bo Bengtsson, som då också hade 67 nettoslag. Trea blev Ingemar Alm på 68 slag. Lika bra resultat här, 26 spelare (av 38 som fullföljde) kom in under 80 slag.Nöjda var också pristagare i B-klassen: Mats Eriksson 1:a, Bo Bengtsson 2:a och Ingemar Alm 3:a.

Tävlingsledningen med Lasse Brunn och Bengt Åström i spetsen tackade alla för en fantastisk golfsäsong. Det som återstår är först Ryder Cup måndagen den 18/9 och sedan Avslutningsscramblen torsdagen den 21/9. Har du inte anmält dig till scramblen, gör det omgående!Stämningsbild från prisutdelningen.

Bengt berättade också att det här med Livescoring börjar fungera näst intill perfekt. De behövde bara justera 4 scorekort! Bra gjort, det visar att vi inte är för gamla för att lära något nytt och obekant!

De assisterande scoreinmatarna Bengt Persson och Anders Lindblad, tackar också för sig. Hoppas vi ses igen nästa år.

Anders Lindblad

- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -

OM Touren slag 4 den 4 september 2023 på Edenhof (flyttad från den 14/8)

Från ett regnigt Europa till en solskensdag på Edenhof (eller vad Thomas Ledin nu skrev?). I alla fall så var det en helt underbar varm och skön dag på Edenhof. Tyvärr så var det ju ganska blött på många fairways med en hel del skador efter regn, däck och vagnar. Så den så välbehövliga rullen som vi hade i våras, den fanns inte. Och med lite otur så blev det tvärstopp när bollen letade sig ner i blötan eller leran.

Men greenerna var fantastiska, tees var jättefina, så det märks att banpersonalen kämpat med alla de delar av banan som man kunde jobba på. Stor eloge!

På väg fram mot 10:ans green så kom en hjort springande i full karriär bakom green och när vi väl kom upp på green så såg vi att han minsann varit på green också, Tydliga klövmärken! Han visade ingen som helst hänsyn till att greenerna inte skall beträdas med klövar. Och i skogen bredvid 11:ans tee där stod hans dam och betade i lugn och ro, totalt obekymrad av vår närvaro.Nå hur gick det då?

Jo, det var bara en spelare som gick under par, Leif Blomqvist i A-klassen. Han hade uppenbarligen inte minsta bekymmer med blöta fairways, eller daggen i gräset i början på ronden. Vi hade ju rekordtidig start; kl. 08:30. Leif vann A-klassen med 70 nettoslag. Mycket bra! Tvåa på par, det vill säga 72 slag, kom en frekvent bekant i prislistorna, Sone Käll. Trea på 73 slag och bättre Hcp än 4:an och 5:an, kom Kjell Jansson. Samma siffror hade alltså Bo Schotte och Lars Blomqvist. Sammanlagt 20 spelare lyckade komma in under 80 slag. Bra gjort tycker jag.Glada pristagare i A-klassen: Kjell Jansson 3:a, Leif Blomqvist 1:a och Sone Käll 2:a.

Vi tar ett kliv över till B-klassen. Inte lika många fina resultat här. Det kanske är så att vi som håller till i dessa handicapgrupper är mera beroende av lite rull på fairway. Eller vad det nu kan vara….? I vilket fall som helst så hittar vi en glad och överraskad Örjan Swing överst på prispallen., 73 nettoslag var han ensam om, så det vann han på. Tvåan Mats Eriksson fick ihop 74 slag, ett bättre än 3:an Ingmar Alm som stannade på 75 slag. Här var det bara 11 spelare som höll sig under 80-gränsen.Lika glada var de nog i B-klassen: Mats Eriksson 2:a, Örjan Swing 1:a och Ingmar Alm 3:a.

Som Lasse och Bengt sade vid prisutdelningen så fungerade Livescoreingen näst intill perfekt idag. Så vi lär oss! Gick snabbt att kontrolläsa scorerna, scorekorten mot livescorerna. Tror att Lasse och jag som läste cirka hälften av korten, bara hittade två fel. Kul att vi blivit så här bra. Och så upplevde åtminstone jag att prisutdelningen kom ovanligt snabbt efter att sista bollen var inne.

Snart blir den spännande Order Of Merit listan uppdaterad. Gå in och kolla på hemsidan hur du ligger till inför den helt avgörande sista ronden den 11/9, det vill säga om en vecka från idag. Återigen gästar vi Edenhof. Då kommer tävlingsledarna att informera om Avslutnings-scramblen och även om Ryder Cup.

Passa på att spela mycket nu under veckan, meteorologerna har lovat finväder med uppehåll och värme.

Vi syns igen nästa måndag (11/9)!

Anders Lindblad

- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -

OM Touren Slag nr 5 den 28 augusti 2023 på Söderby (egentligen hittills den 4:e deltävlingen, då nr 4 blev flyttade till den 4/9 08:30 på Edenhof).

I frånvara av vår eminente kåsör Anders Lindblad kommer här bara en kort resumé av dagens tävling på Söderby.

Med lite spända förväntningar mötte vi upp på morgon måndagen den 28 augusti på Söderby. Välmatade med väderprognoser som utlovade regn, regn, och mycket regn under dagen. Lite trötta var vi väl på det, men dagen började med fantastiskt golfväder; lagom svalt, lagom lite sol (ingen alls!) och lagom lite vind (nästan ingen alls!).
Vi kastade oss ut i sedvanlig kanonstart kl. 09:00-09:10 glada i hågen, men väl efter cirka 10 hål började det droppa från en hotande himmel och strax öste det ner under spelet i 5-6 hål. Under en och en halv timme kom det drygt 20 mm regn, enligt klubbhuset. Blöta blev säkert det flesta, om man inte var sjömansklädd i sydväst och heltäckt regnställ! Hur gick det med skorna, nä inge vidare - även om de en gång i tiden såldes som vattentäta!

Till resultaten, som var fullt godkända - trots blötan och svårigheter att ibland hitta bra droppningsalternativ på fairway och i bunkrarna!
I A-klassen spelade Thomas Ebbesten (1:a) och Tomas Larsson (2:a) på tre under par, medan Ing-Britt Lindberg (3:a) och Anders Berlin (4:a) spelade på banans par.
I B-klassen var resultaten nästan lika bra, Torbjörn Alm (1:a) spelade på banans par, medan följande tre spelade på ett över; Mats Eriksson (2:a), Bo Bengtsson (3:a) och Ulf Sjölund (4:a).
Grattis till alla pristagare!
Grattis även till alla övriga kämpar!

Vi körde förstås Live-scoring, parallellt med sedvanliga scorekort. De senare blev förstås svårlästa i blötan, men tävlingsledning påpekade att det är scorekorten som gäller för tävlingsresultaten. Skriv alltså tydligt och signera både som spelare och markör - samt inte minst lämna in dem till 'Scorecentralen',

Väl mött till nästa omgång, det vill säga den uppskjutna nr '4'. Den spelas nästa måndag (4/9) på Edenhof och startar en halvtimme tidigare än vi brukar (kl. 08:30) Bara att ställa om väckarklockan!

En annan Anders

 

OM Touren Slag nr 4, den 14 augusti 2023 på Edenhof

Inställd på grund av en alldeles för blöt bana, efter skyfallsliknande regn dagarna innan.
Tävlingen har flyttats till måndagen den 4 september.
På Edenhof förstås!
Obs! Start kl. 08:30!
Tävlingsledningen

- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -

OM Touren Slag nr 3, den 19 juni 2023 på Söderby

I sommarens regntunga skyar, en gammal klassisk visa som sjöngs av Alice Babs och Adolf Jahr i filmen Swing it magistern. Vi är ju gamla nog att komma ihåg den…. Eller som det heter på nysvenska, årsrika.

I vilket fall som helst så blev det inget av regnet under spelet. Inte förrän i slutet på scorekontrollen, kom det en skvätt. Söderby har uppenbarligen förberett sig på mer regn, för man hade gödslat fairway och försökte vattna ner detta under dagen.Vattning under tävling!?! Här hål 7.

Annars var ju banan torr med väldigt mycket rull. Greenerna som vanligtvis är supersnabba så här års, var tröga, mer likt vad många andra banor har på stimpen. Likaså var det ovanligt många röda flaggor, gissar att det var för att spara på greenerna.

Varmt och bitvis kvalmigt. Lite blåsigt emellanåt, men totalt sett en jätteskön golfdag.

Vi som gick i första boll blev för första gången i historien, jagade av boll två på ettan. Ända fram till 9:an var de i rygg på oss, men sedan så tappade successivt och slutade ett hål efter. Men mycket bra jobbat!

Livescoringen i telefon gick fantastiskt bra på de allra flesta håll. Några som varit tveksamma till det hela, kom efteråt och berättade att det funkat jättebra. Och som de sade, nu när man lärt sig det, så är det hur lätt som helst.

Tyvärr strulade det ändå för några par. Det verkas om det hela hänger sig ibland och då är det svårt att komma tillbaka på rätt spår igen. Men så länge scorekorten finns och är rätt ifyllda, så kan vi kolla/läsa alla scorer och resultat. En eloge till er alla som verkligen försöker få till det. Fortfarande finns det lite att önska på några scorekort, skriv tydliga siffror, blir det fel, stryk över och rätta på raden under.Tävlingsledningen kämpar med scorekorten.

Resultatmässigt så blev det många superscorer, framför allt i A-klassen. 14 spelare under par, är helt enkelt lysande! Vinnarscoren för Karin Sahlström blev 65 slag!! Tvåan Lasse Brunn, spelade briljant, utom ett par hål och slutade på 66. Trean Thomas Ebbersten var hack i häl på 68, där också Olov Hertz höll till som fyra. Det var tuff konkurrens idag, tre personer gick på par, Marianne Sembrant, Lars-Åke Claesson och Ing-Britt Lindberg. Trots det så kom de på 15:e, 16:e och 17:e plats!!

Hoppar vi till B-klassen så hittar vi Folke Grönlund överst på prispallen med 67 slag. Tvåa var undertecknad på 68, något lägre Hcp än trean Peter Ohlsson och fyran Else Jacobsson. Alla tre hade vi alltså 68 slag. Här var vi 7 som gick under par.

När vi kommer till utlottningen så kan vi konstatera att 7 personer hade tur i lottningen, men var inte på plats, så deras vinare gick vidare till andra glada lottvinnare. Så återigen, stanna kvar på prisutdelningen, det kan mycket väl löna sig.Närvarande pristagare: Anders Lindblad, Peter Ohlsson, Karin Sahlström och Lars Brunn.

Nu blir det sommarlov, så ni får längta till måndag den 14 augusti innan vi ses igen på Edenhof. Träna ordentligt, det lär hjälpa säger expertisen. Eller så kan man vila sig i form, betydligt behagligare om ni frågar mig. Njut av värmen, sommaren och trevligt sällskap med något gott i glasen och på tallriken, det är vi värda!

Ha ett skönt sommarlov!

Anders Lindblad

- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -

OM Touren Slag nr 2, den 5 juni 2023 på Edenhof

I sommarens soliga dagar, ja ni kan melodin. Visst är det fantastiskt att detta varma och sköna sommarväder förföljer oss fortfarande. Över 20 grader och först på slutet kom det lite vindpustar. Och när det är så här fint väder, plus att banan är i det fina skick den är, så blir det resultat!

Den här gången så var det inte lika många frågor om livescore-ingen, utan alla stod snyggt och prydligt och lade in sina inloggningssiffror. För de allra flesta så flöt registreringen under rundan perfekt. Nästan inga felskrivningar alls. Bra jobbat!

Det problem som uppstod var vid signeringen. Där lyckades inte alla gå vidare efter att man signerat, känns som att det saknas en liten knapp som säger, avsluta. Eller något som bekräftar att man är klar. Men alla scorer kom in, utom några stackare som kämpat men fallit ur systemet. Skönt att ha scorekorten som backup och än så länge är det de som gäller.

Och på tal om scorekort. När du skriver fel siffra, stryk och skriv den rätta under. Kladda inte över den som blev fel.

En sak till, har din boll tappat mot bollen framför, så måste man ta en språngfika och inte sätta sig ner i godan ro. Det påverkar ju alla andra som spelar hålen efter och därmed hela tävlingen. Snabbt toabesök och fika under spel på nästa hål. Då blir allt mycket bättre.

När all livescore fungerar så kan vi ha prisutdelning omedelbart efter sista bollens intåg. Nu läser vi korten mot datorn för att kolla. Så det tar tyvärr några minuter extra, men det verkade som att nästan alla tycker det är väl värda minuter att vänta. Lite mat, en öl eller en glass är en trevlig sysselsättning innan man får resultaten. Kul och trevligt att så många är kvar och applåderar pristagarna. För det kan väl inte vara så att man hoppas på lottningen för att vinna en vinare?? Oavsett skäl, mycket trevligt att stanna kvar på prisutdelningen.

Så hur gick det då? Jo, Per-Gunnar Karlsson tog förstapriset i A-klassen på fantastiska 65 netto. Mycket bra! Tvåa blev den som nästan alltid är på prisplats eller näst intill, Sone Käll på 67. Trea blev Leif Blomqvist med 68. Tio spelare på par eller under och 32 st. under 80 slag!

Claes Hagman var den som lyckades allra bäst i B-klassen. Han kom in på fina 67 netto. Exakt samma resultat hade Hans-Olov Selhammar, men han har ju lite högre Hcp och därför hamnade han på andra plats. Trean Ingmar Alm skrapade ihop 69 nettoslag. Ser man hela på resultatlistan så var det 25 spelare som gick under 80.

Visst är det kul att spela på en bana som är i sånt fint skick som Edenhof är nu. Ja, nån liten fläck här och var, men bra greener, fina fairways, en semiruff som är lätt att slå från och en ruff som börjar tjockna till ordentligt. Som det skall vara alltså.

Nu har vi en tävling kvar innan vi tar sommaruppehåll, den 19 juni på Söderby. Midsommarveckan men hoppas att alla kommer och kämpar igen. Onekligen har vi ganska trevligt på våra tävlingar, eller hur! Man längtar efter varje tävling till nästa gång. Det gäller ju att skärpa till sig så man hänger med på Order of Merit-listan.

På bilden syns alla sex pristagarna glatt leende mot fotografen.Pristagarna i OM Slag 2023-06-05. Fr.v: Ingmar Alm 3:a B-klass, Hans-Olov Selhammer 2:a B-klass, Leif Blomqvist 3:a A-klass, Per-Gunnar Karlsson 1:a A-klass, Sone Käll 2:a A-klass, Claes Hagman 1:a B-klass.

Tävlingsledningen Bengt Å, Lasse B, med assistenten Anders Ld.

- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -

OM Touren Slag nr 1, den 22 maj 2023 på Söderby
Premiär för årets första OM tävling.

Det märktes utanför klubbhuset att det var mycket nytt, det här med livescoring. Man stod i små grupper, kollade telefonerna, scorekorten. Vad var det för adress nu man skulle gå in på? Var står den där koden? Aha, på scorekortet. Så smart!

Men hallå, vem skall jag vara markör åt? Och den måste välja mig som sin markör. Annars funkar det inte.

Jo frågorna var många, men så småningom blev väl alla överens om att det löser sig. Och det gjorde det i de allra flesta fallen.

Vad är väl en premiär utan premiärväder? 20-25 varma, sköna, soliga timmar på banan. Lite vind emellanåt, men inget som störde, snarare svalkade. Och banan måste ju sägas vara i ett alldeles utmärks skick för denna tid på året. Så gott som alla fairways hade vuxit till sig och greenerna var som vanligt snabba, klippta och vältade. Så alla förutsättningar var alltså bästa tänkbara.

Och det syntes på resultaten! Vet inte helt säkert, men 90 startande måste väl vara nästan rekord. Eller??

Vi börjar med A-klassen där Marianne Sembrant verkligen fick till det. Om jag kommer ihåg rätt från scorekortet så gjorde hon både birdies och en EAGLE! Inte undra på att hon slutade på -10, det vill säga 63 slag! Vet inte vad rekordet är, men oavsett är det ett imponerande resultat. Stort GRATTIS både till förstaplatsen och resultatet. Tvåa kom Henry Jakobsson på 69, samma som Karin Sahlström men hon hade lite sämre score sista 6 hålen! De första sex i prislistan gick under banans par. Bra gjort!

Vi hoppar över till B-klassen. Segrare på bättre Hcp blev Barbro Ritscher på 66 slag och tvåan Brita Sjöberg hade alltså samma, men lite högre Hcp. Trea Ewa Andemo på 72.


Dagens pristagare, idel galanta damer som helt klart dominerade årets första prispall. Henry Jakobsson (2:a A-klassen) saknades på bilden. Karin Sahlström 3:a A-klassen, Marianne Sembrant 1:a A-klassen, Barbro Ritscher 1:a B-Klassen, Brita Sjöberg 2:a B-klassen och Ewa Andemo 3:a B-klassen.

Jag trodde nog att betydligt fler skulle komma in med låga scorer, men en premiär är alltid en premiär och alla var väl kanske inte i toppform än. Men en kul och spännande tävling blev det.

Vi som åt viltfärsbiffarna var riktigt nöjda, en riktigt god kryddad köttfärs av vildsvin. Mums!

Och så det här med livescoring. En eloge till alla som verkligen försökte. Och för de allra flesta så gick det plättlätt. Sedan kan man ju undra hur konstruktören tänkt när man skall registrera en 10:a. Nu fick man lägga in en 9:a och sedan hitta +1, då bidde det en 10:a. Vi får kolla om det finns något annat sätt till nästa gång. Sedan hade vi nog varit lite otydliga med att alla scorekort skall skrivas, signeras och lämnas in precis som vanligt. Där blev det några missuppfattningar.

Men även det löste sig. Och för att kolla resultaten i livescoringen, så läste vi alla scorekort mot det som stod där och i de allra flesta fall så var det rätt. Vi lär oss, och skall försöka komma med mer information till nästa tävling på Edenhof. Och som sagt, tack till alla som verkligen försökte sig på att registrera scoren i sina telefoner. När detta funkar till 100% så kan vi göra prisutdelningen direkt efter att alla är inne, men vi kör vidare med både telefon och scorekort i alla resterande tävlingar.

Tack för idag, så syns vi med fulladdade telefoner den 5 juni på Edenhof.

Tävlingsledningen Bengt Å, Lasse B, med assistenten Anders Ld.
865
870
1123
1417