Nybörjarkursernas utforming

Välkommen att ta ditt "gröna kort" på GolfUppsala. Här nedan får du all information du behöver om våra nybörjarkurser. Kurserna består av en teknikdel och en teoridel.


I teknikdelen är ni normalt max 8 personer 

Teknikdelen sköts av en utbildad Pro/instruktör med mångårig erfarenhet. Oftast är denna del utsträckt över 2 veckor så att möjlighet finns att träna på egen hand mellan kurstillfällena. 

Ibland har vi 'intensivare kurser' Våra Pron har mångårig erfarenhet av 'grönt kort utbildningar' och kommer att ta hand om era svingar, chippar, pitchar och puttar på pedagogiskt och lättfattligt sätt. De är också vana att ta hand om golfare i alla åldrar. Är man under 8 år rekommenderar vi att man deltar i golfskoj grupperna för att året efter gå gröntkortkurs.

Spelet i fokus

På vår utbildning ligger givetvis spelet Golf i fokus. Ingen har lärt sig spelagolf i en konferenslokal! En viss del av Teorin har vi utomhus men den stora teorigenomgången har vi inomhus med tydliga bildspel så att det är lätt att förstå. När du går kurs hos oss vill vi att du skall börja spela på banan redan under tiden som du går kursen. Då kommer det bli mycket lättare att förstå spelet. För att spela på banan behöver man vara medlem i en golfklubb. Därför så får du som går gröntkortkursen hos oss ett extremt fördelaktigt erbjudande om medlemskap för nästan halva priset 1595:- (ord. 2400:-) första året. I det medlemskapet får du spela obegränsat på våra niohålsbanor men får dessutom 2 greenfeebiljetter på stora banan värde 1500:-. För bästa utveckling inom golfen är det viktigt att ta sig ut på banan så snabbt som möjligt och inte fastna på rangen.

Utbildningens gång

Teknikdelen av utbildningen består av 8 timmar fördelat över 4-5 träffar. På dessa träffar går vi igenom långa slag, pitchar, chippar, bunkerslag och puttning och mycket mer. Även en del av teorin tas upp under dessa tillfällen.

Teoridelen av kurserna består ett gediget utbildningsmaterial som du hittar på gröntkort webben. Du loggar in med ditt golf-id som du fått i bekräftelse mailet du fått från svenska golfförbundet efter vi registrerat din anmälan till kursen. För att bli godkänd på Teorin behöver du göra ett kunskapstest som du kan göra hur många gånger som helst. För att göra kunskapstestet loggar du in på Min Golf med ditt golf-id och lösenord och klicka på gröntkort/kunskapstest. Du behöver 80% rätta svar. På den praktiska delen av teorin gör vi en uppskattad banvandring där vi går igenom alla de vanligaste reglerna och och förklarar golfvett så att du enkelt och säkert kan ta dig runt banan på egen hand. Under teorigenomgången så får du tydligt se hur allt fungerar i praktiken på banan.

Efter kursen

Vi hjälper dig i vidare efter kursen genom:

  • Våra faddrar som ställer upp och hjälper dig din första runda på golfbanan så att du känner dig trygg. Det är inget måste att använda våra faddrar, så har du en egen kompis som spelar kan du självklart använda hen. Vid spelet på banan kan de tex hjälpa dig med bla regler och golfvettsfrågor mm. 
  • Våra temakurser. Varje år ger vi mängder med temakurser för golfare på alla nivåer. Dessa temakurser kostar normalt bara 160:-/tillfälle för dig som gått kursen innevarande år.
  • Egen träning. Missa inte att uppgradera ditt klubbkort till Classic (495:-) då får du 2000 bollar på rangen.
  • Privatlektioner med våra Pros

Övrig information

Tider för teknik- och teoritillfällena framgår av resp. kurs.

Vanliga frågor:

Behöver jag ha med mig klubbor? 

Nej du får låna klubbor under hela kursen. I kursen har vi också en utrustningsgenomgång. Kan till och med vara bättre att inte ha köpt klubbor innan kursstart då vi har möjlighet att hjälpa dig att skaffa klubbor som är anpassade till just dig.

Får jag automatiskt 'grönt kort' efter att ha genomgått kursen?

Nej kursen ger dig förutsättningarna för att klara kraven för grönt kort. Du ska själv klara av att gå 9 hål på banan på 54 slag över nio hål på Söderbys niohålsbana, eller 18 poäng med slopen mot hcp 54. Män spelar från gul tee och damer från röd. Skulle du få mer än 5 över par på ett hål tar du upp bollen och skriver par på hålet + 5 slag. Det innebär att du faktiskt kan klara ditt spelprov för gröntkort innan du är färdig med kursen!
När du anmält dig på kursen så får du ett golf-id och ett lösenord mailat till dig från svenska golfförbundet. Med ditt golf-id kan du logga in på 'min golf' och klicka dig vidare till gröntkort webben och Kunskapstestet via menyn. För att bli godkänd på kunskapstestet behövs 80% rätta svar. När du klarat både teorin och spelprovet så har du gröntkort.

Vad händer om jag missar ett kurstillfälle?

Ingen fara alls. Prata bara med din tränare så löser ni det på ett bra sätt. Finns många sätt att ta igen det du missat. Gäller det ett teori/speltillfälle så finns det alternativa sådan. (se resp. kurs)

Hjärtligt välkommen till GolfUppsala

865
952
1028
1029