Nybörjarkursernas utforming

Välkommen att ta ditt "gröna kort" på GolfUppsala. Här nedan får du all information du behöver om våra nybörjarkurser. Kurserna består av en teknikdel och en teoridel.


I teknikdelen är ni normalt max 8 personer 

Teknikdelen sköts av en utbildad Pro/instruktör med mångårig erfarenhet. Oftast är denna del utsträckt över 2 veckor så att möjlighet finns att träna på egen hand mellan kurstillfällena. 

Ibland har vi 'intensivare kurser' Våra Pron har mångårig erfarenhet av 'grönt kort utbildningar' och kommer att ta hand om era svingar, chippar, pitchar och puttar på pedagogiskt och lättfattligt sätt. De är också vana att ta hand om golfare i alla åldrar. Är man under 8 år rekommenderar vi att man deltar i golfskoj grupperna för att året efter gå gröntkortkurs.

Spelet i fokus

På vår utbildning ligger givetvis spelet Golf i fokus. Ingen har lärt sig spelagolf i en konferenslokal! En viss del av Teorin har vi utomhus men den stora teorigenomgången har vi inomhus med tydliga bildspel så att det är lätt att förstå. När du går kurs hos oss vill vi att du skall börja spela på banan redan under tiden som du går kursen. Då kommer det bli mycket lättare att förstå spelet. För att spela på banan behöver man vara medlem. Därför så får du som går gröntkortkursen hos oss ett extremt fördelaktigt erbjudande om medlemskap för nästan halva priset 1350:- (ord. 2400:-) första året. I det medlemskapet får du spela obegränsat på våra niohålsbanor men får dessutom 2 greenfeebiljetter på stora banan värde 1200:-. För bästa utveckling inom golfen är det viktigt att ta sig ut på banan så snabbt som möjligt och inte fastna på rangen.

Utbildningens gång

Teknikdelen av utbildningen består av 8 timmar fördelat över 4-5 träffar.På dessa träffar går vi igenom Långa slag, pitchar, chippar, bunkerslag och puttning. En del av teorin tas upp under dessa tillfällen.

Teoridelen av kurserna består av en utomhusdel där vi går igenom det vanligaste reglerna. Den stora teorigenomgången har vi normalt inomhus med tydliga bildspel så att det är lätt att förstå både regler och golfvett. Men i coronatider är vi utomhus där vi har teoridelen på banan så att du enkelt kan se hur allt fungerar i praktiken.

Efter kursen

Vi hjälper dig i vidare efter kursen genom:

  • Våra faddrar som ställer upp för att du ska ha spelkamrater och som lotsar dig in i klubbverksamheten. Vid spelet på banan kan de hjälpa dig med bla regler och golfvettsfrågor. 
  • Våra temakurser. Varje år ger vi mängder med temakurser för golfare på alla nivåer. Dessa temakurser kostar normalt bara 150:-/tillfälle för dig som gått kursen innevarande år.
  • Egen träning. Missa inte Klubbkortet - vår stora träningssatsning
  • privatlektioner med våra Pros

Övrig information

Tider för teknik- och teoritillfällena framgår av resp. kurs.

Vanliga frågor:

Behöver jag ha med mig klubbor? 

Nej du får låna klubbor under hela kursen. I kursen har vi också en utrustningsgenomgång. Kan till och med vara bättre att inte ha köpt klubbor innan kursstart då vi har möjlighet att hjälpa dig att skaffa klubbor som är anpassade till just dig.

Får jag automatiskt 'grönt kort' efter att ha genomgått kursen?

Nej kursen ger dig förutsättningarna för att klara kraven för grönt kort. Du ska själv klara av att gå 9 hål på banan på 57 slag över nio hål på Söderbys niohålsbana. Män spelar från gul tee och damer från röd. Skulle du få mer än 5 över par på ett hål tar du upp bollen och skriver par på hålet + 5 slag. Det innebär att du faktiskt kan klara ditt spelprov  'gröna kort' innan du är färdig med kursen!Så fort du anmält dig på kursen så får du ett golf-id. Med ditt golf-id kan du logga in på 'min golf' och klicka dig vidare till gröntkort och Teori. Där skall du göra klart teoriprovet till 100%. När du klarat både teorin och spelprovet så har du gröntkort.

Vad händer om jag missar ett kurstillfälle?

Ingen fara alls. Prata bara med din tränare så löser ni det på ett bra sätt. Finns många sätt att ta igen det du missat. Gäller det ett teori/speltillfälle så finns det alternativa sådan. (se resp. kurs)

865
952
1028
1029