Nybörjarkursernas utforming

Upplägg

Utbildningen består av upp till 8 timmar teknikpass fördelat över 4-5 träffar, med max antal deltagare på 8 personer. samt 2-3 timmar teoripass. Oftast är denna del utsträckt över 2 veckor så att möjligheten  att träna på egen hand finns mellan kurstillfällena. Under dessa träffar går vi igenom långa slag, pitchar, chippar, bunkerslag och puttning och mycket mer. Även en del av teorin tas upp under dessa tillfällen.

Teoridelen av kurserna hittar du på gröntkort webben. Du loggar in med ditt golf-id som du får i bekräftelse mailet du får från svenska golfförbundet efter anmälan till kursen. För att bli godkänd på Teorin behöver du göra ett kunskapstest som du kan göra hur många gånger som helst. För att göra kunskapstestet loggar du in på Min Golf med ditt golf-id och lösenord och klicka på gröntkort/kunskapstest. På den praktiska delen av teorin gör vi en banvandring där alla de vanligaste reglerna och golfens vett och etikettförklaras så att du enkelt och säkert kan ta dig runt banan på egen hand.

Spelet i fokus

På vår utbildning ligger givetvis spelet Golf i fokus. Ingen har lärt sig spelagolf i en konferenslokal! När du går kurs hos oss vill vi att du skall börja spela på banan redan under tiden som du går kursen. Då kommer det bli mycket lättare att förstå spelet. För att spela på banan behöver man vara medlem i en golfklubb. Därför så får du som går gröntkortkursen hos oss ett extremt fördelaktigt erbjudande om medlemskap för nästan halva priset 1595:- (ord. 2400:-) första året. I det medlemskapet får du spela obegränsat på våra niohålsbanor men får dessutom 2 greenfee biljetter på stora banan värde 1500:-. För bästa utveckling inom golfen är det viktigt att ta sig ut på banan så snabbt som möjligt och inte fastna på rangen.

Efter kursen

  • Våra faddrar som ställer upp och hjälper dig din första runda på golfbanan så att du känner dig trygg. Det är inget måste att använda våra faddrar, så har du en egen kompis som spelar kan du självklart använda hen. Vid spelet på banan kan de tex hjälpa dig med bla regler och golfvettsfrågor mm. 
  • Våra temakurser. Varje år ger vi mängder med temakurser för golfare på alla nivåer. Dessa temakurser kostar normalt bara 180:-/tillfälle för dig som gått kursen innevarande år.
  • Egen träning. Missa inte att uppgradera ditt klubbkort till Classic (495:-) då får du 2000 bollar på rangen.
  • Privatlektioner med våra Pros

Vanliga frågor:

Behöver jag ha med mig klubbor? 

Nej. Däremot kan du få låna klubbor under hela kursen.

Får jag automatiskt 'grönt kort' efter att ha genomgått kursen?

Nej. Kursen ger dig förutsättningarna för att klara kraven för grönt kort. Du ska själv klara av att gå 9 hål på banan på 54 slag över nio hål på Söderbys niohålsbana, eller 18 poäng med slopen mot hcp 54. Det krävs även ett godkänt på kunskapstestet.

Vad händer om jag missar ett kurstillfälle?
Ingen fara alls. Prata bara med din tränare så löser ni det på ett bra sätt.

Hjärtligt välkommen till GolfUppsala

865
952
1028
1029