Veckans partner: Kristoffer Andersson, Prevas Uppsala

Den här veckan möter jag konsultchefen Kristoffer Andersson på Prevas. Han delar sin tid mellan familjen, jobbet, golf och fotboll.

Text och bild: Ulf Pettersson

Kristoffer är spelande tränare för Lagunda AIK, dess Senior Herrlag. Lagunda finns i Örsundsbro och har en omfattande idrottsverksamhet. ”Att få möta våra unga fotbollsspelare ger mig nya insikter om de skillnader i ledarskap som krävs för den nya generationen på arbetsmarknaden. Det är kunskaper jag kan använda i min kommersiella verksamhet.”

Golfspelet startade på Friiberghs GK men spelas nu mest på Söderby.

Prevas startade för 30 år sedan och verksamheten i Uppsala har varit igång under 20 år. Huvudinriktningen är konsulttjänster som stärker kundernas FoU-kapacitet och förbättrar innovationstakten. Prevas sysselsätter, i Uppsala, mer än 45 personer, som är inriktade på produktutveckling av fysiska produkter med avancerat teknikinnehåll.

Ett exempel är utvecklingen av Kontigo Cares alkoholmätare i fickformat.

Den stora utmaningen idag är att rekrytera kompetenta medarbetare. Kristoffer har lyckats väldigt bra i det avseendet.

Prevas har över 650 medarbetare och arbetar även inom processindustrin.

Bland medarbetarna i Uppsala finns det tre aktiva golfare. Kristoffer lägger möda och energi på att fler ska hitta golfen som ett intressant område. Detta år är Prevas Uppsala värd för den landsomfattande företagstävlingen, som kommer att avgöras på Söderby.

Kristoffer

Ålder: 42år
Hcp: 10
Familj: Fru och 2 barn, tonåringar
Bästa klubban: Hybrid 2

869
1214
1245