Om oss

GolfUppsala AB ägs och drivs av Jonas och Gabriella Ekström. Bolaget bildades 1995 i samband med att första golfbanan (9 hål) byggdes på Söderby Gård.GolfUppsala AB driver sedan 2006 även Edenhof Golf beläget i Bälinge, norr om Uppsala  

Jonas och Gabriella Ekström tillsammans med Jonaz Bergstrand driver även bolaget Söderby Event AB som driver golfrestaurangen på Söderby samt konferens, fest och 5-kamps events.

Söderby golfanläggning är vackert belägen i natursköna Näsdalen, endast 7 minuters bilresa från Uppsala centrum. 18 hålsbanan invigdes 2004 och räknas som en av Upplands allra bästa banor, känd för sina fantastiska Penn A4 greener och den omgivande familjära atmosfären. Mellan 2008 och 2017 har Nordea Tour/Swedish GolfTour spelats på Söderby 8 gånger och banan har fått otroligt fina vitsord av både amatörer och professionella spelare. GolfUppsala har även arrangerat Europatouren för Handigolf vid tre tillfällen.2020/2021 arrangerade GolfUppsala/Söderby en deltävling på damernas LETAS tour, som är en undertour till Europatouren.

18-hålsbanan har en spännande layout och många strategiska vattenhinder. Vatten är i spel på mer än hälften av banans hål och de flesta av dem ligger på högersidan så spelare med slice får tänka sig för... Banan är relativt lång och det är många par-4 som är långa och tuffa.

Vid 18:e greenen finner Ni Söderbys klubbhus. I klubbhuset finns restaurang ”Söderby Gård”, en fin samlingsplats med gamla anor från 1600-talet. Restaurangen har under åren framgångsrikt arrangerar allt från bröllop till disputationsmiddagar. Företagsarrangemang kan bokas med både femkamps- och/eller konferensmöjligheter. I klubbhusets nedre lokaler ligger en av Sveriges största on course golfshoppar, som ingår i den välrenommerade Golfstore kedjan.

2008-2009 utökade Söderby verksamheten med en nybyggd studio för custom fitting, belägen vid rangen nedanför klubbhuset. I samband med byggnationen har 8 st. utslagsplatser på rangen försetts med tak. 2019 byggdes Scandinaviens enda TAYLORMADE Performance Lab upp. En mycket speciell upplevelse där du får möjlighet att se Din golfsving i 3D.

Söderby har under vintern 2009 även renoverat delar av gårdens stenladugård till inomhushall med 5 st. golfsimulatorer för att utveckla vinterträningen. Under 2016/17 byggs inomhushallen ut med ett stort gym. 

Juni 09 stod Söderbys nya golfhotell färdigt. Söderby Golf Lodge består av 9 st 4-bäddslägenheter ett stenkast från klubbhus och första tee. Första etappen av bostäder för året runt boende inleddes 2011. Totalt har 9 bostäder uppförts.  

På Söderby finns även en 9-hålsbana som är väl underhållen och passar perfekt för nybörjare med sina korta, men utmanande hål.

Edenhof Golf

Edenhof golfbana invigdes 1991 och är av yppersta klass och ger en tjusande utmaning för alla kategorier av golfare, vare sig man är proffs eller nybörjare. Den välrenommerade golfbanearkitekten Sune Linde har skapat de 18 hålen, som redan har hunnit tala om sig i GolfSverige. De fyra konstverken av Oscar Reuterswärd förhöjer naturupplevelsen ytterligare.

Banan rankades 2008 som nr 4 i Uppland av Golf Digest. Edenhofs 9-hålsbana är ett förnämligt komplement för de som önskar träningspela och även för Dig som inte har 'grönt kort' eller är medlem i någon klubb. Det nya klubbhuset som färdigställdes 2008 har höjt standarden på anläggningen till toppnivå.

GolfUppsala Citybutik

Hösten 2011 expanderade Söderby golfanläggning ytterligare med en citybutik inne i Uppsala. 2021 flyttade citybutiken till nya och större lokaler som även i erbjuder 5 stycken toppmoderna golfsimulatorer. Citybutiken är idag en av Sveriges största och mest välsorterade golfbutiker.

Som en av de få golfanläggningarna i Sverige som fortsätter att öka både medlemmar och greenfeegäster varje år ser GolfUppsala fram mot en ny och spännande säsong.

Välkomna till en fin golfupplevelse hos oss!

Önskar

Jonas & Gabriella Ekström med personal

1041
871