Bancheferna har ordet.

Här finner Ni den senaste informationen om aktuellt arbete på GolfUppsalas banor, Edenhof och Söderby.


Söderby 

Course Manager har ordet...


Martin Kristiansson Course Manager Söderby  221006
Hösten är här och det betyder tid för renovering. Bland annat fortsätter vi på Söderby med arbetet med att höja kvaliteten på våra bunkrar.  220918
Nya puttinggreen är nu sådd, tyvärr träffade ett skyfall oss dagar efter sådden så mycket av fröna sköljdes bort. Sådde då om greenen men återigen kom ett kraftigt skyfall. Det återstår att se hur mycket av fröna som klarar sig, blir till att komplettera i höst och vår. Förhoppningen är att vi ska kunna öpnna den under juni månad 2023.Vill påminna om att det redan varit frost nätter, så uppskattar om alla kan respektera de frostregler vi har alltså inget spel om repen är uppsatta, personal i receptionen/banan bestämmer när det är dags att öppna.Skulle också uppskatta att vi alla hjälps åt att laga nedslagsmärken, lägga tillbaka torv och kratta bunkrar. Tyvärr är detta en vanlig syn, se bild. Blir roligare för alla om detta sköts. Har varit ett av de tuffare åren för oss på banan med mycket skador från vintern. Vi har gjort allt i vår makt för att få tillbaka banan i bra skick. Nästan all vår tid har gått till att försöka läka skadorna på greenerna på stora banan. Tyvärr har då andra delar av banan och anläggningen fått mindre tid, tex 9 hålsbanan. Där har vi nu vertikalskurit, luftat, dressat och sått med nya frön. Förhoppningsvis ger det resultat inom kort.Hoppas hösten bjuder på några härliga dagar så ni får några bra rundor här på hösten! Vi ses!   220628
Idag öppnar vi nya tees på trean och fjorton!  220504
Främre tee på hål 3 på Söderby flyttas till vänster för att förbättra spelvinkeln samt för att möjliggöra en utökning av dammen.
Edenhof

Course Manager har ordet...


Sebastian Sjöblom Course Manager Edenhof


220422
Rangen på Edenhof öppnar!
Från och med i morgon öppnar vi rangen på GolfUppsala/Edenhof!
Nya mattor på rangen, nyputsad parkering och nya fina golfbilar står redo.

Nya mattor på rangen

Nya Golfbilar står redo

Nyputsad parkering

220609
Vi fortsätter jobba frekvent med våra spelytor så dom kommer upp i den kvalitén som vi vill ha. Vi gjorde nyligen en till stödsådd på greenerna för att snabba på etableringen av dom dåliga ytorna. Dom närmsta dagarna efter sådden blir puttytan påverkad men om några dagar kommer inte spåren märkas igen. Nu är vi inne i en period där vitgröen blommar som även kommer hjälpa till att etablera gräs där det är glest just nu. Vi gör allt vi kan för att det ska bli så bra som möjligt, men vädret kan vi tyvärr inte styra över. Utöver arbeten med alla spelytor så kommer vi börja fylla i mer sand i alla bunkrar från och med nästa vecka, vi kommer börja med alla greenbunkrar. Angående hål 7 så har det varit lite tid och maskinbrist men arbetet kommer fortlöpa där när tid och maskiner finns att tillgå. Mellan 7an och 8an har vi släppt upp högruff för att inte locka spelare att slå ut på 8an från 7ans tee, om vi inte har högruff där kommer vi behöva ha out där i mellan och då har jag hellre fin  högruff som även ger mer karaktär åt båda hålen.   


220726

Banan börjar komma upp i ett bra skick nu, såklart det finns ytor som behöver mer tid för att läkas men helhetsmässigt så är den helt okej nu.  Utöver dom finklippta ytorna så försöker vi lägga mycket tid på att det ska se bra ut redan från parkeringen, runt klubbhuset och rangen samt hela din golfrunda ute på alla hål. 

Vi strävar efter att höja kvaliteten på alla bunkrar också och tycker att vi har överlag höjt skicket på dessa med fina kanter och alla bunkrar har fyllts på med ny sand, mellan 100-150 ton har vi fyllt i totalt, hoppas detta uppskattas även om man gärna undviker att ligga i dessa när man spelar. 

Just nu är vi inne i en fas där vi preppar banan inför LETAS, så vissa dagar nu kan vi hoppa över en klippning eller krattning av bunkrar för att hinna med något annat som måste göras innan tävlingen som är vecka 32. 

Som jag tidigare har skrivit så har vi stödsått greenerna mycket detta år för att få tillbaka gräs efter den dåliga vintern men för att sätta detta i perspektiv när jag säger "mycket" så kan ni tänka på denna siffra över 2,6 miljarder frön har vi lagt bara på greenerna i år. 865
870
1410